Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:33 14.07.25 
Непрофесионални
   >> Семейство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Смесен Бракнови  
АвторAa (Нерегистриран)
Публикувано31.01.04 02:53

Какво мислите за "смесения брак"? Могат ли да имат успешен (щастлив) брак хора с различен произход, култура и националност? Одобрявате ли го?

Тема Re: Смесен Бракнови [re: Aa]  
Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано31.01.04 16:10

Хихихи, не бях чувала скоро да го наричат смесен брак. Аз си го наричам intercultural marriage и това определение ми върши работа. Разбира се, че може да е успешен и какво има тук за одобряване - живеем в 21 век....

Тема Re: Смесен Бракнови [re: no_bs]  
Автор Toни (непозната)
Публикувано01.02.04 00:42

E, kakto i da se naricha tova si e interesna tema. Vse poveche nacionalnosti se smesvat v brak i vse poveche bulgari (ki) se geniat (omugvat) za chugdenci. Sigurno ima problemi (kude li niama?), no po-interesno e za uspeshni, staslivi brakove. Nali?

АвторБeбa (Нерегистриран)
Публикувано01.02.04 10:12

Ако става дума за брак на българка с чужденец мюсюлманин и евентуално живот в чужбина, определено предстоят проблеми. Ние нямаме представа за живота на мюмюлманската жена и какво се очаква от нея.
Има доста книги на препатили жени християнки, омъжени за мюсюлмани и преживели адски мъки. Не избързвай, за каквото и да става дума, добре обмисли нещата.

Тема Re: Смесен Бракнови [re: Toни]  
Автор no_bs (VBBBF)
Публикувано01.02.04 16:31

Брой ме тогава към успешните такива ! Ако успея един ден да разгадая и тайните на американския футбол и просто усещам как ще спечеля наградата "Съпруга на годината".... Всички културни различия биват преодолени с блага дума (или ако е неблага, то тогава благоразумно изречена на български, че мойта по-добра половинка да не я разбере ).

Автор Ecнaф (The Boomer)
Публикувано01.02.04 19:50

Различна националност - OK си е. Съдейки по роднини, с по-опасни за брака спадове и подеми. След 15-тата година никакви проблеми. Възпитанията са в различна културна среда, езиците са различни с множеството непреводими напълно нюанси... Мястото на живеене е сложен въпрос, също. Има известна загуба в комуникацията по тези причини, но - преживява се.

Различна култура - някои неща са си непреодолими, както преди мен беше казано, особено при различни глобални религии и традиции (християнство <-> мюсюлманство напр.). При католицизъм <-> православие нещата са по-лесни, бих казал дори технически, тъй като повечето хора не са фанатично вярващи и религията им е през ... оная работа.

Различен произход - тук ми трябва пояснение, понеже всички произхождаме от жени+мъже. За клонингите още не съм мислил "Класовият" произход отдавна е демоде, за кастите в Индия не знам много, но за някои племена в Африка съм чувал, че това има първостепенно значение. По Живково време децата на партийните величия ходеха и се женеха действително в своя затворен кръг, но това май отмина. Сега, по партиен произход ... ми не знам, може би млада активистка от БСП ще види зор с младеж от СДС-организация? Ако в произход се включи и имуществото на родителите, играта загрубява - мисля, че това е реалност и вече и в България, но нямам статистика под ръка.

ПП: Не одобрявам нищо. Остарях, поумнях и вече само разбирам.

Agent of Change

Редактирано от Ecнaф на 01.02.04 19:52.

Авторпфy (Нерегистриран)
Публикувано02.02.04 10:34

Аз съм дете от такъв брак и мога да ти кажа, че милион пъти бих предпочела да съм от нормално семейство. никога не бих сключила такъв брак - това е само торба с проблеми.

Тема Няма да можеш!нови [re: no_bs]  
Автор Green light (braggadocio)
Публикувано02.02.04 10:47

Не хаби! На един купон бях решил да го разбера това чудо. Няма начин! Трябва да си роден/а в америка и освен това мисля, че минават някакъв курс на обучение или нещо подобно. Сигурно има часове в училище+практика по американски футбол. Аз "Теоретични основи на електротехниката"- 2ра част взех от първи път, обаче с американският футбол не моа да се справя. Предавам се! По- добре се научи да плетеш :-))

Тема Re: Смесен Бракнови [re: пфy]  
Автор Toни (непозната)
Публикувано02.02.04 15:28

Интересно! Не бях се замисляла за децата в такива бракове. Но ако брака не е сполучлив (независимо дали е "смесен" или не) то децата винаги страдат.
Ти смяташ ли, че проблемите идват от различните националности в симейството ти?

Автор mali (dreamer)
Публикувано02.02.04 17:58

Аз лично съм ПРОТИВ брака с арабин Направо това си е жив ужас. Имам позната женена за сириец Ами то си е жив кошмар. Да не говорим, че тя милата няма лично мнение ЗА НИЩО.
Ето ти примера:
Запознава се с него като ученичка. Стават гаджета, тя завършва училище и се женят. Решава да учи, но той категорично и забранява И как няма, като той е прост месар, дошъл от майна си, защото там има 9 братя и сестри и от тях нищо не става Казва й, че не й трябва да учи(представи си за какво й било ученето!!!!!)
Дълго време тя не може да забременее и той й казал, че ще се разведе с нея, защото искал деца(по-добре да се бяха развели)!!! Но тя забременява. Кара проблемна бременност и той в същото време й изневерява по най-гадния начин. Тя се тормози, реве и, разбира се това се отразява на плода(няма начин, по 24 часа да мислиш той с коя е, след като не се прибира). Като поговорила с него, той й казал "Какво ти дреме. Ти си ми жена, оная е боклук". Що за оправдание само
Детето се ражда, той не дава и стотинка за някоя глезотийка за него и за майката
До ден днешен тя му се моли за 1 лев на ден, за да ходи да пие кафе Крие от него, че взима помощ за отглеждане на дете, защото ако му каже, той и този 1 лев няма да й дава. Не иска да пуска детето на детска градина, защото щели да му дават свинко
И един куп подобни.
За това, с риск някой да се разсърди искам да кажа МОМИЧЕТА НЕ СЕ ЖЕНЕТЕ ЗА АРАБИ. Няма нищо по-гадно от това да ви се отнеме свободата. Направо не й завиждам на тази позната, за която няма бъдеще. Но има и нещо друго- много глупави българки се женят за араби по сметка, като си мислят, че ще живеят в охолство. Нищо подобно. За това преди да се жениш за някой от различен свят и вяра, хубаво прецени плюсовете и минусите, защото после е много трудно връщането назад. А ако искаш някой жив пример- по Славейков е пълно с книжки за жени препатили от брака си с някой арабин
И като гледам тези момичета, които се захласват по арабеските направо ми се повдига. Да знаеш няма да прокопсаш, ако се омъжиш за арабин
Изивнявайте, че така пиша, но това е самата действителност.

Make hay while the sun shines.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.