Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:24 04.11.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Съдомиялна- голяма или малканови  
АвторBeнepa (Нерегистриран)
Публикувано30.09.07 23:31

Първо реших да е малка, семейството ми е тричленно, но като тръгнах по магазините, консултантите ме разубедиха- малките не били удобни, не били икономични... та сега съм в размисъл....

Искам да мия всичко в нея.

Тема Re: Съдомиялна- голяма или малканови [re: Beнepa]  
АвторHaблюдaтeл (Нерегистриран)
Публикувано01.10.07 14:41

Прави са хората! Голяма.

Автор Жopo Пичa (Пич, но кофти!)
Публикувано01.10.07 18:44

Има и средни размери. Зависи с какво място разполагаш. Ако имаш възможност, заложи на голяма.

Снимки на нашето семейство!

Автор valenta ()
Публикувано01.10.07 20:42

Не и малка. Аз по принцип не бях фен на миялните, изненадаха ме

, но сега не си се представям без нея. Нашата не е от най-големите - не знам как да я определя, висока е колкото пералня, но е по-тясна, допускам, че се води средна . Но пък всичко си мием в нея, събират се и тавите от печката - правоъгълните. Мъжът ми изми и скарата барабар с нагревателя (е, изчакахме я добре да изсъхне после . А за след гости е просто незаменима!
Определено бих заложила на по-големия вариант - успех в избора!

Тема Re: Съдомиялна- голяма или малканови [re: Жopo Пичa]  
Автор Blake (ентусиаст)
Публикувано02.10.07 12:32

"Големите" са широки 60 см, "средните" са 45 см, и двете дотук са високи колкото пералня. "Малките" са с височина 1/2 от пералня, за ширина не знам колко е, май 60 см пак. Аз лично ще си купя от "средните" - семейството е 3-членно, а миялните от този размер събират 8 комплекта - струва ми се повече от достатъчно. Иначе големите са за 12 комплекта, и докато се събере за една миялна.... А малките не стават за нищо (лично мнение)

Тема Re: Съдомиялна- голяма или малканови [re: Blake]  
АвторMaмa Mъpмopaнa (Нерегистриран)
Публикувано02.10.07 20:28

Моето настоящо семейство е двучленно - аз и детето. Средната миялна я пълним средно за два дена . И това ако не готвя усилено. Като сложиш една тенджера и една купа и вече е пълна.
За трима човека, еле пък ако има план за повече - само 12 комплекта.

Тема Ми, вземи си голяма,нови [re: Beнepa]  
Автор ASSASSlN (стар клубар)
Публикувано12.10.07 10:48

събирай мръсните чинии по цяла седмица и тогава ги мий икономично.

------------

Лелеее, да ви имам проблемите!!! Тричленно семейство! Хм, че аз ако съм в такова семейство - хич не ми трябва никаква съдомиялна. За не повече от 15 минути ще мия чиниите от всяко хранене. Какво толкова?

Проблемът ти, май, е с какво да се изфукаш пред комшийките, приятелките и колежките.

Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано12.10.07 21:13

аз си взех малка, и я монтирах под мивката събрасе в шкафа, като сменихме сифона с един от онези меките връзки.
преди това ползвах голяма. ако главно вечеряте вкъщи и остава по някоя чаша и чиния от сутринта- си е ОК. и не съм съгласна че големите са по-икономични- така е ако чакаш да ги напълниш, а ако оставиш съдовете отвчера започват да миришат, добре еда си се пуска всяка вечер. е тогава ктоя е по-икономична- малката проектирана за малко съдотве пълна или голямата полупразна но проектирана за много съдове.... да не говорим че за голямата ще трябва да си разбутваш кухнята евентуално за да й предвидиш специално място, а под мивката и мръсния и чистия канал са ти готови.

АвторAни (Нерегистриран)
Публикувано12.10.07 21:28

Аз имам малка Beko (8 комплекта)за около 400 лв. Семейството ми е четиричленно и я пускам всеки ден, дори и да не е пълна. Понякога през почивните дни и когато идват гости милата ми помощничка мие и по два пъти.
Ако можеш да си позволиш инвестицията в машината трябва да миеш само с нея, защото това е по-евтино. Или както се изказа една дама преди време :"Което не може да се мие в машинана го изхвърлям."
Ако семейството ти не е голямо малката ще ти свърши работа.
Аз съм за малката. Веко машините са много добри и цената им е приемлива. Има и по-скъпи, но моята мие чудесно със всякакви препарати.

Тема абе зависи :) [re: Blake]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано14.10.07 22:38

колко време прекарвате тримата в къщи и колко от тези 3-ма се хранят в къщи. За семейство с малко дете малката ще е малка, за възрастни хора голямата ще е прекалено голяма.

Е... ние сме 3-ма, имаме малка съдомиялна, но като изключим почивните дни, пуска се веднъж на 1-2 дни. Ако си държиш повече време съдовете вътре, хващат коричка и се завъждат едни гадни пълзящи насекоми ;))
А тенджерите и тавите и без това рядко стават да се мият директно там - поне едно предварително обиране на отпадъците, търкане на загорялото и т.н. си трябва. Това не го могат, каквато и марка да са.
(Ползвам съдомиялна от 6 години.)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.