Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:05 27.05.24 
Религия и мистика
   >> Езотерично лечение
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Някои неща за храните.нови  
Автор huanji ()
Публикувано17.10.03 21:55



Иска ми се да споделя някои прости храни и рецепти, които използвам и вярвам ще бъдат полезни на някой.

Едно универсално подсилващо лекарство-храна, което освен това, засилва и лекува сърцето се приготвя по следният начин: смилат се равни части орехи, бадеми и лешници. Добавя се мед и се разбъркват хубаво. Трябва да стане със средно гъста консистенция, така, че да бъдат оформени топчета с големината на орех. Тези топчета се овалват в пудра захар и се нареждат в кутия. Може да се съхраняват в хладилник поне десет дена. Сутрин се изяжда по едно на гладно. До колкото знам с това лекарство е бил лекувам Леонид Брежнев и доста други известни хора. Използвали са го най- големите професори в Русия. Ефекта не зависи от количеството, така, че няма да е по- добър ако топчето е с големината на кокосов орех.

Има една много питателна закуска, подходяща за идващата зима. Накисват се в паничка с вода малко орехи, бадеми и лешници, заедно със сушени плодове. Понеже орехите отделят голямо количество йод, може да бъдат накиснати отделно и водата да бъде изхвърлена за който не му харесва. Престоят във водата събужда живота и концентрира голямо количество енергия. Ядките, може да се потопят във вода и с черупките, но тогава трябва да престоят повече време, около два дена, иначе едно денонощие. За плодовете е достатъчно да се накиснат от вечерта. Въобще всичко е въпрос на вкус и на налични продукти. На закуска се хапват и трябва да се отбележи, че дават доста сила, умът не е ленив, работоспособността се повишава, особенно умствената. Най- добрите плодове откъм биологична пълноценност са: грозде, смокиня, фурма. Ако човек разполага със сушени е добре. Добри са и кайсиите. Водата от плодовете е добре да се изпие, понеже съдържа биологично пълноценни вещества.

Зимата се активират и грипните заболявания. Добро профилактично средство срещу тях са две питиета. Първото се приготвя - към литър хладка(задължително) вода се добави една пълна супена лъжица смлени шипки и се оставя да престой през ноща. На сутринта се прецежда и се пие като вода през деня, без захар. Има приятно кисел вкус, които се дължи на факта, че витамин "C", не е унищожен от висока температура, понеже при 70 градуса се инактивира. Другото питие се приготвя от бъзалак(бъзе), от този ниският, който расте покрай пътищата. Взимат се плодовете и се слагат в съд. Поръсват се със захар в съотношение едно към едно. Оставя се на терасата и сеги-тогиз се разбърква. След няколко дена захарта се разтапя и извлича всичкият сок от плода поради осмозата. Прецежда се през гивгир и се добавя лимотузу. Налива се в шишета и се оставя в мазата. Не се вари, нито загрява. Гарантирам, че няма да се повреди, само трябва сиропа да е достатъчно гъст. Пие се по една супена лъжица сутрин на гладно. Усилва имунитета и защитните сили. Има силно антигрипно действие.
По този начин си приготвям и домашните сиропи от боровинки, вишни и къпини. Не се варят, всичко се запазва и вкусът е изключително свеж. Когато се пие, човек има усещането, че моментално се всмуква. Усеща как нещо живо влиза в тялото. Варените сиропи не са пълноценни, всичко е различно.

За копривената диета пролетно време, вече писах.

Ако някой има някои малки, хитри рецепти, нека сподели.

Специални поздрави на Елза.




Тема Re: Някои неща за храните.нови [re: huanji]  
Автор Изrpeв (11)
Публикувано17.10.03 23:18



Благодаря, Хуанджи!

Пропуснах тази година да направя сиропа от плодове на бъз, а май вече е късно, но ще пробвам другите рецепти. този сироп много ми помогна преди години за възстановяване след едно боледуване от вирусна бронхопневмония. Много силно средство е.

Имам записана една рецепта за сироп от бял равнец. Става много приятна и тонизираща напитка, особено полезна за жени. Ще я препиша и тук, за който реши да я пробва, само да намеря.

Дъгата


Тема Re: Някои неща за храните.нови [re: huanji]  
Автор Elsa (usmivka)
Публикувано18.10.03 18:22



Здравей Хуанджи

радвам се , че пусна рецептите

В момента не се сещам за други освен за хитринка с дюли, шипки и червено цвекло че сега им е и времето де

При гърлобол
направете си компот от дюля и си го хапнете. Ще Ви облекчикат болките в гълото веднага. Можете да си приготвите и компоти за зимата, които при гърлобол да ползвате.

