Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:48 14.11.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема idea za suchilniaнови  
АвторRedlady (Нерегистриран)
Публикувано20.04.05 12:16

Iskam da si kupia suchilnia t.e. niamame mnogo vazmojnosti za prostirane, ne iskam da prostiram po staite, a i ne obicham da prostiram. Ot prouchvaneto, koeto napravih i konsultacii s niakoi priatelkirazbrah che ima ventilazionni i kondenzacionni. Znachi tazi, koiato shte kupia triabva da e kondenzacionna, zashtoto niama kade da izvejdame parata. Shte kupuvam otdelno peralniata, otdelno suchilniata - t.e. 2 otdelni ureda. Vseobchtoto mnenie, koeto se chiri e che 2 v 1 ne e dobra ideia. No ot tam natatuk ne znam drugi kriterii, koito da tursia. Otnosno energopotreblenieto, zabeliazvam che niam sushilia klas A, vsichki, koito gledam sa C ili D. Ima variacii s razlichni programi i t.n.
Molia da me posuvetvate za kriterii i konkretni marki i modeli, ot koito imate lichen opit?
Blagodaria na vsichki predvaritelno.

Тема Re: idea za suchilnia [re: Redlady]  
АвторHaблюдaтeл (Нерегистриран)
Публикувано20.04.05 13:49

Мисля, че тези, които са 2 в 1 не са добра идея, точно защото са кондензаторни, т.е. по-неефективни от нормалните. Аз имам такава, която наричаш вентилационна и съм много доволен. Влажния въздух го отвеждам в комина, ако тази идея може да ти помогне.Относно класа, принципът е, че вентилатор продухва въздух през нагревател от 2 kW (не съм много сигурен в числото), а влажния въздух се отвежда навън. Искам да кажа, че може да се конструира по-икономичен електродвигател, но не и нагревател . Успех в избора!

Тема Re: idea za suchilniaнови [re: Redlady]  
Автор HAЙ (мама)
Публикувано20.04.05 14:29

Моята е на Ariston,но е 2в1,пералня със сушилня и определено съм си доволна.Не знам какъв тип е,но като суша не излиза никаква пара от нея.Има 2 програми на сушене.Дрехите си ги вадя напълно сухи,без да са намачкани.С две думи,много добра работа си ми върши.

Публикувано20.04.05 16:08

Ot prouchvaniata, koito napravih, razbrah che ima slednite vidove: Ventilacionni suchilni - otvejdat parata navun prez edna gofrirana truba, ili prez otvor, bilo to otzad ili otstrani i kondenzacionni - vodata ot sucheneto kondenzira v edna "tavichka" i sled izsuchavaneto tia prosto se vadi i se izhvulia. Tezi, koito sa 2 v 1 otvejdat vodata napravo v trubata za obratnata voda, inache ne znam kak tochno rabotiat. Ne mi haresva ideiata 2 v 1, zashtoto ako peralniata pere do 6 kg, to suchilniata i ne suchi poveche ot 3-4 kg, koeto e razlichno pri razlichnite modeli. Tova oznachava da izvadia polovinata prane niakade i kato izsuchi ednata chast da sloja posle ostanalata. Razgledah temite po-nazad i vidia che tozi vapros zaedno ili poptdelno e veche obsujdan - ima ZA ima i PROTIV :-)).
Az za sebe si gi iskam otdelno. Ventilazionna suchilnia ne moga da si sloja, zashtoto niama kade da otvejdam parata, niamam nablizo i komin i ne e praktichno. Chte gi slagam v edno predverie, pod stulbichteto /jiveem v kuchta/, koeto shte pregradim. Prekarali sme trubi za vodata, no za sujalenie ventilazia niama da mojem da realizirame:-)) Ima miasto kolkoto za 2-ta ureda - normalna suchilnia 60 cm /ne namerih na pazara 40 cm t.e. s gorno zarejdane/, i peralnia s gorno zarejdane - 40 cm, koeto zaetno pravi 60 + 40 = 100 cm, a moeto razstoianie e 105 cm. Edno varhu drugo suchto ne moje, zashtoto niama dostatuchna visochina pod stulbite:-))

Публикувано12.05.05 16:07

Ama nikoi ot tuk li niama suchilnia da spodeli malko opit????!!!

Автор avi25 (edna ot vas)
Публикувано13.05.05 21:53

а аз си мислих,че вече си си купила

Автор Amilia (Harry Potter)
Публикувано17.05.05 16:55

моето мнение след ползжането на дже суши;ни че най добрите са бош
сериозно и при такова ползване и третиране понякога се чудя как още е здрава

Law makes everyone equal, but justice goes for the highest bidder
http://www.magicgate-bg.com

АвторLina (Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 11:13

molia da mi kajete, horata koito ste prouchvali vyprosa sys sushilnite - ima li malki sushilni t.e. takiva, koito mogat da se postaviat vyrhu peralniata, a ne s razmerite na peralnia?
blagodaria!

Тема Re: idea za suchilniaнови [re: Lina]  
Автормaдмaм (Нерегистриран)
Публикувано18.06.05 15:48

В/у пералнята не е добре да има каквото и да било. Тя центруфугира и не е удачно отгоре й да има предмети.

Колкото до Сушилните:
1. Забравете за такъв уред!
2. Ако все пак не можете - купувайте си отделно пералня, отделно сушилня. Мъдър съвет от майстор по перални.

АвторПeпи (Нерегистриран)
Публикувано19.06.05 01:45

Аз съм имала пералня със сушилня,2 в 1,както и двете отделно.Вторите са много по добре ...не мачкат дрехите както комбинирания уред...
Относно марката -Бош....Сега ползвам Интезит...доволна съм...Бих казала "куче марка"...Работи всеки ден (минимум по веднъж,максимум 7-8 перални в събота) и до този момент (след две год) нямам никакви забележки.

Вземи си уред с повече гаранция.Според мен няма голямо значение марката.
Поне аз никога не избирам уреди по марка,а по годините гаранция.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.