|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Клубовете за фантастика - статийка   |  |  | Автор | Davie (пристрастен) |  | Публикувано | 25.09.03 15:13 |  |  | 

Предполагам много от вас вече са виждали .
 Бях попаднала преди около 1-2 месеца на въпросното писание, но не реагирах веднага и забравих го надлежно. Днес отново ми се изпречи пред погледа...
 Тази статийка съдържа доста некоректна информация. Естествено най-силно впечатление ми направи абзацът за Землемория, тъй като предвид датата на публикуване (20. 04. 2003) там няма почти нищо вярно.
 Питанка: тази статийка излизала ли е и на други места и защо е допуснато да се дава подобна невярна информация? И защо никой не си е направил труда да поиска информация от Землемория?
 Доколкото си спомням, някой беше споменал, че е излизала статия за българския фендъм и в Локус (може и да греша). Може ли да ми кажете това наистина ли е така и за същото невярно писание ли става дума?

To hear, one must be silent.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Клубовете за фантастика - статийка  [re: Davie] |  |  | Автор | Бъдъмбa (насекомо) |  | Публикувано | 25.09.03 15:38 |  |  | 

Малееее
 Баси антирекламата дето са ни я направили

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Клубовете за фантастика - статийка  [re: Davie] |  |  | Автор | Ивaнyшka (3-ти царски син) |  | Публикувано | 25.09.03 15:48 |  |  | 

ако някой напише по вярна статия
 обещавам да я направя сериозно достояние на пресата

Сайт за нова българската литература
 Вече ДВЕ години

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Клубовете за фантастика - статийка  [re: Бъдъмбa] |  |  | Автор | Davie (пристрастен) |  | Публикувано | 25.09.03 15:52 |  |  | 

Мдам. Аз защо се обадих?
   В крайна сметка наистина имаше един 'бирен' период - това никой не го отрича.
 Но към момента на писане на статията ние вече имахме зала, месечна програма и клубни баджове, сайта ни беше готов и дори бяхме в процес на писане на устав и др. документи за регистрация (която вече отдавна е факт).
 Така че просто не е честно!
   Когато някой реши да представя фенското движение по някакъв повод, нека го направи коректно. Иначе въобще да не се хваща!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Ми авторът пише:  [re: Davie] |  |  | Автор | Mag (Дърто момче :))) |  | Публикувано | 25.09.03 16:39 |  |  | 

Авторът благодари на Юри Илков-Генерала, Никола Кесаровски, Ивайло Иванов и Кирил Добрев за предоставената информация.

Земята е люлка на Човечеството. Но не може да се живее вечно в люлка
 Циолковски

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Ми авторът пише:  [re: Mag] |  |  | Автор | Eндъp (Говорител) |  | Публикувано | 25.09.03 16:55 |  |  | 

Името на Фат Джим обяснява нещата почти изцяло.
 А защо Ради е писал това без да се обади на когото трябва не мога да коментирам.
 Ще го кажа пак - при всичките усилия да се представя където и да е движението на фантастите поне малко по-централизирано, самодейците са прекалено много. Лошото е, че с писанията им из сайтове, списания и книги по-скоро пречат и развалят имиджа (колкото и да е крехък), отколкото да помагат.

Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го постигнеш...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Ми авторът пише:  [re: Mag] |  |  | Автор | Davie (пристрастен) |  | Публикувано | 25.09.03 17:12 |  |  | 

Маг, по принцип се сещам на кого да откъсна главата за тази информация в частта й за Землемория. Но пак продължавам да не разбирам защо никой не се е допитал до който и да е от варненци, който е в час с това, което се случва в клуба и не е бил само далечна морална подкрепа в продължение на месеци. Сещаш се за какво говоря.
 Мисля, че има и други неточности в писанието, но естествено ми стана най-болно за нашия клуб, защото е представен в най-невярна и кофти светлина.
 Мисля, че е редно, когато се представя фендъма по един малко по-официален начин (а не на чаша бира), да се дава коректна и координирана информация. Още повече, че в Локус наистина е излязло същото това писание...

|  |  |  
             |  |  | 

Ради Радев пак се пробва да трупа активи.

Тва за пръв път го виждам, но ми е трудно да си представя как някой може да пише каквото и да било за клубовете, без да си направи труда да ги посети лично.
 Аз поне бих го направила, ако седна да пиша статия.. както и да е.

I sometimes fancy myself as an evil which exist to opose other evils

|  |  |  
             | 

| Тема |  Айде сега... ;-)))  [re: Davie] |  |  | Автор | Mag (Дърто момче :))) |  | Публикувано | 25.09.03 17:30 |  |  | 

Ми че в "Алба" се събират моите хора от "възрастовия ми клуб" - 40-50 от Варна. (Тия същите, дето ги зарибих да дойдат на Аквалония). Така, че бирарията е прочута!
 К'во му е лошото на такава информация?

Земята е люлка на Човечеството. Но не може да се живее вечно в люлка
 Циолковски

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Клубовете за фантастика - статийка  [re: Davie] |  |  | Автор | Kopo (тъп, но упорит) |  | Публикувано | 25.09.03 18:15 |  |  | 

Източника на информация за "Землемория" е надлежно указан, отдолу.

TANSTAAFL

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички) |   | 
 |