| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     знае  ли някой... 
 | 

|  
| Автор | albigoia (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 25.05.04 20:09 |  
             |  
           | 

знае ли някой  тибетската  рецепта  за  подмладяване  на организма,която  е  с  чесьн?как точно се приготвяше?много ви  благодаря  предварително....

|   |  

| 

|  
           | 

Предполагам за това става дума:
 Взима се 200 грама настърган чесън. Залива се с 400 г. чист спирт - 96 градуса. Слага се в тъмна бутилка и се оставя на тъмно и хладо място 30 дни. След това се прецежда и се слага в хладилник. Схемата на приемане е от 1 капка, като на всяко хранене се увеличава с по една. Например, първият ден на закуска - 1 капка, на обяд - 2 капки, на вечеря - 3 капки. На следващият ден се продължава на закуска - 4 капки,на обяд- 5 капки и т.н. до 25 капки, след което по същата схема се връща пак до 1 капка. Капките се приемат 30 минути преди хранене, разредени в лъжица дестилирана вода. 
 Обира наситените мастни киселини, спомага за прочистване на кръвта, както и за отслабване.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: знае  ли някой... 
[re: xyaнджи]
 | 

|  
| Публикувано | 25.05.04 21:58 |  
             |  
           | 

много сам ти  благодарна,точно  за това  ставаше  дума,да  ти  се  врьща  доброто  тройно... 

|   |  

| 

|  
           | 

Мерси. :)
 Ако нещо друго има...? 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Публикувано | 26.05.04 10:53 |  
             |  
           | 

ами,всьщност  интересувам се  от  методи за укрепване  на  имунната  система,а скоро бях срещнала някаде тази рецепта и после я загубих.затова реших , че  трябва отново да я намеря!все пак не е било случайно,нали така...преди 3 год. боледувах и лекарите ми изкараха акьла,мислех си че умирам.докато един ден не захвьрлих всичко това и започнах да не му вярвам,както и на тях респективно(лекарите).от тогава започнах да откривам други,много по-истински методи за лекуване.бях благодарна на болестта си,че така хубаво ме сьбуди.ето това е.... 

|   |  

| 

|  
           | 

Това е много добре.  
 Кажи сега какви методи предпочиташ? Според мен, освен лечебни, е добре да се поддържат и превантивни. Въобще, няма по- хубаво от това, човек просто да е добре и да не знае какво е болест.  

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Публикувано | 26.05.04 22:31 |  
             |  
           | 

да  така  е, но  това  се  постига  сьс  здравословен  начин  на  живот  и  хармонични  мисли, е точно  те  понякога  за  сьжаление  ме  напускат.а като  знам  причините  и  следствията  на  нещата(на  една  малка  част  от  нещата  разбира се)тогава  става  по-сложно.едно  омотаване  се  наблюдава  в  мен.но  както и да е,какви  са  превантивните  методи  според  теб? 

|   |  

| 

|  
           | 

Ами аз съм един прост йога и не съм много наясно с всички методи, но като каза здравословен начин на живот, тук може да се вземе отношение. 
 Както и за хармоничните мисли, но при тях ще е много по- трудно, защото мислите са гости в нашият ум, ние не можем да ги определяме, ако не вярваш остани в наблюдение за 15 минути и гледай сеир, що мисли ще минат и може много долнопробни да те навестят. Та като кажеш - Къш, недейте идва, ще мисля само положително - и веднага връхлитат като скакалци, мароканка ливада.   Значи върху мислите не можем да въздействаме, но те са само едни вълни в езерото на умът. Тогава е логично да хармонизираме езерото и падащите камъни на мислите, да не предизвикват вълни. Например - минава ти през ума нехармонична мисъл, тя сама по себе си не е опасна, понеже е за части от секундата и отминава, но тя те подсеща и ти започваш да се я развиваш, т.е. вече сама си я генерираш и доразвиваш. Ако се прекъсне връзката между идването на мисълта и нейното доразвиване, съзнанието става индеферентно, което е предпоставка за неговото хармониране. Ако някой те обиди в следващите 3 дена дори да искаш да простиш и да го правиш вече много пъти, мисълта за тази обида ще се появи в съзнанието ти някъде около 500 пъти. Т.е. ти ще трябва точно толкова пъти да прощаваш все отначало, защото егото ти ще иска да си отмъсти. През цялото време ще се бориш за хармоничността. Тук няма да има кой да ти помогне, защото това си ти, сама срещу себе си. 

Като каза следствията - това, което чувстваме сега е нашето бъдеще. Човек, знаейки причините и следствията, трябва внимателно да определя своето бъдеще. 
 Според мен не е важно, важно е какво на теб ти приляга.   

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Публикувано | 26.05.04 23:15 |  
             |  
           | 

ех,че  готино...каквото  на  мен  ми  приляга...отивам  да  осмисля  това  ,  а  може  и  междувременно  да  поспя. хубави  неща  през  нощното  пьтуване! 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Да допълня - важно! 
 | 

|  
| Автор | 
Algara (непримирима) |  
| Публикувано | 27.05.04 04:24 |  
             |  
           | 

В книжките пише, че тази рецепта не трябва да се повтаря по-рано от 5 години!!! И чесънът да е счукан, а не настърган.

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |