Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:39 15.07.25 
Религия и мистика
   >> Езотерично лечение
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За маската с костен мозъкнови  
АвторAna (Нерегистриран)
Публикувано05.01.04 11:29

Първо - за много години! Весела, спорна, здрава и щастлива година!

Искам да попитам онези от вас, които са ползвали рецептата на Елза за маска с костен мозък от телешки джолан - имате ли резултат? Колко пъти я правихте? И - към Елза, ако има възможност за отговор - какъв тип косопад лекува тази маска?

благодаря и - успех!

Тема Екшън с костен мозък и още нещо... :)нови [re: Ana]  
АвторEl (Нерегистриран)
Публикувано06.01.04 11:53

Аз я пробвах два пъти - през май м.г. и пак през декември.
Първият път беше направо екшън-комедия. :))
Навих още 2 приятелки да се пробваме. Отидохме в най-реномираната месарница, наредихме се на опашката и когато ни дойде реда казахме:
-Искаме 3 телешки джолана от възрастно животно и да не са замразявани.
За наша изненада момичето изобщо не се изненада от поръчката ни, явно е свикнало на всякакви капризи. Каза Момент... влезе в склада, излезе и каза:
-За съжаление има само два...
Два-два. Казахме, че ще ги вземем. Ние си мислехме, че ще ни дадат 2 оглозгани кокала. Оказа се обаче че двата джолана са с месо и излязоха към 6 кг. Едната ми приятелка обезкости месото и си тръгна. След това аз и другата ми приятелка останахме да вадим мозъка. Най-напред 10-тина минути обмисляхме стратегията. Опитахме с ножове и сатъри, но не стана. Тогава занесохме джоланите в офиса ни и се обадихме на един приятел да ни донесе брадва, който пък много се изненада за какво ни е брадва през юни. Както и да е, гледката беше невероятна, постлахме картон на земята, застанахме на колене, тя държи кокала, а аз удрям с брадвата... :)))Навсякъде се разхвърчаха костици - в очите, в косата, в деколтетата... :) Офисът е на тротоара и не знам някой ако е погледнал отвън да ме види с окървавена брадва какво си е помислил. А може и да имаше положителен ефект, тъй като седмица преди това два пъти ни влизаха крадци в офиса, ама не потретиха :))
Извадихме от двата кокала 2 кафени чашки мозък. Намазах се, сложих си найлонов плик и шапка (с пискюл :) ). Цяла нощ не спах от жега. Но както казва един приятел, за гъзарията сезон няма :)) .На сутринта се измих няколко пъти, но остана една ужасна миризма на лой и цял ден бягах от хората. :)
Вечерта уж изметохме и измихме офиса, на сутринта гледам тук-там едни черни петна, като се наводох - мравки се скупчили около парченца кости, набързо измих пак да прикрия следите ;). Като разказах на баща ми какво съм правила, той ужасен извика: А ръкавици сложи ли си? Казвам не, защо??? А той - ами сега ако ти порасне коса по ръцете и под ноктите... :)))) От цялата работа най-доволен остана той, тъй като яде няколко пъти телешко варено и все подпитва няма ли пак да се мажем :). Тъй като до декември не се появи никакъв резултат, обвинихме месарницата че ни е дала дефектен мозък, и повторихме мазането, но този път си поръчахме само костен мозък, дадоха ни го в тарелка с фолио, като кебапчета. ;)
За голямо мое съжаление и въпреки големите ми надежди няма никакъв видим резултат. :( За омазняването като страничен ефект не мога да кажа нищо, тъй като и преди това косата ми си беше доста мазна. Може би все още има време за резултати.
Както се казва, надеждата и меракът умират последни. :)))

Тема Re: Екшън с костен мозък и още нещо... :) [re: El]  
Автор TiAo ()
Публикувано06.01.04 15:49

ха ха
истински екшън

стреми се в тебе да е тихо

Тема Re: Екшън с костен мозък и още нещо... :)нови [re: El]  
Автор Изrpeв (с Дъга)
Публикувано06.01.04 16:47

Много леко и увлекателно разказваш, разсмя поне двама...И това ако не е добър резултат!!!

“Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.”

Тема Re: Екшън с костен мозък и още нещо... :)нови [re: Изrpeв]  
АвторEl (Нерегистриран)
Публикувано06.01.04 17:26

Благодаря. Ако можех да ви го разкажа устно щеше да е още по цветисто, тук изразните средства са малко по-ограничени, но все пак се радвам, че съм ви разсмяла. По принцип сред моите приятели съм обявена за носител на жълтата фанелка по разсмиване и най-вече по разтоварване.
Една приятелка имаше проблеми с нервите и докторът й беше казал да не приема нещата много навътре, а по-скоро откъм комичната има страна и освен лекарствата всеки ден да взима по една лъжица "Майната му..." Покрай нейния случай се замислих и аз, предполагам че в много ситуации съм "оцеляла" поради тези причини.

Автор Изrpeв (с Дъга)
Публикувано07.01.04 11:01

Когато радостта е налице, тя се усеща и без физическо присъствие. Подсети ме за една сентенция:

"Радостта е усмивката на Мъдростта."

Не си давай жълтата фанелка!

“Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.”

АвторБopянa (Нерегистриран)
Публикувано07.01.04 11:12

Наистина си много готина. И най-вече така подробно описа всичко, което преживях и аз с този прословут костен мозък. Първо в месарницата горещо ме увериха, че не е замразяван, после заговорнически ме попитаха: "- Нали е за бебенце?!?!?", по-нататък една продължителна, но успешна борба с джолан и шило, и накрая така се овъртях с мозък, найлонова шапка и тюрбан в жегите, че едва оживях (цяла нощ при това). Мислех си, че на сутринта така ще съм "обрасла", та и аз няма да се позная. НИЩО ПОДОБНО. Освен цял ден киснене под душа и триене на мазнотиите, с друго не се сдобих (о-о-о, и с едно телешко варено, разбира се). Но смятам да опитам още веднъж, сега по студа. Ако и този път резултатът е същият - дотук съм. Но не мога да отрека, че имаше емоции!!!

Тема Re: За маската с костен мозъкнови [re: Ana]  
АвторAn (Нерегистриран)
Публикувано08.01.04 10:19

izvinete, molq, latinicata.
ne vi znam tazi recepta s govezdi kosten mozyk, no predi godini ... ne q pomnq tochno, ne q izprobvah ( ne uspqh da se snabdq s kosten mozyk) no ... brysnarski sapun se vareshe zaedno s mozyka i s poluchenoto se mieshe glavata. vsyshtnost tova koeto se poluchava e pak sapun. receptata mi beshe kazana ot zena opleshivqla sled himioterapiq. novata i kosa porasnala neveroqtno byrzo i vidimo po gysta i ziva ot predi.
ne stiga che ne si spomnqm proporciite i vremeto i temperaturata na varene, ami i sega maj e nevyzmozno da se nameri brysnarski sapun.....

Тема Re: За маската с костен мозъкнови [re: Ana]  
Автор Shina (търсеща)
Публикувано08.01.04 11:43

Здравейте,

Щастлива и здрава Нова година.
Рецептата за костния мозък е на Елза. В архива тук или в Алтернативна има доста информация. Аз също питах. Резултата би трябвало да се появи след 3-4 месеца, расте нова коса. В много ампули за коса, особено против косопад има костен мозък. Елза споделя, че ако е бил замразяван нищо няма да стане. Тук дори имаше дискусия за опасността от заразяване с "Луда крава".

Тема Re: Екшън с костен мозък и още нещо... :)нови [re: Бopянa]  
Автордeдo Бaлkaнджи (Нерегистриран)
Публикувано08.01.04 22:08

Бре моми, що не казахте на дедо Балканджи, да фане па да ви научи как се вади червиш от джолан. Ей така, едно курсче, да се не хабите и да се чорлите напразно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.