|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Какво мислят мъжете за нас
|
|
Автор | Coня (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.05.06 14:32 |
|
Здравейте,
Макар че преобладава дамското присъствие в клуба, все пак се намират и мъже, които пишат тук, а сигурно и не са малко тези, които четат. Много са темите, в които се споделят мнения на жени за техните половинки, взаимоотношенията в семейството, с родители и т.н. Иска ми се да чуя другата страна - какво мислят мъжете за нас като жени, партньорки, съпруги. Какво харесват и какво не, какво ги дразни, какво биха искали да се промени, какви са техните очаквания от връзката, как преживяват конфликта снаха-свекърва и какво мислят по този въпрос и въобще всичко за каквото се сетите.
| |
Тема
|
Re: Какво мислят мъжете за нас
[re: Coня]
|
|
Автор | жeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.05.06 15:47 |
|
От конфликта свекърва-снаха ужасно се кефят, защото са в центъра на вниманието.
| |
Тема
|
[re: жeнa]
|
|
Автор |
bratovcheda (специалист) |
Публикувано | 30.05.06 15:56 |
|
Не знаеш колко много, ама много грешиш!!!!
Кое точно да ми харесва, да стоя между чука и наковалнята ли?
Страшно много съм разочарован, че двете жени на живота ми не се разбират. Едната ми е съпруга и майка на детето ми и СЪМ ВЛЮБЕН в нея, а другата ми е МАЙКА любовта, към която също не бива да се коментира.
Понякога съжалявам, че не съм попаднал на съпруга, която се разбира с майка ми (понеже майка си не мога да сменя няли се сещате ).
Майната му, ще караме докато издържим и после ще видим.
| |
Тема
|
[re: bratovcheda]
|
|
Автор | Coня (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.05.06 19:10 |
|
Сигурна съм че тази ситуация никак не ти харесва, но ти какво направи за да не допуснеш този конфликт или пък да го преодолеете. Какво значи "ще караме докато издържим и после ще видим" . Не мислиш ли, че мъжете трябва да се намесят и да помогнат.
| |
Тема
|
[re: Coня]
|
|
Автор |
bratovcheda (специалист) |
Публикувано | 31.05.06 17:30 |
|
Конфликтът така или иначе го има и абсолютно не зависи от мъжа. Ние (мъжете) балансираме къде успешно, къде не толкова докато можем да издържим. След това предполагам че семейството се разпада поради несходство в характерите на снахата-свекървата. В този случай жените казват - "свекърва ни ни раздели".
Още съм зелен и нямам много голям опит, но въпреки това ми дотяга. Надявам се с годините страстите да се уталожат.
Успех на всички.
| |
Тема
|
[re: bratovcheda]
|
|
Автор | Пeтpa (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.06 10:46 |
|
Напротив - конфликта зависи изцяло от мъжа. Защото той е в центъра. И мисля че тук, в Бг, проблема е по-остър, отколкото по света, защото някак си връзката майка - син е прекалано натоварена със сексуален заряд. Защо е така - нямам представа. Но съм сигурна че проблема е по-скоро сексуален, отколкото какъвто и да било друг.
По мои наблюдения, пълноценен семеен живот имат мъжете, чиито отношения с майките им са като между зрели и самостоятелни хора.
| |
Тема
|
[re: Пeтpa]
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.06 11:04 |
|
Аз пък си мисля, че не е сексуален,
а по-скоро властнически -
ето аз съм те гледала,
инвестирала съм в тебе,
толкова пари съм похарчила,
сега съм стара и ти трябва да си ми в услуга,
каква пък е тази натрапница,
дето си мисли, че тя трябва да разполага с тебе
| |
Тема
|
причините са....
[re: .]
|
|
Автор |
Craig (**Prost**) |
Публикувано | 01.06.06 11:24 |
|
-патриархалния манталитет (под семейство се разбира, мъж, жена, деца, баба, дядо, чичо....) и е нормално всички изброени да живеят заедно;
-като следствие от него, най голямата грешка която родител може да направи: да не отдели детето от себе си между 16 и 20 г.
-пак следствие от него - всеки има чуството че другите са му длъжни- майките са
длъжни да издържат "децата", децата са длъжни да помагат на майките и т.н.
Er muoz gelichesame die Leiter ibewerfen, so Er an ir ufgestigеn
ist...
| |
Тема
|
[re: .]
|
|
Публикувано | 01.06.06 11:55 |
|
Да, властнически елемент също има, но това не обяснява защо връзките: майка и дъщеря, баща и син, баща и дъщеря, не са толкова проблематични и генериращи непрекъснати конфликти със съответния партньор, както връзката майка - син. Не че и там не се получават конфликти, но те са някак по-решими. Не говорим за патология, все пак...
| |
Тема
|
Re: причините са....
[re: Craig]
|
|
Публикувано | 01.06.06 12:05 |
|
Ами да, практиката показва, че не е възможно човек да се изгради като самостоятлна и зряла личност, без да се отдели от родителите си. Факт.
И колкото по-рано, толкова по-добре. Как ще го приложа спрямо децата си, обаче - не знам...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|