Тема
|
Tipo-то започна да гасне
|
|
Автор | ap (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.01.03 12:18 |
|
Имам Типо 1.1 карбуратор. От 1-2 дни обаче започна внезапно да изгасва и не може да запали. След около 25-30 минути изчакване си пали нормално. Иначе двигателя работи идеално (като работи, де ;). Дали е от кофти бензин? Последно зареждах на ЛукОйл. Досега никога не съм имал такъв проблем
|
|
Тема
|
Re: Tipo-то започна да гасне
[re: ap]
|
|
Автор |
DAMON (клубаджия) |
Публикувано | 10.01.03 18:09 |
|
Не съм сигурен, че е от карбуратора... Изведнъж ли се отрязва мотора? Имал съм подобен проблем и с моето Уно и с едни Форд преди това - и в двата случая проблемът беше в запалването. Виж когато загасне дали имаш искра с една свещ. Ако нямаш искра почти сигурно проблема е в електронния комутатор на безконтактното запалване. Ако имаш вече може да търсиш причината в карбуратора. Но не прилича много на карбураторен проблем...
|
|
Тема
|
[re: DAMON]
|
|
Автор |
Bobo| (145QV) |
Публикувано | 10.01.03 22:38 |
|
proveri kapachkata na delkoto predpolagam che ili e spukana i kato pozagree se otvaria ili grafita i e zaminal. imal sum takuv problem s opel i se darjeshe tochno taka
Alfa Forever!
|
|
Тема
|
[re: Bobo|]
|
|
Автор | Daniel (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.01.03 23:24 |
|
problem po electronicata
|
|
|
i kade nameri elektronika ???? koia elektronika?
Alfa Forever!
|
|
Тема
|
[re: DAMON]
|
|
Публикувано | 12.01.03 01:01 |
|
Не е проблема в карбуратора, написах че съм с карбуратор само, да се знае. Иначе ще се окажеш прав - проблема е в запалването и електриката. Номера със свещта го пробвах - няма искра. Ама пробвах и друг комутатор - все тая. И делко некво югославско. Лошото е, че майстора, който ми прави колата не е много по електрикическата част и направо ми разгемби колата... Сега ТОЙ търси спец по електрическите неща, за да ми оправи колата....
Дай някой (за София) ако знаеш
|
|
Тема
|
[re: Bobo|]
|
|
Публикувано | 12.01.03 01:07 |
|
абе нищо и няма на капачката, но вътре като го разглобихме намерихме раздробени феритни частици, които май са от някакви втулки на дъното на делкото...
знам ли и аз вече....
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Bobo| (145QV) |
Публикувано | 12.01.03 23:22 |
|
mdaa zabravih za vtulkite no pone poznahme za delkoto , otidi v serviz drujba momchetata na diagnostikata sa mnogo svetnati shte te opraviat barzo i evtiono .
Alfa Forever!
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Zero master (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.03 10:02 |
|
Ако колата ти гасне на празен ход провери маншона под карбуратора ( м/у карбуратора и двигателя)да не се е скъсал някъде.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
DAMON (клубаджия) |
Публикувано | 13.01.03 21:11 |
|
Ако не е от комутатора може да е от електромагнитния генератор в делкото или от бобината. Погледни електромагнитния генератор - той се намира в делкото под центробежния регулатор, сложен е до оста като статор - едно малко, черничко нещо, а като ротор на оста на делкото е сложена една четирилъчева пеперудка. В електромагнитния генератор влизат две жици, тъй като той се движи при изменение на центровката от вакуумния регулатор е възможно да са му се протрили жичките отстрани в корпуса и да се опират - и това се случва. Ако разбираш малко от тоци мога да ти дам и стойността на съпротивлението на този датчик. Имам на УНО стойностите но предполагам са същите. Може да е оттам. Другата вероятност е бобината ако не е от генераторчето или евентуално друг проблем, но то няма откъде - тове е елементарна запалителна уредба все пак... УСПЕХ!
|
|