При кашлица
А от семките и сърцевината на дюлята си направете чай,
подсладете чая с мед или небет шекер по възможност и го приемате хладък.
Ще почувствате успокоението веднага. (семките от Дюлите и сърцевината им можете да изсушите за зимата) Дюлевите семки се ползуват също за желиране.

Шипки
Сега започват да се образуват едни гуглички в края на есента
на шипковите храсти, които приличат на гнезда.
Сърцевината им е твърда
Та тези гуглички са много полезни ако 1/4 от тях се свари в 1 кафена чашка вода против дизентерия, и диария. С тях не бива да се прекалява за да не се получи запек.

Червено цвекло
Прясно изцеден сока му е много полезен за организма, може да се комбинира и със сок от прясно изцедени моркови.
Много е полезен сока от червеното цвекло за пречистване на шлаките , за черния и белите дробове. Възползвайте се от сезона и се погрижете за своето собствено тяло.

Ако се сетя и за други рецепти ще ги постна тук. В момента тези ми изплуваха в съзнанието

Хуанджи сърдечно Благодаря за хубавата тема и за Поздравите !

О сърце ти желая Хуанджи, приятен уикенд и всичко най най-хубаво !

С поздрав Елза



Тема Re: Някои неща за храните.нови [re: Elsa]  
Автор huanji ()
Публикувано19.10.03 22:56



Здравей, Елза.
Радвам се, че се включи.
Като каза за дюлите, знаеш ли дали пелтето от тях има подобен ефект?
По шипковите храсти знам едни паразитни образувания, които са същите за които говориш. Те се образуват още лятото. Използват се при проблеми в бъбреците. Наистина не трябва да се прекалява.
За цвеклото е така, много силно прочистващо действие има, особенно на отделителната система. Само да кажем, че урината става червена и това естествено е от сока. Другият варианат за приемане е сварено и нарязано цвекло, което влиза в състава на салата. Добавят се пресни красавици и още разни неща според вкуса и се обърква с майонеза. Има много завладяващ вкус.

Благодаря ти за пожеланията.
Пожелавам ти много енергия и жизненост в най- добрият сезон - есента.




Тема Салатка...нови [re: huanji]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано20.10.03 14:23



Есенна салатка за подготовка на организама за зимата

КОреноплодите са много полезни да се ядат тъкмо сега и не само защото ги има в изобилие.

Настъргват се моркови, ряпа (аз предпочитам черната), алабаш, сурово червено цвекло, глава целина.... добавят се ситно нарязани листата и дръжките на целината. Подправя се с лимон и растителна мазнина.... За любители - праз или счукан чесън....

Вместо мазнина могат да се сложат счукани маслини.....

Варианти : може да се добави ситно нарязан карфиол или сурови броколи...+сурови печурки ( но те са само за разкош).....



Тема Re: Салатка...нови [re: Drona]  
Автор huanji ()
Публикувано20.10.03 23:12



Здрасти, Дрон.
А, това с пречистващо кръвта действие ли се взима? Щото достоинствата на тази салата като мезе, са ясни.




Тема Re: Салатка...нови [re: huanji]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано21.10.03 10:33



Полезното и приятното в едно...:)))

Червеното цвекло както и ти отбеляза има силно чистещо действие на черния дроб; целината - листа и корен - силен диуретик; черната ряпа - билка от фармакопеята; мазнината+лимона подпомагат усвояването на червеното цвекло от черния дроб както и усвояването на каротина от морковите; за алабаша не знам, но четох в една книга че е билка от аюрведата....

Ей, като се сетих за аюрведата: салатки от аспержи и гулии ...

Айде ще направя справка и ще ги напиша допълнително....



Тема Re: Салатка...нови [re: huanji]  
АвторEднa лeля (Нерегистриран)
Публикувано21.10.03 11:18



Дронич ме подсети с цвеклото за една салатка, не знам за лечение, ползваме я само за мезе. Обаче само вечер
Настъргано на едно ренде сурово червено цвекло и също настъргана почти една глава чесън. Малко сол, малко зехтин, ябълков оцет и обилно магданоз до позеленяване на всичко.
Направо не се спираш да ядеш между глътките с ракийка.



Тема Re: Някои неща за храните.нови [re: huanji]  
Автор Aлбa (да се запознаем)
Публикувано21.10.03 14:04



Шипки се накисват във вода с малко захар. Да речем 20-30 шипки в 1.5 л. Захарта е на вкус. Шишето се разклаща от време на време, за да се разтвори захарта. След няколко дена се получава леко резлива, богата на вит.С напитка, годна за консумация веднага и без варене. Освежава!

По-добре такаотколкото така


Тема Re: Някои неща за храните. [re: Aлбa]  
Автор huanji ()
Публикувано21.10.03 20:16



Много мъдро.
Викаме му шипковина. Може и като вино да се сложи, в по- голям съд. Другото го каза.
Може да стане с круши, даже е още по- добро.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.