Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:29 13.11.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за родителитенови  
Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано14.10.06 17:49

я малко ме посъветвайте и мен моля за този вечен проблем

:
родителите ми и мъжът ми не се обичат; общо взето нашите са виновни за ситуациятя. Аз не им се давам и гледам да не се връзвам на глупавите изказвания, ама мине не мине и ми става тъжно...

Вие как бихте реагирали на това: не сме се чували около месец, звъня аз да си поговорим и казвам, че ще се прибираме зимата за ваканция, но ще ходим на ски. Затова искаме да отседнем за 2 дена при тях, за 2 дена в града на мъжа ми и останалото време да сме на планина. С още малко разяснения и ми се заявява да съм си дошла сама, а той да върви при родителите си. Е, разговорът приключи набързо. Аз без него при тях няма да отида, което оставя 2 алтернативи: 1) да ги "натреса" един на друг (2те страни да се чувстват неудобно); 2) да останем при приятели в моя град и да се видя с нашите на обяд/вечеря...И 2та варианта са тъпи, но друго не ми идва наум. Разговорите засега не помагат, но може би някой има силни аргументи, за които аз не се сещам...Миналогодишната ваканция (и 1то посещение като младо семействоу нашите ) завърши с гости при приятели...По принцип позицията ми е, че ако нашите не се " култивират", ще ме загубят...но може би все пак има някакво решение?

Тръпна в очакване да ме научите на ум и разум

Тема Re: за родителитенови [re: flicka_an]  
АвторCoня (Нерегистриран)
Публикувано15.10.06 00:54

Хипотетични съвети едва ли биха ти помогнали, а по-скоро опита на някой, попаднал в подобна ситуация. А защо родителите ти и мъжът ти не се обичат? Тръгни от там, може би така ще стигнеш до някакво решение.

Автор пeпo (регистриран)
Публикувано15.10.06 21:16

тъжна история. Според мен за конкретното гостуване през ваканцията не трябва в никакъв случай да отивате на място, където не ви приемат изцяло и вероятността да възникнат усложнения и разправии е реална. Отседнете в хотел, при приятели, при роднини които ще ви се зарадват. Въпроса за непоносимостта м-у родителите ти и мъж ти е по сложен. Като знаеш всичките детайли около развитието му, прецени чие поведение все пак е по-некоректно. Направи няколко опита да обясниш и на двете страни, че би искала да имат нормални, ако не сърдечни взаимоотношения и направи от своя страна опит да спомогнеш изграждането на такива. Ако ли всично това е безуспешно, накрая предприеми стъпки към изолиране на "неизправната" страна. Човек в края на краищата не може да се хареса на всички.

това, което е било вече няма да го бъде

АвторPaл (Нерегистриран)
Публикувано16.10.06 11:25

Тотална изолация на родителите. Съжалявам. Няма друг начин. Някои хора трудно разбират, че децата им порастват и търсят пътя си сами. Няма да се разберете иначе, поне аз не успях по друг начин.

Тема Re: за родителитенови [re: пeпo]  
АвторFlicka (Нерегистриран)
Публикувано16.10.06 11:27

Ей, 'хуйе морхе'

каузата е загубена и сме на фаза "изолиране"...ама е кофти...и е тъжно че при положение, че имаме точно 2 дена да се видим, родителските тела не могат да се държат нормално. Същевременно, отсядането някъде другаде е открита война...Май ще тичам за шлем

Тема Re: за родителитенови [re: Coня]  
Публикувано16.10.06 11:44

ами аз това и търся

А "не се обичат" е по-скоро "не го обичат", никой не е достатъчно добър за дъщерята....

Тема Re: за родителитенови [re: Flicka]  
Публикувано16.10.06 22:43

Сигурно си го правила, но и аз да кажа - докажи на родителското тяло, че съпругът ти е готин, заслужава те и т.н. Бъди страаааааааааашно убедителна, удари го на чуства. Все пак са ти родители - трябва да се опитат да те разбера, ако не са чак толкова големи инати. Ама досега щом няма напредък май задачката ти е доста трудна.

Тема Re: за родителите [re: flicka_an]  
Автор else (lostinthemist)
Публикувано17.10.06 14:58

Не знам дали ще съм ти от полза, но ще ти кажа аз какво бих направила. Бих пратила мъжа при неговите родители, а аз бих отишла при моите.
В крайна сметка за два дни става дума, няма да умрем един без друг, а аз имам много силна нетърпимост към конфликти. Ако ще ида при родителите си, с които не съм се виждала неизвестно много време и вместо да си говорим на спокойствие, ние ще тръпнем в изнервена и намусена обстановка - не, благодаря.
Още повече, когато става дума за зимната отпуска и ще искам да си почина след цяла година бачкане. Изнервената обстановка ми действа много зле и бих направила всичко за да я избегна. А раздялата с мъжа за два дни не е билка за умиране.

Тема Re: за родителитенови [re: else]  
Публикувано17.10.06 18:42

Аз обаче съм инатлива

Както каза Соня, убеждавах, убеждавах, с добро, с лошо...Вече дори не искам да го харесват, искам просто да уважават избора ми...

Нервите и аз ги мразя, затова май, хотелът е на дневен ред, докато не се научат

Тема Re: за родителитенови [re: Flicka]  
Публикувано17.10.06 22:34

Може би наистина е по-добре на хотел. Според мен или те приемат както трябва заедно със съпруга ти, или не отивате у тях. Отидеш ли сама, това би означавало, че приемаш сегашното положение и така още повече ще се затвърди тяхната позиция. Покани ги в кафенето или лоби бара на хотела да се видят с теб. А покана за вечеря - задължително заедно с мъжа ти и те да обещаят да се държат прилично.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.