|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Митове и легенди
|
|
Автор |
Фиш Л (Емарципанена) |
Публикувано | 23.04.13 15:39 |
|
Как сте, мили сънародници по света? Надявам се сте в добро здраве и чудесно пролетно настроение, ако сте в северното полукълбо или усещате вкус на студ, ако сте в южното
Дано темата ми предизвика вашето чувство за хумор. Повод да я подхвана ми даде една историйка, че в Норвегия продават кафето в аптеките и задължително, придружено с витамини. Това страшно ме разсмя и веднага се сетих за Виливар, на която имам страхотно доверие и разчитам да разбие или утвърди този мит.
Имате пълното право да разкажете с кой мит се разделихте, когато се заселихте в избраната страна, а на мен и на другите читатели остава правото да се забавляваме от сърце.Вие сте!
| |
|
че в Норвегия продават кафето в аптеките и задължително, придружено с витамини - мит.
Митове ... тук обичат да казват, че се раждат със ски на краката, ама лъжат.
Един мит е, че тук е кучи студ, тъмница с масови самоубийства. Като се има предвид, че страната е дълга, вариациите в климата са сериозни. В южните райони "тъмницата" е по-краткотрайна, а кучи студ рядко съм изпитвала - последната зима например температурите бяха между минус 5 и плюс 5. За самоубийствата - не съм чула за нито един случай на самоубил се човек, нито съм прочела за такъв. Та чак масовост - в България се самоубиват повече.
Друг мит е, че тукашните са студени. Добро възпитание, което често се бърка със студенина. Няма ги тези бурни южняшки изрази на емоция (и Слава Богу!), но емоциите ги има и се показват - сред приятели, семейство.
Дир ми изяде B-то на ника Виливар, та временно ще е така. :)
| |
|
Е, умря циганката и ти почна да ги хвалиш:)
Дай нещо което не е за хвалба, да се посмеем:)
Аз ако започна да изброявам +-совете на Калифорния 2 дена няма да ми стигнат, сега се чудя какъв мит да напиша тук...
| |
|
Благодаря, Вил! Знаех си, че мога да разчитам на твоето мнение
Доброто възпитание и с други неща се бърка, но го и аз го предпочитам.
| |
|
Намисли ли с какво да ни изненадаш
Напиши ти с каква нагласа си била към нещо и си се изненадала приятно от състоянието в Са.
| |
|
Ох за първите впечетления мога да пиша много....
Самолетът още не се е приземил и се виждат презпрозореца едни преплетени пътища на по 4 нива - осморки , детелини и т.н. - много внушително...и само си викам - малеее, как ще шьофирам тук
После пристигаме пред комплекса където живеят нашите приятели - нещо като райска градина - точно пред тях езерце с фонтан.
За цветята и палните няма да говоря:)
Излизаме от колата , стоварваме куфарите - 3-4 красиви патици идвад да ни поздравят и ни се мотата в краката:))))))Влизаме, отивам до тоалетната - НАЙ-меката тоалетна хартия която въм виждала - просто кадифе !
| |
|
Да не почвам с минусите, че цяла нощ ще пиша.
Дир ми изяде B-то на ника Виливар, та временно ще е така. :)
| |
|
Ами бърка се, ама който не им знае привичките - ще си мисли разни работи. Нали ги гледам и моите приятели - в компания сред непознати са съвсем други хора, отколкото когато сме си все наши хора.
Мнозина имат и едни задръжки, дето с малко алкохол се изпаряват. На предпоследното парти, на което бях, не познавах част от гостите, но след като гаврътнаха няколко чаши бира, пунш с алкохол и други алкохолни смеси, така се отпуснаха ... Дотогава само ме гледаха отстрани, изведнъж дойдоха и ме заприказваха. Оказа се, че повечето познават законната ми половинка, учили заедно, работили заедно, тренирали заедно ... Та питали домакина на партито коя съм аз и като узнали, че съм жената на техен приятел - хоп, цъфнаха, запрегръщаха ме, започнаха разговор. Без алкохол не знам дали биха били толкова отпуснати, де. Май по-скоро не.
Преди малко се прибрахме от поредния вечерен рожден ден и добре, че утре е събота, та да се наспя.
Дир ми изяде B-то на ника Виливар, та временно ще е така. :)Редактирано от иливap на 27.04.13 02:09.
| |
Тема
|
Re: Митове и легенди
[re: Фиш Л]
|
|
Автор |
.Jess. () |
Публикувано | 01.05.13 23:11 |
|
В северното полукъбо съм Фиш и пак умираме от студ при 7 градуса през деня. Като чета какво лято е настанало в БГ....
Питаш за митове. Не знам, имах по-скоро предварително набити в главата постулати като "В Германия е навсякъде чисто и подредено, хората възпитани". Ми не е навсякъде. Центърът на Франкфурт например е мърляв, въпреки глобите. В моето градче в подлеза на гарата винаги мирише на урина. Германците се бутат като щурави, щом в магазина са пуснали нещо на промоция. И т.н. :)
| |
|
ЕЕЕЕЕЕ, най-после да чуя нещо кофти за Германия и Германците:)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|