|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Лечение с прана
|
|
Автор |
paparosko (толерантен) |
Публикувано | 24.06.07 16:11 |
|
Здравейте,
Би ли ми отговорил някой на въпроси относно Лечението с прана?
По-точно:
Има ли у нас специалисти (мастери) по Лечение с прана?
Има ли в страната кабинети за Лечение с прана?
Водят ли се курсове за Лечение с прана и ако да, то къде?
Като гледам много е слабо, да не кажа никакво, дискутирането на темите в Клуба. Както и да е.
Бъдете здрави и словоохотливи!
| |
Тема
|
Re: Лечение с прана
[re: paparosko]
|
|
Автор | Kalina (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.06.07 22:06 |
|
Рейки е лечение с прана. Има в България много Рейки центрове. Аз също се занимавам с Рейки. Има и други системи, които използват прана за лечение освен Реики. Метода на Джуна е един от тях, техниката е различна.
Има и курсове за лечение с прана - техниката Рейки. Аз също иницирам. Ако те интеренсува ще ти оставя координати.
e-maila mi e: kalina_dir_bg@yahoo.com
| |
|
Здравей Kalina,
Като казвам Лечение с прана нямам предвид Рейки, а Лечение с прана (по метода на Мастър Чоа Кок Сюи). Мисля, че ясно се изразявам.
Калина, предполагам че имаш нещо общо със статиите по Рейки в списание Усури. Ако е така - поздравявам те.
Иначе, списанието много ми харесва. Винаги предлага интересни теми, които ми допадат и чета с желание.
Благодаря ти за предложението за иницииране, но съпругата ми и аз сме вече Рейки Мастери.
Желая ти здраве и успехи!
| |
Тема
|
|
|
Автор | вaнko (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.07 17:24 |
|
имам един въпрос. след като сте рейки мастери,не боледувате ли от нищо.
питам просто от любопитство.
| |
Тема
|
[re: вaнko]
|
|
Автор |
paparosko (толерантен) |
Публикувано | 26.06.07 23:57 |
|
Здравей Ванко,
Всеки човек боледува, само че някой повече друг по-малко.
За мен и семейството ми мога да кажа, че откакто се занимаваме с Рейки, боледуваме значително по-малко от преди.
Според мен това се дължи от една страна на духовното ни израстване, т.е. справяне до някаква степен с вътрешните причини за заболяванията (разпиляване на енергията, отрицателните емоции), а от друга страна стремежа ни да водим, доколкото ни е възможно, природосъобразен начин на живот - справяне с външните причини за заболяванията.
От друга страна дори и да заболеем, оздравителният процес при нас, заявявам отговорно, протича по-бързо отпреди. Това се дължи на всички положителни въздействия на Рейки енергията върху фините тела, а оттам и върху физическото тяло на човека. Не искам да се впускам в подробности.
Ванко, надявам се, да съм задоволил любопитството ти.
Бъди здрав и любознателен!
| |
Тема
|
|
|
Автор | ДoбpoMиp (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.07 17:16 |
|
Гледам, че са ти писали само за рейки. Има и други методи. Например Лечение с прана по метода на д-р Чоа Сюи. Също Метода на Универсалната енергия на мастър Люон Данг. Но не очаквай чудеса. Все пак ако искаш да се ориентираш, куъпи някоя книжка. За Рейки - на Дайан Стейн е най-добра и дава много точна представа за метода. Също и книгата на д-р Чоа Сюи "Чудеса на лечението с прана" е много добра и направо ти дава практиката. за метода на Универсалната енергия няма книги и ще трябва караш курса.
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Kalina (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.07.07 18:30 |
|
Здравей Папароско,
Лечение с прана по метода на учителя Чоа Кок Сюи. Да, имам книгата му, но още не съм я прочела. Той пише, че учителят му е Мей Линг. Може би на търсачката ще излезне името му и веб сайта му и ще се види той от къде е научил лечението с прана. Аз сега отивам да го търся.
Благодариа за хубавите думи за статията за Рейки. Аз също я четох и ми допадна много, но не съм я публикувала аз. Някой ме изпревари
| |
Тема
|
|
|
Автор | Kaлинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.07.07 18:44 |
|
Ето един линк, които обяснява метода на лечението с прана на мастър Чоа Кок Сюи.
http://www.pranichealing.ca/coursedescriptions.htm
Енергията, която се използва е същата както при Реики, метода, техниката се различава. Като прелиствам книгата набързо, смятам че има доста много и добра информация за допълване на познанията на всеки за праната, енергийните центрове в човешкото тяло и т.н.
| |
|
Здравей Калина,
Извинявай, но ти или не разбираш какво пиша или се правиш, че не разбираш.
В първият си постинг пиша много ясно, че искам да разбера има ли у нас Мастери, кабинети и курсове по Лечение с прана?
Толкова ли е труден за разбиране въпроса ми?
А ти ме препращаш към книгата "Чудеса на лечението с прана". Благодаря ти, но книгата я имам отдавна и съм я чел.
Освен това настоятелно се стремиш да ме убедиш, че Лечение с прана и лечение с Рейки е едно и също. Писах ти, че съм Рейки Мастер и сам мога да преценя каква е разликата между двата вида лечение.
Накрая не ти пиша за някаква статия по Рейки, а за списание Усури, в което във всеки брой има отговори или статии по Рейки под редакцията на Калинка Стайкова.
Извинявай, ако съм бил малко рязък. Не искам да те обидя, просто може би имаш проблеми и си разсеяна.
Бъди здрава и внимателна!
Никога не казвай никога!
Редактирано от paparosko на 09.07.07 21:26.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Kaлинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.07.07 10:07 |
|
Може би наистина си малко припрян, Папароско, но няма нищо!
Конкретно аз мога да ти отговоря на въпросите ти, че не съм попадала в БГ на лечител с прана. Ако попадна, ще го постна в клуба за дознание на всички останали интеренсуващи се. Ако и ти попаднеш на инфо, сподели я с нас.
Не се опитвам да те убеждавам, че Рейки и прана лечителите използват същата техника на лечение. Напротив, убедена съм, че не. Това което казвам е, че източникът на енергия, който се използва е същият. Мана, прана, това са все синоними на енергията, която дава живот на хората и животните. Позната е тази енергия и като Ки, Чи, Светият Дух, жизнена енергия.
Не съм Калинка Стайкова, която пише в списание Усури. Прякора ми в дир.бг е Калина, но в действителността, различна от Интернет имам друго име. , но съм и действиелен Мастер Рейки и обичам да чета и за други техники за лечение. Дори използвам някои по-различни техники от Рейки в практиката си, в зависимост от случая.
Ти смяташ да практикуваш Лечение с прана и търсиш учител ли? Ако намериш, сподели и аз бих искала да се запиша и тренирам в Лечение с прана.
Всички имаме проблеми понякога, дори и на Мастерите в Рейки им се случва
да ги имат от време на време, невероятно, нали?
Имаш ли някое (сериозно те питам) добро упражнение за съсредоточаване?
Наистина съм обременена напоследък с много задачи от различен характер и ми е трудно да се концентрирам едновременно на много места.
Благодаря ти за грижовността!
Калина
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|