Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:20 04.11.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови  
Автор honey13 ()
Публикувано23.02.04 00:50

Някой дали знае скоро да са вдигали цените на парното?
Аз лично нямам такива спомени, но последните две сметки, за декември и януари, са направо ужасяващи!!!
В сравнение със сметките от миналата година, цените са скочили с около 100-120лв. При изравняването, което направиха в края на отоплителния период се оказа, че трябва да доплатиме 190лв. Доколкото ми е известно, сегашния отоплителен сезон се плаща на базата на предишния, сиреч и с тези 190лв., разпределени в през цялата зима докото има парно, пак излиза много пъти в повече.
Ние сме към Бруната, ако има някакво значение.

Тема Re: ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови [re: honey13]  
Автор Maлkaтa Бyдa (непознат)
Публикувано23.02.04 08:47

Нямате ли топломер? Ние плащаме по 25 лв на месец.

Автор Дeлфин (момиче)
Публикувано23.02.04 09:40

И ние плащаме същите сметки, хем не ни е толкова голям апартамента като вашия...И ние доплащахме за миналата зима. Незнам какво да мисля. Свекърва ми беше ходила да разпитва и и бяха дали някакво указание да се дъжрат топломерите на 3, така щяла да се поддържа 20градуса Т. Пробвахме и умряхме от студ - определено не беше 20, не става за бебе...

Тема Re: ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови [re: Maлkaтa Бyдa]  
Автор purple (само цвят...)
Публикувано23.02.04 09:40

и какво отоплявате за тия 25 лв. - само банята ли? Това не е реално! Или ще заплатите много повече при изравняването или нещо не е наред с уредите ви и ощетявате други хора.
И нашите сметки са трицифрени числа, увеличението от миналата година е над 100%. И за съжаление не разчитам на грешки в разпределението и евентуално връщане при изравняване, защото имаме абонамент за ежемесечно отчитане и сметките са за реално ползвана топлоенергия . Просто цените са съвсем различни явно, а и аз не съм чула за официално поскъпване в такъв размер.

Нищо не е само черно или само бяло ...

Тема Re: ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови [re: Maлkaтa Бyдa]  
Автор honey13 ()
Публикувано23.02.04 10:24

Естествено, че имаме топломер!
Да кажеш, че тази зима е било по-студено от миналата - не е, съответно и парното не е било по-силно, но сметките са ги вдигнали страшно много.

Тема Re: ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови [re: Дeлфин]  
Автор honey13 ()
Публикувано23.02.04 10:26

Вярно, че е по-голям от вашия апартамента, но и парното не е чак толкова силно. При бебето и печка пускам, та и за ток сметките хич не са малки.
Ама за януари за парно сметката е 283лв.?!?

Автор Дeлфин (момиче)
Публикувано23.02.04 11:33

Ааа, по-студена си е тая зима според мен. Миналата нямаше толкова студени дни

Автор nic1 (непознат )
Публикувано23.02.04 12:47

Ужас! Каква е тая сметка? Това си е 100% увеличение. Ти ме заинтригува и сега гледам какво съм плащала миналата година и съответните месеци на тази.
Ето ги сметките ми - за ноември 2002 - 88.69 за ноември 2003 - 93.98
за декември 2003 - 164.81 за декември 2003 - 140.18
за януари 2003 - 159.71 за януари 2004 - 146.84
Парното, с изключение на кухнята, работи навсякъде. Държа го на 3. Температурата в стаите ми е 22 градуса. Даже в детските стаи и в спалнята го намалявам нощем, защото не може да се спи. Увеличена ми е такса мощност. Миналата година е била 13.70, а сега е 15.07. Миналата година декември и януари месец бяха много по-студени от тази година, а като гледам почти няма разлика в заплащането, значи гадовете са го увеличили парното без да ни уведомят. Между другото, когато ни занимаваха с Бриго Аспарухов, в един вестник между другото беше споменато, че има някакво увеличение, но нали ни отвличаха вниманието с други неща, просто сме го подминали. Така е и с тока, между другото. Аз сега плащам с билзо 20 лв. повече ток при една и съща консумация. Значи пак има увеличение.
Но въпреки увеличеният, това е много висока сметка за парно. Направете някакв жалба при хората, който ви отчитата топлоенергията, защото най-верятно те са подали грешни данни към топлофикация. Поне така обясниха миналата година на моя позната, на която и се случи подобна случка.

Тема Re: ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови [re: nic1]  
Автор tedy_g (променена)
Публикувано23.02.04 14:14

Мота ми се нещо в главата, че от 1 декември са качени цените, но не мога точно да се сетя. И нашите сметки са по-високи от миналата година, но ние тази година отопляваме по-малко помещения, та може и да не доплащаме в края на сезона.

Тема Re: ЗА ПАРНОТО ОТОПЛЕНИЕ?нови [re: nic1]  
Автор honey13 ()
Публикувано23.02.04 16:12

Погледнах сметката от миналата година:
Значи сума за мощност е повишена с 0.005лв.
Също така всички други цени са повишени с по 0.05лв.
Обаче миналата година имаме изхарчени за януари 2840 квтч над 250-те по-евтини, а тази 5007 квтч, което ми се вижда абсолютно нереално!!! Вентилите си седят на едни и същи позиции откакто сме пуснали парното.
Що за идиотщина е това?!?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.