|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Мантак Чиа
|
|
Автор |
Hronos (непознат
) |
Публикувано | 04.09.02 04:00 |
|
Здравейте,
моята регистрация в Клубовете на Дир е съвсем от скоро... още не съм прегледал архивите и темите които сте разисквали преди това, вероятно много пъти е ставало дума за майстор Чиа и работата му с Кундалини...
Нямам практика по въпросните техники (изключая медитацията) и ме интересува , дали някой от Вас е работил с тях.
Предварително: Благодаря 
| |
|
Тук много хора са работили. Какво точно те интересува?
| |
Тема
|
Re: Мантак Чиа
[re: huanji]
|
|
Автор |
oтpoвeн (луд на небето) |
Публикувано | 08.09.02 09:31 |
|
Добра среща!
Интересно защо винаги се интересуваш от личноста на хората,а собствената си личност криеш?
Ако наистина си "рабитил",може би ще си поговорим за "микрокосмическата орбита" и за това какво е "песвещение".
Нали Мантак Чия беше НЕПОСВЕТЕН?
ОТРОВЕН-ама много съм отровен
| |
|
Не си крия личността. Толкова мого хора, тук ме познават лично. Ще се радвам да се видим.
Ако говориш за вътрешната личност...не мога да ти помогна.
Ще си мерим знанията ли?! Ако е това, отпадам.
Ако наистина е за знание, ще си говорим за микрокосмическата орбита. Това е в основата на всичко.
Той не е от посветените. Говоря за посветените в кайваля. Но както казах, това не значи, че даоските техники не са полезни.
То е все едно един учител по йога, който те учи на упражнения, с които преборваш много заболявания, постигаш вътрешна и външна хармония и пр., и друг, който те води към освобождението. Предполагам разбираш какво имам в предвид.
| |
Тема
|
|
|
Автор | otrowen (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.09.02 15:59 |
|
Не мога да си спомня какво е "кайваля"!
Защо трябва да търся нещо което е извън мене когато мога да използвам мисълта си и техниките на ДАО?
Нямам нищо против да се зарознаем,не съм нещо по-специален
| |
|
Кайваля е освобождение. Извинявай, забравих, че не си йога, пък пишеш в клуба по йога.
Какво е това нещо, което трябва да го търсиш извън тебе?
Що, ако си по- специален, няма да се запознаеш ли?
Аз пък съм най- обикновен...и к'во...
| |
Тема
|
|
|
Автор | otrowen (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.09.02 13:12 |
|
Не съм казал че съм "специялен"!
С малко хора може да се говори и пише за нелогични неща.
| |
Тема
|
Какво търся?
|
|
Автор |
Публикувано | 10.09.02 17:58 |
|
Търся "нищото"!
Благодаря за въпроса!Да се бяхме срищнали по-рано,по голяма реч щеше да се получи!
И защото го търся вече има две възможности:
1.Ти да си "Нищото"!
2.Да ми го доставиш,предложиш,защото нишото може да е у тебе!
Казват,че Буда бил "Великият Никой"
"Ако ме срещнеш на пътя си,убий ме."-Буда
п-п
Нали не се сърдиш,че филосовствам?!
С уважение:
Отровният
| |
|
Не се сърдя приятелю.
Ти си се запътил натам, на където и аз. Вървим си заедно по пътя и си приказваме.
Нищото е установеното нещо. Нищото не е лишено от съдържание, защото е самото съдържание.
Синонимът на нищото в човека е Тишината. Тази тишина, която се появява в изходната кухина на духа, когато сърцето е установено, умът е установен. Затова един голям йогин, Свами Шивананда, казва: "Станете Махамоуни"(Великото безмълвие).
Знаеш ли защо Буда казва, "Ако ме срещнеш на пътя си,убий ме"? Защото Буда е в теб. Затова не търси в мен "Нищото". То не е в мен, а в теб.
Ако "Нищото" е в мен, единственото нещо, което би могъл да получиш е "Нищо".
Но има път към установяване на духа в изходната кухина. За него може да се говори. И без това сме в една посока...
| |
Тема
|
Re: Какво търся?
|
|
Автор |
Публикувано | 14.09.02 12:27 |
|
Щом казваш продължаваме заедно по Пътя!
отровен от "десете хиляди неща"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|