Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:21 02.12.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Племенника да живее при нас?нови  
Автор mamin ((*-*))
Публикувано19.09.07 14:55

От другата година племенника на мъжа ми иска да учи в нашия град и да живее при нас - ще бъде 7 клас. Вие бихте ли се съгласили на такава стъпка? И какви са мотивите ви да приемете или откажете. С бебче сме и мисля че ще ни е малко трудно, но не зная как да откажа. Моля дайте мнение и съвет?

Тема Re: Племенника да живее при нас?нови [re: mamin]  
Автордиkoбpaз (Нерегистриран)
Публикувано19.09.07 19:19

всичко е лично. зависи как ще се спогодите с половинката.
от една страна ако го приемете приемете го като инвестиция дори като самарянство. таман роднините ще ви помагат. не с пари че в провинцията не виреят добре. но поне продукти и най вече вино и ракия.

все пак ще трябва да му отделите отделна стая. дали я имате Вие знаете.
от друга страна вследствие на посочените фактори а именно доставка на СС продукти /ако ги има/ ще е идеалния момент за разваляне на роднински отношения защото винаги ще казват че са ви хранили.

за да не мислите че пиша напразно в момента точно съм такъв донор вече втори сезон приютявам племенник да може да изкара пари за обучение и това абсолютно free tax.
накрая намерете в мрежата разказа на Чудомир "консул на Голо бърдо"
ще ви олекне

Автор Фиш (вече спокойна)
Публикувано19.09.07 22:19

За съжаление ние бяхме изпаднали в обратната ситуация- искахме нашето дете да живее за месец и половина при леля на съпруга ми.Жената много искрено ни отказа с аргумента,че не може да поеме отговорност за детето ни.Нито съм се обидила, нито съм се разсърдила.Това си е отговорност и за здравето и за поведението на племеника ви.Дикобраз е прав, че ако не сте в състояние да му отделите самостоятелна стая, ще бъде некомфортно и за вас, и за него.Няма да е лошо да се помъчите да му намерите квартира в съседство - все пак детето да има на кого да се опре в по-трудните моменти.Е, представям си, ако живеете в някое наследствено жилище, собственост на баба му или дядо му...ама то българските трагедии, край нямат

Повече сълзи да пролети заради сбъднати, отколкото заради несбъднати мечти-Тр.Капоти

Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано20.09.07 11:30

ами... трябва да има ясни правила които да са съгласивани и със детето и с родителите му. и ясно да се каже какво няма да търпите.
това че имате бебе, само по себе си не пречи мисля че баткото може да вие от помощ. Спъругът ми навремето като студент е дошъл отначало при своя братовчедка и бебето напрактика го е гледал колкото и те. Те излизаха вечер и му го оставяха, той си плащаше част от сметките и спеше в кухнята.
стана кръсник на детето после.
Племенника ви ви е роднине и малко или много винаги ще носите някаква отговорност- ако сте единствените роднини в този град и не го приемете и той отиде без надзор в някоя квартира и се оплете с наркотици и лоши приятели- пак ще носите някаква отговорност...задето не сте го приели. нещата са доста сложни действително.
Аз лично бих се уговорила с родителите да се пробваме, като той става член от семейството, очаква се да помага вкъщи, да изпълнява като че майка му му е казала ако го помоля да изхвърли кофата или да напазарува и т.н.
и че поемам отговорност да ги държа в течение но не и да го възпитавам. това ще го кажа изрично ясно и ще искам те изрично да приемат че ако видя че почва или се опитва да кривне от пътя ще им кажа и ще очаквам те да вземат мерки, а не да очакват това от мене.
тоест поемам отговорностх докато нещата са наред. обърка ли се нещо- трябва те да намерят решение.

Усмихни се на живота, по-малкия поздравява пръв!

