|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Краде ли се на Летище София?
|
|
Автор |
Bиливap (Counselor) |
Публикувано | 11.07.11 10:48 |
|
Във връзка с нашумелия скандал с евродепутатката А.Първанова, на която й откраднали от багажа скъп часовник и нотариален акт (друг е въпроса защо точно тези две неща ще са в куфара, а не в личния й багаж), и във връзка с изявеното възмущение от страна на ръководството на Летище София, че едва ли не там работят най-добросъвестните хора ... да ви питам:
На вас бъркано ли ви е някога в багажите, открадвано ли ви е нещо?
За първи път симпатизирам на А. Първанова за каквото и да било, защото и аз имам горчив опит с Летище София. Изчезвали са ми парфюми, маркови дрехи и други дребни неща. Познавам и други хора, на които са им изчезвали предимно парфюми, но са изчезвали ... Така че колкото и да се стараят от Летище София да убеждават, че там такива работи не се случват, случват се и още как.
Himbeer се представя за мен в различни клубове като имитира моя никнейм. Тролче :)
| |
Тема
|
Re: Краде ли се на Летище София?
[re: Bиливap]
|
|
Автор |
Лaмa () |
Публикувано | 11.07.11 19:58 |
|
А вие заключвате ли си куфарите? Винаги като летя, куфара ми е заключен с катинар, независимо от дестинацията. Навсякъде има черни овце и не искам да предизвиквам нечии дремещи криминални копнежи. Особено ако ми се беше случвало веднъж, втори път не бих оставила нищо на случайността. Никога не ми е изчезвало нищо.
Тъпото е, че за да има ефект оплакването ти, трябва да го направиш веднага след като си вземеш куфара, а едва ли някой си проверява съдържанието вещ по вещ направо на лентата... Още една причина лично ти да си пазиш собствеността и да не разчиташ на съвестността на летищните служители.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dymo (ЛЮБОВИПАКЛЮБOВ) |
Публикувано | 11.07.11 22:42 |
|
до сега не съм имала никога подобен кофти опит с летище София, за мен са доста по изрядни от колкото летище Мадрид например забравих как се казва едното от многото, та добре са там, само малко повече усмивка , любезност им липсва, а и цените в кафетата са по високи от колкото в цяла Европа, според мен лека корекция е наложителна
| |
Тема
|
|
|
Автор |
.Jess. (толерантна) |
Публикувано | 11.07.11 23:50 |
|
3 пъти ми крадат колана на куфара (имам си любим стар лек куфар, на който едната закопчалка е повредена, затова го запасвам с колан за сигурност), в БГ не се продават такива. Накрая си купих колан с шифър и последния път не беше откраднат.
На един приятел му откраднали от багажа 2 стека цигари (които той носеше за нас), но куфарът не бил заключен. Той нарочно не го заключил, защото често лети за Щатите, а пътуващите за Америка не трябвало да си заключват куфарите и той решил, че и за Европа е така). Но пак не е редно - заключил - незаключил, нямат работа да ровят в чужд багаж!
Краде се, и от други познати го чувам.
| |
|
Тц, не си го заключвам, а май трябва да започна. Днес направих точно това - отворих си куфара до лентата и проверих всичко дали е на мястото му. Изненадващо - нищо не липсваше. Иначе другите пъти отварям в хотела и ... нямааа ... А днес беше много важно всичко да си е на мястото и нищо да не липсва
Himbeer се представя за мен в различни клубове като имитира моя никнейм. Тролче :)
| |
|
Знам, че понякога ровят в случайно избран куфар просто ей така, рутинна проверка. Но в този случай трябва да стане в присъствието на собственика, а не просто така самоволно.
Гледахме с мъжа ми "Господари на ефира" след като пристигнахме и какво да видим - репортаж за катастрофирал гръцки ТИР ли беше с дини и пъпеши и циганите режат жици, носят пъпеши и дини, все едно им е бащиния ... и мъжът ми не разбира много български, но гледаше кадрите със зяпнала уста и като му дообясних какво е станало ... съвсем изгуби ума и дума невярващо Къде ще види той такива цигании другаде
| |
|
Късметлийка си значи Веднъж бяха съсипали скъпия куфар на мъжа ми ... дръжката, която се изважда, за да дърпаш куфара - бяха й съсипали механизма тотално. Вместо да хванат куфара за дръжките и да го вдигнат, те го вдигнали за металната издърпваща се дръжка ... и съответно тя не носи 28 кила и беше се счупила без да може да се прибере. Оплакахме се, няма извиняваме се, няма нищо, нацупени ни дадоха адрес на магазин в София, където да го занесем да го поправят, но трябваше да чакаме 3 дни да си го вземем. Наложи се да променим плановете за престоя напълно, за да си дочакаме куфара. И дори като го взехме беше криво-ляво оправен и заяжда всеки път като се отваря и прибира. Но нямахме време за рекламации.
Летяла съм през летищата в много европейски градове, но такова чудо като Летище София никога не е било ...
| |
|
На мене са ми крали цигари, установих това на Хийтроу и ми стана лошо. По принцип съм много ларж човек, но 5 паунда и кусур за кутия някакси ми се свидят.
След случката разпитах познати, оказа се, че има доста изгорели!
Уточнявам, че обикновено пътувам с раница, която няма как да заключа. Може би трябва да започна с куфар.
Мангалката himbeer клонира и моя никнейм. Проверявайте профила!
| |
|
Моят куфар го взех с катинарче и две малки ключета. Но си стоят у нас в едно чекмедже и досега не са влизали в употреба.
Как успяваш да събереш всичко в една раница? Аз едва си събирам нещата в куфара ...
Летяхме до друг град в Норвегия за уикенда само на семейно събиране и аз започвам да нареждам дрехи в големия куфар. Мъжът ми влиза в стаята и пита учудено: "Какво точно правиш?" И аз: "Опаковам си багаж." Той си събрал неговите неща в раницата, заедно с лаптопа в нея, а аз нареждам ли нареждам дрехи и обувки в моя куфар Макар и трудно, убеди ме да сбутам най-важното в моята раница, която макар и големичка, не може да се мери с куфар по вместимост. Ах, голямо блаженство да не чекираш и чакаш багаж после, но пък все имах чувството, че съм забравила нещо важно
И друго установих - на летището във Франкфурт много от контактите не работят Та обиколихме ръкава на терминала да намерим работещи контакти да заредим лаптопите По едно време реших, че моето зарядно нещо се е прецакало ... ама и на мъжа ми да се е прецакало в същото време?
| |
|
Ползвай челния опит!!!
Мангалката himbeer клонира и моя никнейм. Проверявайте профила!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|