|
Тема
|
Star Wars - книгите
|
|
Автор |
Gandalf (минаващ) |
Публикувано | 10.02.01 06:11 |
|
Абе излезе книгата на Тимоти Зан по поредицата междузвездни войни. То че кнгите по филма са боклук едно на ръка ама ми е лйубопитно дали тази е по-добра или все същата сволоч... ?
| |
Тема
|
STAR WARS: Heir to the Empire
[re: Gandalf]
|
|
Автор |
Svetoslav (непознат
) |
Публикувано | 10.02.01 13:00 |
|
Виж в STAR WARS: Heir to the Empire, малко по-долу/или повече зависи от ситуацията.
| |
Тема
|
Тимоти е определено по-добър.
|
|
Автор |
valsodar (ентусиаст) |
Публикувано | 10.02.01 13:16 |
|
Не може да се сравняват един велик режисьор като Спилбърг или Лукас и един добър писател като Тимоти Зан, защото просто всеки един от тях ти дава една нова действителност по един различен начин.
Докато филмът "Междузвездни войни" ти дава един зрелищен поглед отвън, то книгата ти дава възможност да видиш нещата отвътре, приближавайки ги до личната ти гледна точка.
Не смятам, че е уместно да се сравняват двете страни на монетата "Междузвездни войни", защото те са стойностни заедно, а не поотделно.
Признавам си, че подходих доста предубедено започвайки прочита на книгата и на моменти сцени и образи от филма повече ми пречат, отколкото помагат да изградя вътрешният й свят, но все пак книгата си заслужава.
Най- малкото заради удоволствието да погледнеш за кратко зад завесата на собственото си въображение и фантазия.
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
Re: Тимоти е определено по-добър.
[re: valsodar]
|
|
Автор |
Koleto (непознат
) |
Публикувано | 10.02.01 23:59 |
|
Mmmm da
spored men si napulo prav po otnoshenie na Film-kniga.
Moeto skromno mnenie e 4e edna kniga ,ako shte de e "knizhle",vinagi e po dobra
ot nai-izkusno napraveniq film.I vupreki 4e Lukas mozhe da e bil mnooogo dobur
rezhisior , a sega mnooogo dobur produtzent,toi ni predstavia sveta na Jedy-ite
prez prizmata na negovoto vuobrazhenie.Dokato v edna kniga vinagi ima mqsto
4ovek da se razgurne i da si predstavi neshtata spored svoeto vizhdane i nastroenie.
kato primer iskam samo da dam mnogo zhalkata,spored men , ekranizatziq na
"Dune".koiqto ,ako bqh gledal predi da pro4eta knigata,mozhebi shtqh da haresam. Na litze sa i dobur aktiorski ekip i dobur,daje spored niakoi i genialen rezhisior,no rezultata beshe razo4arovast.;]]
| |
Тема
|
Re: Тимоти е определено по-добър.
[re: Koleto]
|
|
Автор |
KlD (минаващ) |
Публикувано | 12.02.01 09:43 |
|
Dune - filmut... chak puk razocharovanie ... edva li. No v sravnenie s knigata si napulno prav/a. Mnogo propusnati momenti i neobqsneni neshta ima vuv filma.
"Хора, не се страхувайте. Страхът убива любовта."
| |
Тема
|
Предложение и въпрос към МОДЕРАТОРА
|
|
Автор |
Goa (старо куче) |
Публикувано | 12.02.01 14:54 |
|
Предложението ми е да се слепят тази и другата тема за същите неща.
А въпросът е - не може ли да се обръщат на кирилица мненията, писани на латиница? (Или по-скоро това е към Цецо или как там се казваше мастърът)
Можеш да откриеш истината по пътя на логиката само ако вече си я открил без нея.
| |
|
|
|
|