|
Тема
|
Въпрос относно паралелна реалност
|
|
Автор | иckaм дa знaм (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.01.07 19:46 |
|
Надявам се на сериозни отговори по темата, а не на шегички - благодаря предварително! (пускам темата и в клуб Окултизъм и в още няколко клуба много се извинявам, че е на няколко места но мисля че така повече хора ще могат да дадат евентуални полезни мнения)
Да вземем предвид следната ситуация - даден човек, който е нещастен в живота поради ред причини - едната от които-и не на последно място-тази, че е слабоволев и неинициативен - има и такива хора под слънцето. Един от тия хора, за които казваме, че в нищо не е особено добър.....но всеки човек си има област в която може да се разгърне -и тази област за него е ФАНТАЗИРАНЕТО...само че безплодното фантазиране или както се казва "сънуването с отворени очи". Значи този човек дотолкова се пристрастява към това, че си сътворява цял един свят в главатаси! Не някакъв фентъзи свят, просто една друга реалност където той е друг, хората около него са други обстоятелствата са други......но дотолкова изпипана илюзия, че той може да ВИДИ всички най-дребни подробности от там. Питам се...
КЪДЕ ОТИВАТ ФАНТАЗИИТЕ НА ЧОВЕКА? имат ли плътност? ЗА ДА ВИЗУАЛИЗИРАШ ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ НЕЩО ТО НЕ ПРИДОБИВА ЛИ СВОЕ СЪЩЕСТВУВАНЕ? и къде е? Зная че мисълта е енергия, ами фантазията какво е? И има ли възможност човек да влезе в другата си реалност истински, а не чрез медитации или халюгиногени?
| |
Тема
|
Re: Въпрос относно паралелна реалност
[re: иckaм дa знaм]
|
|
Автор | вaл (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.01.07 23:22 |
|
Фантазиите на хората от миналото днес са действителност. Жул Верн ……..
Негативизма в днешно време има реална изява заразен е достатъчно е да се създаде условие за завист и …..
До колкото знам има и методика и средства за визуализиране на негативните мисли. Или по точно, ако ти мислят зло тази средствата я привличат визуализират и заключват.
Разказвали са ми аз лично не вярвам но знае ли човек.
Две семейства получили средствата и започнали тест при едното теста бил положителен, а при другото без промяна повторили го многократно, чак на третия или четвъртия път нещата се нормализирали при семейството с положителния резултат.
Звучи като фантасмагория но познатите ми са хора на който може да се вярва.
| |
Тема
|
[re: вaл]
|
|
Автор |
Moйapeйн (ИннСтанция) |
Публикувано | 25.01.07 03:58 |
|
Говориш за умишлена ... доколкото може да е такава завистта
Примерът, който ми хрумва са ... нашенци в чужбина, немалко от тях реално живеят мечтите си. Те са били фантазии, станали са мечти ... просто не ги забелязваме понякога. Най-често така сме научени.
Един от спомените ми за ... София, например
това му е хубавото на тоя град, можеш да си ходиш под дъжда и да си плачеш.
Ако се и смееш докато си плачеш е съвсем приятно. Хора, улици, дъжд, пубертет - какво похубаво от това. Ако се случи обаче да ти е ден ... мечтала съм си да живея вдънгоритилилейски, не непременно европейски.
То кой ли не е мечтал така. В чужбина ... тъкмо преди да се зацамбуркам в някаква меланхолия и да се овъргалям като свинкя в нея, се присещам та си викам - ей ти те, мойто момиче горитилилейски. Сега какво още беше?
Дункел war's, ди Зонншин helle,
рюквертс гинг ди кирхенур ...
| |
|
Не в друга реалност. В своята си да влезне, а и остане.
Да е доволен там ... при себе си, да се чувства добре ... е смисъла на визуализационните техники, когато се правят от ... специалист (условно).
Описаният в състоянието от теб ... задълго не може да съществува. Фантазията ще се прояви като творчество в някакъв вид плюс още нещо,
или като зависимост някаква плюс пак някакво нещо.
Дункел war's, ди Зонншин helle,
рюквертс гинг ди кирхенур ...
| |
Тема
|
|
|
Автор | aидa (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.01.07 09:31 |
|
Мотива какъв е! Това е важно! Ако е слабоволеви човека, е по-добре за него да се упражнява в усилване на волята си. Сами така може да развие таланта си да фантазира. Другото е опасно - ще му отнеме дълго време и накрая пак ще опре до волята.
| |
|
Това, което описваш в примера си, не е паралелна реалност, а бягство от реалността.
Нещастрието е много силен стимул да ни се поиска в даден момент от живота да сме други, па и на друго място, само и само да не изживяваме това, което реалността ни принуждава... Много е съблазнително, но не решава проблема и не ни освобождава от болката...
Кактио тялото, така и душата трябва да преодолее страданието и едва тогава се освобождава от него. Другото е аналогично на обезболяване без лечение.
Елате си узнете лордот!
| |
Тема
|
|
|
Автор | ddms (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 10:05 |
|
Какво ще кажете за виртуалната реалност? Нейните възможности за полет на фантазията са безкрайни.
| |
|
"И има ли възможност човек да влезе в другата си реалност истински, а не чрез медитации или халюгиногени?" - Има - чрез лудостта. Според мен пътят към живота е точно в обратната посока - към реалността.
| |
|
|
|
|