|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
kak se prigotvq elda-gre4ka
|
|
Автор |
hexagram (777) |
Публикувано | 25.02.04 18:58 |
|
има ли някой информация за "гречката",всъщност,какво е то?как се приготвя?за какво се яде?
| |
|
Елдата има специфичен вкус, не се харесва особенно на повечето хора. Можеш да си направиш супа. Всъщност най- се доближава по готвене до лещата, опитай да я сготвиш по същият начин. Мисля да я пробвам, дали кълни.
| |
|
Гречката - по-скоро е БЕЗвкусна
Свяравам я, докато зрънцата попият цялата вода,
после задължително си настъргвам отгоре кашкавал или сирене.
И готово - вече има И вкус
| |
Тема
|
Re: kak se prigotvq elda-gre4ka
[re: hexagram]
|
|
Автор |
Drona (чирак) |
Публикувано | 26.02.04 13:42 |
|
За руснаците елдата е национален деликатес. :))))))
МОжеш да си купиш елда на зърна на щанда за зърнени храни в Халите в София; или да си купиш преработена елда - също като овесените ядки - може да се купи от БИлата.
Обичам елда и я ям с удоволствие особено след шанк пракшалана.
За елдата на зърна ще погледна точната руска рецепта каке; а онази от Билата само се залива с топла вода, посолявам и с малко мазнина - олио или чисто масло и ми е достатъчно вкусно.
| |
|
Правилно отбеляза...вкуса.
Да, това е другият начин. Просото обаче се кутира по- добре, малко като кус-кус става.
| |
Тема
|
Re: kak se prigotvq elda-gre4ka
[re: xyaнджи]
|
|
Автор | kks (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.02.04 10:44 |
|
Варя елдата с мляко- като мляко с ориз и ми харесва
| |
|
Ето как я приготвям:
Елдата се сварява предварително във вода, когато уври, трябва да остане почти без вода и се слага млякото, после захарта, една ванилия. Разтваря се малко брашно в хладка вода и се добавя за сгъстяване. По желание може да се поръси с канела, или да се сложи направо вътре, но канела на пръчки. Всъщност, приготвена по този начин, я оприличавам на домашна юфка.
| |
Тема
|
Re: kak se prigotvq elda-gre4ka
[re: Drona]
|
|
Автор |
xyaнджи () |
Публикувано | 27.02.04 20:46 |
|
Шакхя пракшалана е сериозна очистителна процедура и по отношение на нея са споменати няколко изисквания, които ако не се спазят, може да доведат до навреждане. Изрично се препоръчва да се захрани до половин час, най- добре с варен ориз с малко и то не пълноценен, а полиран, което е за щадене на лигавицата на храносмилателият тракт. Това е важно. Елдата има обвивка и заради това не е подходяща за захранване.
Разбира се, ти можеш да правиш каквото си поискаш.
| |
Тема
|
Re: kak se prigotvq elda-gre4ka
[re: xyaнджи]
|
|
Автор |
Drona (чирак) |
Публикувано | 28.02.04 11:55 |
|
Аз си имам книга, в която пише какво и как се прави. авторът е специализирал лечебните практики в йога в Индия и му имам доверие. Той наред с ориза - без сол и т.н. спомемава и елдата. ... Аз я правих есента с елда от тази дето е като овесените ядки и нямах никакво нераположение. Но всеки действително като прилага намира кое е най-добро за него.
| |
Тема
|
Re: kak se prigotvq elda-gre4ka
[re: Drona]
|
|
Автор |
xyaнджи () |
Публикувано | 28.02.04 18:58 |
|
Кой автор и коя книга?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|