Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:33 15.07.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Тема Почистване на керамичен плот на печканови  
Автор *Eвa* (независима)
Публикувано13.01.07 15:33

Купих си печка Мастеркук с керамичен плот. Кажете ми откъде да си купя шпатулки за почистване на плота. Има ли специални техники за почистване на керамичен плот?

Тема Re: Почистване на керамичен плот на печканови [re: *Eвa*]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано13.01.07 16:23

Ей, тези са големи икономисти

. Не са ли ти сложили шпатулка към печката?
Преди 2-3 месеца видях такива шпатулки в брошурата за промоции на Кауфланд, предполагам, че постоянно ги продават, можеш да провериш.
Другото, което следва да си купиш е препарат за керамичен плот, продава се почти във всеки магазин, където продават почистващи препарати.
Та значи - със шпатулката се чистят големите нагари, а с препарата се намазва след това, държиш няколко часа върху плота и измиваш. Евентуално ако още ти е останало някъде някое бледо петънце, пак малко със шпатулката, дори докато е още мокро. Плотът става като чисто нов .

Тема Re: Почистване на керамичен плот на печканови [re: Kitten]  
Автор *Eвa* (независима)
Публикувано13.01.07 17:59

Благодаря ти за отговора!
Не са сложили, да.
Къде в София има магазин на Кауфланд? Странно, но не се сещам къде е.

Автор Kitten (in love)
Публикувано13.01.07 19:22

Има един Кауфланд в Младост, зад Била-та, или по-скоро точно зад Деница-та. Наскоро откриха и един в Дружба, но не знам точно къде.

Автор ladyMarian (defender)
Публикувано15.01.07 09:55

Аз ползвам за почистване на керамичния плот обикновенна гъбичка, от тези, които имат от едната страна по-твърд плат. (Баси, нямам идея как се казват? Аз им викам просто "гъбички") И препарат за керамичен плот, без абразивни частици. Има ги във всеки супермаркет. Ако наслояването е голямо, поливаш с препарата, чакаш някакво време и после с гъбичката. Ако е просто зацапано, няма даже нужда да се чака.

Холандски свещеници настояват за легализация на леките грехове.

Автор Pepi.M (мама x3)
Публикувано15.01.07 19:51

Шпатулки има в Технополис - Collo - 10.50лв. Kitten много хубаво е обеснила как да я почистваш.
Взех си възможно най - скъпия модел AEG преди месец - шпатулка към нея нямаше, ако това ще те успокои

Тема Re: Почистване на керамичен плот на печка [re: Pepi.M]  
Автор ladyMarian (defender)
Публикувано23.01.07 11:14

Пише се "обЯснила". Идва от "ясно", а не от "бесен" или "беся"

Холандски свещеници настояват за легализация на леките грехове.

Тема хихинови [re: ladyMarian]  
Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано26.01.07 01:57

като сме започнали с поправките.. пише се ШПАКЛА, а не ШПАТУЛА или някакво друго производно

Автор m_flash (непознат)
Публикувано31.01.07 14:45

Отдавна имам такава печка и съм много доволна - почиства се лесно, такава шпакла/ шпатула получих с печката, но почти не ползвам, освен ако не е изкипяло ядене от тенджерата и не е загоряло на плота. Техниката е - внимателно, без силен натиск, под ъгъл изстъргваш загара. Внимавай с очертанията на котлоните - да не минаваш с острието върху тях. Препаратът, който ползвам, е на Др. Бекманн - бяла, пластмасова опаковка, 250 мл. Течността е подобна на прясно мляко и няколко капки се слагат само, икономичен е. Поливаш върху изстиналия плот и разстилаш навсякъде с влажна домакинска кърпа - от тези, които се продават в ярки цветове, с големина на салфетка, по 3-5 в опаковка. После изплакваш кърпата и забърсваш отново няколко пъти, докато се отмие препарата. Накрая със суха памучна кърпа може да подсушиш и плота е като нов.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.