Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 17.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Тема Израелнови  
Автор silver99 (непознат )
Публикувано06.06.12 00:46

Някой, който живее в Израел? Обмислям евентуално да отида да почивка там. Ходила съм само за няколко дни до Тел Авив по работа, нямах много време да разглеждам, минах за малко и през Йерусалим и Ашкелон. Нямам добри спомени от това пътуване, точно тогава падаха пак някакви бомби, ако не се лъжа беше през 2008 г., по това време бях в Ашкелон и се чувствах постоянно на тръни. Обаче ме влече тая страна и искам да отида пак.

Тоя път освен в Тел Авив и Йерусалим искам да поостана малко в Ейлат. За съжаление нямам впечатления от там. Някой, който е ходил, препоръчвате ли го? Също искам да отида до Мъртво море, чета обаче, че било опасно точно в тоя район. Веднъж бях през март и времето беше ок, после бях през юни и беше супер горещо. По кое време е най-добре да се посети страната? В кои части е сигурно и в кои е опасно да се ходи? И изобщо приемам всякакви съвети и инфо.

Тема Re: Израелнови [re: silver99]  
Автор Muskat (оптиМис(т)ка)
Публикувано06.06.12 22:43

Бях миналата година през юли.
Температурите стигнаха до 35 град., но не съм ги чувствала като екстремни, джарах си спокойно с капела, слънчеви очила и бутилката вода. Това са задължителните атрибути за лятото!
Плюсът на този не full сезон е, че се разглежда спокойно и няма опашки.
Цопването в Мъртво море е едно сладко преживяване - чувстваш се като сварено великденско яйце, потопено във вода с масло. Докато се опитваш да издрапаш на брега, вече 100гр.сол са полепнали по очите и слепешката под душа.
Следва голямото цапотене с лечебна кал, 10 мин. са достатъчни да се почувства една жена с 10 год. по-млада и пак под душа!
Навсякъде е едно хай настроение.
Сигурност - аз не тръгвам никога с нагласата, че ще ми се случи нещо лошо

Повече впечатление съм споделила

Тема Re: Израел [re: silver99]  
Автор Mitre6opa (Шoпa,OнзиСъщия)
Публикувано10.06.12 11:31

Между април и септември в Израел е прекалено горещо за нормален туризим, за предпочитане е между октомври и март. И септември е ОК, но тази година избягвай да бъдеш на датите 16-19, и 25-26, падат се два празника през които почти всичко е затворено и няма обществен транспорт. В Израел рядко вали дъжд, почти никога повече от един ден, така че българските летни дрехи, + някакво яке вършат работа. Удобни маратонки, чифт удобни сандали, слънчеви очила + познат крем против слънчево изгаряне са задължителни, джапанки-опция, по пазарите са 2-3 евро. Ако не ходиш по дипломатически приеми, не взимай нищо "суперелегантно", копринени блузи и т.п. - в Израел стила е "спорт' елегант". Стила е приемлив и за концертни зали, шик ресторанти, дискотеки и т.п. Почти всеки хотел предлага "перални услуги", но в центъра на всеки град има и куп "магазини за чистене и пране", където за 3 часа (и 5-6 евро) ще ти изперят и изсушат дрехи в обем да напълниш голяма перална машина.

Ейлат е винаги слънчев и топъл град, прекалено туристически ориентиран, и популярен сред европейци търсещи "лято" и през зимата. Цените са съответни

Според мен единственото уникално там е подводната обзерватория (желателно е да се провери дали не е затворена случайно), или останалите корали в залива (само с маска шноркел и плавници). Обаче по пътя до там (и до Мъртвото море) се виждат УНИКАЛНИ пейзажи.

Ако обаче просто ти се иска да се плацикаш в морето, можеш да го направиш много по удобно почти през целия сезон на някой плаж в Тел Авив: Плажовете са безплатни, чисти, има и безплатни душове и сенници, и също чадър+шезлонг за около 3-4 евро (цени от преди година). Не по малко важни са и заведенията на всеки 500 м, с масички и шезлонги на пясъка (под чадър или не), с изобилие на студени напитки (включая бира, вино и др) на нормални ресторантски (за Израел) цени. Същото е и в почти всички други крайбрежни градове.

Ерусалим си струва поне един ден, но да се посети заедно с престой на Мъртвото море може да бъде малко натоварващо.

Препоръчвам ти да прочетеш линка на Мускат, все пак тя като туристка вижда нещата различно от мен.

THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.