Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:38 05.11.25 
Религия и мистика
   >> Езотерично лечение
*Кратък преглед

Тема Propolisнови  
АвторDiana (Нерегистриран)
Публикувано06.06.07 14:16

Моля за помощ! Глупаво пострадах от ....прополис. Бях го купила, за да си направя тинктура, но реших преди това да опитам какъв вкус има. Глупаво наистина....но се случи. Зрънцето, което беше в устата ми, не беше по-голямо от една четвърт оризово зрънце. Но навсякъде, където се е докоснало - език, вътрешната част на долната устна - всичко изгоря жестоко. Няма да описвам болките и това, че в продължение на 4-5 дни не можех да ям нищо, освен да пия по малко мляко с мед. Сега, след 10 дни, почти всичко е заздравяло и болки няма, но на небцето горе, по венеца на долните зъби започнаха да се появяват едни такива малки пъпчици и мястото където са стои леко подуто. Не боли. Едновременно с това не ми е и много комфортно като общо състояние. Има ли някой представа каво може да е и какво да направя. Благодаря предварително.

Тема Re: Propolisнови [re: Diana]  
Автор *jull** (())
Публикувано07.06.07 08:11

Най-добре да търсиш специалист (стоматолог) по пародонтални и лигавични заболявания!

Тема Re: Propolisнови [re: *jull**]  
Автор9 (Нерегистриран)
Публикувано07.06.07 09:32

Влез с регистрация и ще ти кажа на бележка.Щом общото състояние не е много добро,стоматолог едва ли ще се справи

Тема Re: Propolisнови [re: 9]  
АвторMoapeйн (Нерегистриран)
Публикувано07.06.07 11:39

Вземи си Спешната смес от есенции на Едуард Бах,
по 4 капки в чаша вода/чай/сок и жабуркай с нея
или просто задържай глътката преди да я изпиеш,
т.е. пиеш съвсем бавно.

Тема Re: Propolisнови [re: 9]  
Автор9 (Нерегистриран)
Публикувано12.06.07 16:18

Как си оправи ли се

Тема Re: Propolis [re: 9]  
АвторДиaнa (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 13:42

здрасти на всички! Не бях известно време в къщи и не можах да отговоря. Благодаря на всички ви!
Да, оправих се. Отидох все пак на лекар, защото болките бяха ужасни. Дадоха ми само една тинктура за дезинфекция. За жалост повече нищо не можеха да направят. Казаха ми, че ако съм отишла в самото начало, е можело да се направи нещо.
Всъщност прополисът в концентруиран вид се оказа доста силна отрова. Раните в устата ми го доказват стопрпцентово! Така, че винаги да се ползва САМО тинктура и то в процентите, които са указани точно за различните видове профилактика. Най-добре е да се купува готова тинктура от аптеките.
Когато поразрових малко за прополиса с ужас открих, че с това нещо пчелите балсамитар случайно влезлите в кошера по-тежки животинки, които не могат да изнесат навън. Като мишки например.
......Все пак цяло щастие е, че моята уста не я постигна подобна участ

.
Бъдете здрави всички.

Тема Re: Propolisнови [re: Диaнa]  
Автор dali (член)
Публикувано28.06.07 10:26

Това което ти се е случило с прополиса е много странно. Или ти имаш алергия към прополиса или самия тои не е бил вред нещо. Баща ми цял живот дъвче прополис и не му се е случвало нищо подобно. Аз когато ме боли гърлото също дъвча и то не малко парче, ами колкото дъвка и единственото което е неприятно че докато свикнеш ти люти в устата но нищо друго не се случва.

Тема Re: Propolisнови [re: dali]  
АвторДиaнa (Нерегистриран)
Публикувано29.06.07 14:51

Много интересно е това, което си написал.
Не знам, от женския пазар в София го купих. Бяла кутия, пише прополис. Вътре има рецепти за тинктура на спиртна основа, на маслена и водна. Аз мисля обаче направо да го изхвърля и да си купя готова тинктура от аптеката.
Какво ще кажеш ако потърся директно от човек, който гледа пчели?

Между другото, раните от прополиса от вътрешната страна на долната устна бяха толкова дълбоки, че още напипвам с език белезите.
Иначе нямам алергия към пчелни продукти - мед, пчелен прашец.....знам ли...

Тема Re: Propolisнови [re: Диaнa]  
Автор dali (член)
Публикувано02.07.07 00:47

Здрасти

Aз досега не съм го купувала в кутия. Обикновенно се продава на пръчки дълги към 10см и дебели колкото малкия пръст на ръката. Цвета е тъмно зелен . Опсивам ти го, защото може нещо друго да са ти продали. Пчелен клей или прополис е едно и също. Най-добре е естествено да го вземеш от пчелар, защото тогава ще си абсолютно сигурна в качествата му. Но по принцип лесно се намира прополис. Dа не кажа на всеки пазар има. Има и специализирани магазини за пчелни продукти. Доколкото знам има и организация на пчеларите в България.
Ако видиш пита извадена от кошера, ще видиш че клея се намира по ръба на рамката на питата и количеството изобщо не е много.
Ако искаш напиши в google: организация на пчеларите. Ще излязат доста неща
ето на тези два линка попаднах аз.

http://www.alpobg.com/beeforum/viewforum.php?f=7
http://nbps.press.bg/nbps.htm

ето това е прополис:
http://nbps.press.bg/br86/propolis.gif
доста лоша е снимката, но само това намерих в нета. Така изглежда след като се свали от пчелната пита.

Аз не съм чела подробно само хвърлих поглед. В първия линк си има форум дори отделна секция за прополиса/пчелния клей / . По добре влез там и прочети и евентуално питай там за проблема ти. Там по компетентно ще ти отговорят според мене. А и предполагам че ще има и хора които продават пчелни продукти.

Тема Re: Propolisнови [re: dali]  
АвторDiana (Нерегистриран)
Публикувано02.07.07 15:30

Благодаря ти много за отговора и за линковете.
Явно моето не е съвсем прополис, макар че пише "прополис". Тъмно кафяво е на цвят и по зърнесто от това, което виждам на снимката.
Но в крайна сметка вината си е моя.
Още веднъж ти благодаря:))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.