Тема Re: Племенника да живее при нас?нови [re: fascinating oceanid]  
Автормилицa (Нерегистриран)
Публикувано20.09.07 15:22

Първо: апартамента, в който живеете, на кого е? Второ: какво мисли съпругът ти по този въпрос? Това не е за месец-два, а докато завърши явно, т.е. прогнозата е дългосрочна. Ако съпругът ти не може да отказва, ще го приемете и на теб ще ти стане зор. Защото все пак е ангажимент и т.н. Като седнете да ядете, ще викате и него. Като почнеш да чистиш, ще чистиш и неговата стая. Ще му се иска да вика приятели и т.н. Всъщност ето за тези неща трябва да решиш. Ако кажеш "не, не може", мъжът ти какво ще направи? Ако апартамента си е негов или на неговите родители, ти имаш ли право на избор?

Тема Re: Племенника да живее при нас?нови [re: милицa]  
Авторficho (Нерегистриран)
Публикувано21.09.07 13:40

Не ти препоръчвам да го правиш, защото мисля, че можеш да си създадеш всестранни и напълно излишни проблеми.

Автор femina (Mис Kаприз)
Публикувано21.09.07 21:00

Аз живях така 1 месец (само) при мои приятели и ми беше адски неудобно. Хората бяха много гостоприемни, но са младо семейство и аз се чувствах като натрапница.
Момчето е в пубертета и ще трябва да поемете и неговото възпитание и израстване вместо родителите му. Това си е голяма отговорност. Да оставим настрана финансовото обременяване. Ще трябва да му готвиш, да му чистиш, да следиш ходи ли на училище, оценки, приятели и т. н.
Не се заемайте. Това е голяма тежест. Нека родителите му да я поемат.

Държавата България - невъзможни неща няма!

Авторeвa (Нерегистриран)
Публикувано22.09.07 03:29

минах по тази патека.Взехме племенника на мажа ми в7 клас и го изпратихме като завърши 12 .Ние ниамаме деца гледахме го сас пълните отговорности.Детето беше ме4та много добро . През циялото време от страна на родителите имаше марморене мрънкане криви погледии т.н.беше ми доделиало много. според мен таралеж в гащите не ви триабва.

Авторkakaтa (Нерегистриран)
Публикувано22.09.07 12:20

Деликатно е, и най-вероятно ще го вземете.
Както ти казаха по-горе, това си е отговорност. Чуждо дете е, здравословно състояние, пълноценна храна и всички останали екстри като за свое дете. А и възпитание. както казва fascinating oceanid , поставете ясни правила. Първо кой ще издържа детето, трябва да сте наясно колко ще струва и родителите трябва да поемат изцяло този разход, а не покрай безплатната квартира да делегират и финансовата отговорност. Разберете се колко време ще остане при вас, нека не е нещо с отворен край, защото така може да остане и пет, и десет години. Поставете някакво условие, да може, но за една година.Кажи им ясно : "Не мога да поема ангажимент за пет години. Имайте пред вид че родителите често ще "прескачат" да го наглеждат, значи трябва място и за тях. После, трябва много ясно да се дефинират задълженията на детето, да поддържа стаята си, да помага, да се прибира навреме, да бъде под контрол.

Тема Re: Племенника да живее при нас?нови [re: диkoбpaз]  
Автор galas (talantliva)
Публикувано23.09.07 11:45

Мисля, че мъжът ти е готов да вземе племенника си у вас заради роднините, но наистина трябва да уточните всички подробности по това. Трудна ситуация, съгласна съм със мненията на всички останали. Аз като бях на 16 г ми се наложи да спя у леля ми за около месец. Спях заедно в една стая с братовчедите ми ( момчета) т. е нямаше стая за мен (апартамента е 2 стаен), но въпреки това се съгласиха да ме вземат. Иксам да кажа как аз се чувставах, много неприятно и неудобно. Леля ми, сестра н майка ми е много хубав човек, но когато бях у тях усещах , че беше много нервна, постоянно се караше с мъжът си и с децата си за щяло и и не щяло. Аз разбира се много и помагах, миех чинии, чистех, подреждах, но въпреки това не можех да компенсирам неудобството. Да, нашите носеха храна, но..... положението си беше почти същото. Моя съвет, говори с мъжът си много внимателно преди да вземете решение. Желая ви успех!

Заповядайте в къща за гости Сакутски - Хисаря.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.