|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Смесен брак II (различен цвят на кожата)
|
|
Автор | Sean (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.04 15:20 |
|
Какво ви е мнението за смесения брак между българка и тъмнокож? Според вас има ли начин двойката да се справи с предрасъдъците на хората и най-вече на роднините тук в България?
| |
Тема
|
Re: Смесен брак II (различен цвят на кожата)
[re: Sean]
|
|
Автор | Da (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.04 16:14 |
|
Всеки има правото на избор!!!!!!!!!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
arc-en-ciel (lostinthemist) |
Публикувано | 14.05.04 17:35 |
|
Зависи от роднините. Не може да не знаеш колко различни хора има тук и по колко различен начин могат да реагират.
Ако са темерути, даже и булка от съседното село не могат да приемат, камо ли негър.
За мнението на обществото като цяло, особено ако живеете в София, мисля, че няма от какво да се притесняваш. В училищата в момента масово има азиатчета, така че и негърчетата няма да са кой знае какъв проблем.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Жeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.04 17:50 |
|
Допълнителни проблеми, които и без това са в изобилие
| |
Тема
|
[re: arc-en-ciel]
|
|
Автор | Sean (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.04 09:27 |
|
Syglasna sym 4e naposledyk dosta deca ot smeseni brakove se narodixa v Sofia, no sydeiki po mnenieto na po-vyzrastnite, ostavam s vpe4atlenieto 4e te sa tolkova zatvoreni kum novostite 4e daje me boli...
A kogato se razxojdam po ulicite na Sofia postoqnno 4uvam podmqtaniq ot strana na mujete. Mai jenite go priemat za po-normalno i ne sym imala problemi s tqx.
Estestevno nqma kak da se syobrazq s vsi4ki xora :-) Az sym si precenila 4oveka i tova 4e xodq s nego mi e dostata4no. No mi stana interesno da nadnikna v xorkata psixika....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Green light (braggadocio) |
Публикувано | 15.05.04 13:08 |
|
С роднините, според мен ще ти е най- малкият проблем. В смисъл, че да наистина никога няма да забравят, че той е различен. А навсякъде и винаги е имало поговорки в смисъл "различен и значи лош". Трябва да си наясно (ти си, щом пускаш тема), че това ще е отношението на околните. Много важно! Да духат супата! Това да ви е проблема, както казах в началото. Помисли за друго! Помисли, какви ще бъдат аргументите ви при всяка ваша кавга. Няма ли да завършвате с фраза "-Това, че в Руанда правите така, не значи че и тук ще го правиш" или "Аман от балкански простотии!" ....Децата. Културата на етноса носи добри и лоши страни. Съгласна ли си да получат и лошото от "чужденеца". Трябва да бъдеш! Той ще е съгласен ли с всички страни на нашата (твоята!) култура. Това са ти проблемите, момиченце.
За мен те за нерешими, по дифолт.
Успех и късмет ти желая!
| |
|
къде е роден въпросният тъмнокож.
1-2 поколения студентски бебета, плод на българо-африканската дружба, родени и възпитавани тук, вече са достатъчно поотрасли... та ако за нещо такова става дума - предимно цвета на кожата ще е проблем.
бтв наскоро видях възрастна жена с около 10-тина годишно мулатче, очевидно баба и внуче... усмихнати и гушнати една в друга. Явно някои родители приемат нормално такъв брак за децата си... нищо ново под слънцето.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lady Marian (defender) |
Публикувано | 16.05.04 18:54 |
|
Много зависи от роднините.
На моята кума чичо й е женен за етиопка и племенникът й е негърче , обаче те си живеят там. Иначе, по мои впечатления, когато дойдат тук си ги приемат добре... родата де. Но те са доста интелигентно семейство, доста над средното, имам предвид и за това ми е трудно да преценявам по тях за общия случай.
| |
|
Зная, че в България това е думата за описание на цветнокожи/афроамериканци, но в много страни на запад тази дума е обида и използването й (на обществени места) те прави автоматически подсъдим. Затова мога да си представя, че и представителите на тази раса може да се засегнат ако чуят понятие от този тип. Просто внимавайте.
I only work to enjoy when I am not working.
| |
|
Не мисля, че думата "негър" в българския език носи отрицателния смисъл на същата дума в английския.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|