Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:46 15.07.25 
Религия и мистика
   >> Езотерично лечение
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За соевия протеин на прахнови  
АвторДapa (Нерегистриран)
Публикувано09.01.04 10:29

Бихте ли споделили вашия опит с използването на соев протеин на прах. Аз се опитвам да спазвам от съвсем скоро Зоновия режим, но понеже не обичам месо, а там се изисква доста висок прием на протеини, си купих соев протеин. Разредих го с вода и се получи такава отврат, че изобщо не мога и да си помисля да повторя. Знаете ли друг начин за използването му - в какво друго може да се добави (за водата, млякото и овесените ядки знам)?
Благодаря ви.

Тема Re: За соевия протеин на прахнови [re: Дapa]  
Автор Xaнa (строга)
Публикувано09.01.04 10:35

Общо взето е отврат, но във степче става. Горе-долу една лъжица в една чаша, гледай степа да е от по-ароматните - ягода, кайсия и пр. И споко, степа няма захар, разбирам от Зоната:-)))) Замени обаче месото с извара, това е най-доброто решение, соевия протеин е например за случаите, когато много ти се доядат баклавички:)))) Аз карам основно на извара - солен и сладък вариант

Тема Re: За соевия протеин на прахнови [re: Xaнa]  
Публикувано09.01.04 11:01

Благодаря ти, Хана
Извара си купух вчера, но още не съм я започнала - засега ям повече сирене и кисело мляко. А за баклавичките - какво да ти кажа - на мен Зоната ми хареса затова, че е като че ли най-широкосроения ( и едновременно с това - здравословен, казват) режим на хранене - та все си мислех, че някоя и друга баклавичка от време на време няма да е фатална , а то какво се оказа - вместо баклавичка - соев прах...
Поздрави!

Тема vaprosнови [re: Дapa]  
Автор amrta (новак)
Публикувано09.01.04 11:20

Zdraveite !
Bihte li mi objasni po-podrobno kakvo predstavljava tochno zonovija regim ?! Az za parvi pat chuvam za podobno nesto. Blagodarja vi predvaritelno !

Публикувано09.01.04 11:33

Идеята е, че добре балансирания прием на белтъчини(протеини), въглехидрати и мазнини, разпределени в 4-5 хранения на ден осигурява оптимален хормонален баланс на тялото – и оттам , като резултат – добър тонус, работоспособност, повлияване върху различни заболявания, и естествено, също и загуба на излишно тегло. Това е постановката накратко – има издадени поне 3 книги – две за Зоната от нейния автор – Бари Сиърс (или Сайърс – не съм съвсем сигурна), и още една – от български колектив, с рецепти и препоръки, съобразени с българските условия.
Аз самата засега не мога да кажа нищо за практическия резултат, но прочетено на книга, изглежда, че си заслужава поне да се опита.
Поздрави

Тема Re: vaprosнови [re: amrta]  
АвторXaнa (Нерегистриран)
Публикувано10.01.04 08:52

Дълго е за обяснение, прочети книгата Зоната на д-р Бари Сиърс.
Най-общо става дума за постигане на съвършено равновесие в хормоналния баланс посредством приема на храна. Това съвършено равновесие води до физическо и психическо благополучие.
Д-р Сиърс разработва метода си след откриването в 80-те години на т.н. "тъканни хормони" - айказаноиди. Това са хормоните, които контролират хормоните,(тези от седемте главни жлези) които кръвта разнася навсякъде и които са основата на равновесието в системата "човек":-))).
Тъканните хормони -айказаноидите- са два вида - "добри" и "лоши" - според действието си върху процеса на отделяне на хормони от жлезите. Айказаноидите действат на клетъчно ниво и живеят някакви милисекунди, затова са били трудни за откриване и това е станало сравнително скоро.
Човекът като система, която получава огромна част от необходимата си енергия от храната, се влияе в много голяма степен от действието на два хормона - инсулин и глюкагон. Храненето в зоната ти осигурява съвършен баланс между тях и стимулира отделянето само на "добрите" айказаноиди, а това означа не просто здраве, а съвършено здраве. Проблема е че трудно е уцелва и поддържа необходимото инсулин-глюкагоново равновесие. Става само когато внесеш с храната определено количество основните съставки- белтъчини, мазнини и въглехидрати, и което е още по-важно - да са в точно, ама много точно определено съотношение- 1:0,75:0,2 май беше. А това става с почти аптекарско дозиране на различните видове храни. Нацелиш ли точното съотношение, това означава че си попаднал в Зоната, и то в десятката й:-))). Може да се случи на всяко хранене. Трае около 3-5 часа, в зависимост какво количество храна си приел. Със следващото хранене сам се извеждаш или оставаш в Зоната.
Така описано изглежда трудно за реализиране, но не е, знам от опит. Въпрос на навик и прилагане. И не е вманиачване и прекалено концентриране върху това какво ядеш, както може би ти се струва.
Прочети книгата на д-р Сиърс, всичко ще ти стане ясно.
А ефекта е точно такъв, какъвто казват че е.

АвторXaнa (Нерегистриран)
Публикувано10.01.04 08:54

Но защо, баклавичките си ги яж. Не "вместо", а СЪС соев прах.
Аз лично ги ям със сирене, ама сиренето е първо.

Автор TiAo ()
Публикувано10.01.04 11:40

баклавичка със сирене...верно ли?
аз примерно съм яла кренвирш с мед, но чак пък баклавичка със сирене...

стреми се в тебе да е тихо

Тема Re: За соевия протеин на прахнови [re: TiAo]  
Автор Xaнa (строга)
Публикувано10.01.04 13:18

Кренвирш с мед? Ужас Внук ми скоро яде течен шоколад със шпеков салам на сандвич, ама кренвирш с мед ми звучи по-ужасно. Не ми беше ставало така потресаващо от детските ми години, когато гледах сестра ми да яде пъпеш с черен пипер, а майка ми - люта туршия с конфитюр.

Баклавичка със сирене си е като мед със сирене, а то си е направо хубаво:-))))

Автор TiAo ()
Публикувано10.01.04 14:27

а сандвичът, който си купих и изядох преди малко беше със синьо сирене, грозде и счукани орехи
сигурно звучи странно, защото един колега каза, че това е извратено, но е много вкусно наистина:)

а ти пробвала ли си и разделното хранене, освен хранене в зоната?

стреми се в тебе да е тихо

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.