|
Тема
|
Каква е тази болест? ПОМОЩ!
|
|
Автор | ~~ (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.07.08 12:22 |
|
Предварително се извинявам ако не сте ме разбрали. Аз на живо не мога да обясня какво ми става, пък камо ли тук. Въпреки това ще опитам, и се надявам някой да има отговор.
Става въпрос за някаква болест на очите. За първи път я получих преди 2-3 години. Имаше един интервал от време, в който я получавах доста често (поне 5-6 пъти) и всеки път като я получа признаците са следните: Първо започвам да недовиждам, присвяткат ми очите (не знам как ще го разберете), след това повръщам и започват да ме болят адски много очите. Това нещо продължава някъде около 2 до 3 часа, след което спира болката в очите, но се чувствам адски отпаднал. Боли ме главата. Мислих си, че съм се оправил, но снощи пак ми стана така.
По принцип никога не съм имал проблеми с очите, болят ме само тогава когато получа това нещо. Мисля, че го получавам от настинка.
Ако случайно знаете каква е тази болест и как се оправя, моля пишете ! Благодаря.
На 1-ви август ще отида до личния лекар да искам направление, но не знам към какъв доктор да се обърна вече. Ходих на очен лекар и ми казаха, че нищо ми няма. (караха ме да гледам числа - мислят си, че съм късоглед...) Сигурно има нещо вътре в очите, заради което се получава това.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
| |
Тема
|
Re: Каква е тази болест? ПОМОЩ!
[re: ~~]
|
|
Автор | Б (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.07.08 13:58 |
|
Може да не е проблема в очите - просто там да се проявява болката.
За твое успокоение, когато настина и ме удари мигрена зрението ми се влошава осезателно, а като ми мине всичко се възвръща.
Започни с посещение на отоневролог, но на такъв, който има добра репутация.
Дано ти открият причината!
| |
Тема
|
|
|
Автор | megi (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.08.08 12:37 |
|
Щом няма физическа причина за проблемите в очите и главоболието може би става въпрос за т.нар. урочасване.ОпИтай следната процедурка-взема се чаша с вода+щипка сол в нея.Над нея казваш :Чиста кръв небесна!Спаси и опази Раб Божий(ИМЕТО)от всякакви уроки,от лошия час,от женското от мъжкото ,от детското,от радостното,от ненавистното,от заклинателнотои презаклинателното око."Чете се 3 пъти.След това над чашата се запалват 3 клечки кибрит последователно,с всяка след запалването се прекръства водата в чашата и се оставят да изгорят,като ги държиш с пръсти.Всяка се пуща в чашата и така последователно 3-те.Накрая напръскваш лицето,областта на сърцетои краката с т.нар.вече водичка с думите:Господи помилуй!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_europa_ (Mio,mio,mio) |
Публикувано | 03.08.08 14:15 |
|
Симптомите приличат много на мигрената. При мене се проявяват така< първо преставам да виждам с периферното зрение, това ще рече, че се ограничава силно зрението. После започва да ми светка една начупена линия в съответното око когато премине и това се появява силна болка в едната половина на главата. Ако предишните признаци са били в дясното око съответно лявата половина на главата ме боли адски и обратното ако е е лявото то съответно дясната половина ме боли. Това продължава няколко часа и преминава, след което си като парцал за нищо не ставаш известно време. В зависимост от продължителността на невиждането и светкавицата мога да определя колко дълго ще ме боли главата. Колкото по/дълго е времето на горните симптоми толкова по дълго ме боли. Всичко вкупом при мен продължава от един до два дни след което изчезва. Спасение няма единствено когато усетиш ограничаването на зрението е да вземеш аналгин едно или две хапчета за да не те боли толкова много и спането му е майката ако можеш да заспиш. Аз много рядко имам позиви за повръщане макар да ми се гади, но има хора дето повръщат много (като моят дядо когато беше жив и имаше пристъп). Причините за заболяването са най/различни и по най/различни поводи може да се появи, общото при мен е, че преди това се чувствам напрегната. Изобщо това е едно нервно заболяване. Честа причина е нестабилното атмосферно налягане. Ако го идентифицираш със симптомите които ти описах лекарят няма да ти помогне с нищо освен да ти даде болкооспокояващи, тъй като това заболяване не се лекува.
[image][/image]
| |
Тема
|
[re: _europa_]
|
|
Автор |
ma6eto (непознат) |
Публикувано | 07.08.08 09:28 |
|
Можеш да отидеш в клиниките на д-р Емилова,за прочистване
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xaнa. (време е ) |
Публикувано | 28.08.08 10:33 |
|
Това е мигрена. Класически пристъп.
още в първия момент като получиш ефекта с очите (при мен е тунелно и все едно гледаш през трепкаща вода) вземаш аналгини, два наведнъж. Ако имаш късмет пристъпа се ограничава
по принцип мигрената добре се повлиява от повече кофеин- кафе, кола, кофергамин. Това ако нямаш проблеми със сърцето можеш да си го позволиш. Два аналгина и силно двойно кафе обикновено оправят пристъпа.
проблема е ако продължи и ако стане ден-два. тогава просто няма никъде място за главата ти. Трябва тъмнина, тишина и да траеш.
Такива пристъпи имах преди време. Аз лично си ги оправях с антибиотик. Просто още първия ден ударна доза, на три приема двойна доза и това е. някъде около 4-6 гр. антибиотик да стане, от тия обикновените и популярните- амопен, амоксициклин, и пр. само 1 ден и го спирам, това си ми е самолечението което ми е действало.
на коййто съм го казала е имало ефект. но това ако пристъпите са сериозни, иначе за два часа главоболие не си струва.
Мигрената никой не я знае от какво е. Предполага се че е на хормонална основа, но и това не е сигурно. Всеки се спасява както може. На едни действат топли компреси, на друг студени, ще трябва да пробваш как е при тебе.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cлapтибapтфacт (магратеанец) |
Публикувано | 09.09.08 17:44 |
|
Това е очна мигрена.
To ensure ongoing quality of service, your death may be monitored for training purposes.
| |
Тема
|
|
|
Автор | hgg (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.10.08 15:38 |
|
idi na nevrolog. ima6 pritisnat nerv niakade po vrata i ramenete, moje i gyrba
| |