Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:09 30.05.24 
Религия и мистика
   >> Езотерично лечение
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: kak se prigotvq elda-gre4kaнови [re: A3_]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано02.03.04 13:11



Благодаря за пожеланието.

Ще го направя утре.

светъл и спорен ден ти желая и аз. :))))))))))



Тема Re: kak se prigotvq elda-gre4kaнови [re: Drona]  
Автор xyaнджи ()
Публикувано02.03.04 16:55



Да, няма да е лошо да напишеш нещо, въпреки, че вече обеща да получа цялата книга.



Тема Re: kak se prigotvq elda-gre4kaнови [re: xyaнджи]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано03.03.04 11:41





Обещах да ти дам да я погледаш, и даже да я подържиш........... за малко.



Тема За АЗ_нови [re: A3_]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано03.03.04 11:55



самата техника е ясна, въпреки че автора коментира някои варианти.

След края на процедурата се изпива задължително една чаша вода без сол за спиране на сифонния ефект. Избявайте след края на процедурата да се излагате на студен въздух или да се къпете с хладка вода. не се препоръчва да се гладува след това и задължително до час трябва да се хапне. първото ханене трябва да е съвсем просто - ориз, леща, рядка пшенична каша ( или ечемик, рж, овес, царевица, елда). кашата е само с вода, без сол и каквото и да било друго в количество не повече от 1 чиния. Добре е да се поспи след храненето. Ако чувстваяте силна жажда - отвари от шипки, мента.

При второто хранене се хапват варени зеленчуци , варени плодовем каши.

През следващите 24 часа се забранява употребата на следните храни: месо, мляко и млечни продукти, всякакви подправки, оцет, лютиво или кисело, алкохол, минерални води, сурови плодове и зеленчуци, ядки.
Процедурата се прави 2 до 4 пъти в годината вначалото на всеки сезон за подобяване на адаптацията на организма. Дхиренда Бахмачария я препоръчва на всеки 2 седмици ако се понася добре и няма противопоказания.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

язва на стомаха и 12-прстника; разстройства, дизентерии, остър колит 9 при хроничен - може); злокачествени тумори на тракта; туберкулоза на червата; чревна непроходимост.

ТЕРАПЕВТИчЕН ЕФЕКТ

тонизират се нервите на храносмилателните органи,; подорява се работата на черния дроб, жлъчката и задстомашната жлеза. излекуват се леки форми на диабет, нормализира се обмяната; облекчават се хронични заболявания 9 хроничен колит), ликвидират се заболявания на половите органи и някои форми на безплодие.. Укрепва имунитета. излекуват се мигрена, очни заболявания, хроничен тонзилит,...

Те това е.





Тема Re: kak se prigotvq elda-gre4kaнови [re: Drona]  
Автор xyaнджи ()
Публикувано03.03.04 12:38



Хо-хо, леж ти на тая кълка.



Тема Re: За АЗ_нови [re: Drona]  
Автор xyaнджи ()
Публикувано03.03.04 12:38



Това го има във всяка книга по йога.



Тема Re: За АЗ_нови [re: xyaнджи]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано03.03.04 16:25



Ми като го има във всяка книга по йога що спорим може ли да се яде елда или не след тази процедура??? :)))))))))))))

В моятя пише - може. :)))))))))))

Нали това е проблема в този разговор?



Тема Re: За АЗ_нови [re: Drona]  
Автор xyaнджи ()
Публикувано03.03.04 20:37



Не видях пасажа с елдата, видях само тези неща, дето ги има във всички книги. Ама не спорим.



Тема Re: За АЗ_нови [re: Drona]  
Автор A3_ ()
Публикувано04.03.04 08:06




Благодаря!



Тема Със закъснение..нови [re: hexagram]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано21.03.04 16:24



Моля да ме извниш за закъснението, но исках да пробвам рецептата преди да я препоръчвам:

Важна е пропорцията : на 2 мерки елда/3 мерки вода.

Първо загрявам в дълбок съд мазнина и в нея слагам промитата и изчистена елда. запържвам докато си пормени цвета; посолявам и добавям горещата вода.... Вари се докато остане почти на сухо.

Това е основа. От тук наесетне може всякакво творчество според вкуса: наприерм, първо да се запържи насинен лук+моркови и гъбки ( да речем); като стане лука на "стъкло" се добавя елдата и т.н.

Може към сварената така елда да се добави прясно мляко (който го яде); може да не се посолява, а като стане готова да се подслади и прочее...

Ако искаш да стане на по-рядка каша пропорцията между елдата и водата е: на 1.5 мерки еда/3 мерки вода.

Това е.

всички модификации коит намерих са на такава основа.

Приятен апетит.

Спомних си една песен, която ми пееше моят прадядо:"елдената каша е майката наша."....






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.