Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:38 01.01.26 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема trqbva li da plashtam?нови  
Автор lindalin (непознат )
Публикувано17.01.11 15:21

osigurena sum v BG no nqmam evropeiska zdr karta. Postradah pri pojar v Austria i polzvah zdr. pomosht na 05 12 10g.
Na 15.12.10 zapochnah rabota v Austria i sum platila zdr osigurovka za dekemvri 2010g no ne mi q priznavat i nastoqvat da si platq smetkata ot 05 12 2010g t.e po kusno sum se registrirala...
T.e osigurena v 2 durjavi i trqbva da si pla6tam ot djoba.....
Nqkakuv suvet?

Тема Re:нови [re: lindalin]  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано17.01.11 16:16

Ако си била в чужбина без европейска здравна карта или частна застраховка и не си била част от местната здравна система към онази дата, според мен трябва да платиш.
Ако обаче си имала здравна застраховка от което и да е застрахователно дружество, би трябвало тя да покрива това?

Himbeer се представя за мен в различни клубове като имитира моя никнейм. Тролче :)

Тема Re: trqbva li da plashtam?нови [re: lindalin]  
Автор witch777 ()
Публикувано17.01.11 21:52

трябва да платиш. който ползва услуги трябва да плати. крайно време е българина да си го набие в кратуната.

Тема Re: trqbva li da plashtam? [re: witch777]  
Публикувано17.01.11 22:30

ne e nujno da si grub....
Osigurena sum za m dekemvri v 2 durjavi i da si pla6tam...ok
pone se nadqvam v bg da mi osrebrqt fakturata.... ili po-skoro 6te si ostana s nadejdite.

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Публикувано17.01.11 22:32

Blagodarq ti Vilivar

Редактирано от lindalin на 17.01.11 22:33.

Автор witch777 ()
Публикувано17.01.11 23:01

ами така съм преценила, така съм ти отговорила. аз по принцип съм много странен човек. прави ми кеф да си плащам. ама това е дълго за обясняване. ей за това и за много други мои странности не меля брашно с български кратуни. и накрая ми се чудят как хем плащам повече от тях, и то с удоволствие, хем пак имам повече пари от тях, от мишките. ама както казах това българска тиква не може да го схване. не че твърдя че ти си тиква де, може и диня да си.

Тема Re: trqbva li da plashtam?нови [re: witch777]  
Автор !Roxana! (Libertarian)
Публикувано18.01.11 00:56

Аз те разбирам, Уич.

И както неведнъж съм казвала, и аз съм тиква като тебе, и кратуна...мен все ме грабят, аз все плащам, аз все давам, и накрая аз все имам повече...господ се грижи за милостивите и даващите

и за хората на пътя, и за децата, и за безпомощните, и за любящите сърца...

Аз те разбирам, и знам че не си груба, а че казвам истината от сърцето си, която много хора, повечето на практика, не са готови и отворени да чуят и видят....

Аз те разбирам и адски много ти симпатизирам, на практика имаме почти еднакви разбирания, макар изразени с различни думи...досега съм се въздържала да се свързвам с теб, или да искам да се свържем...знам как и двете сме параноични по въпроса, но ако си промениш мнението, винаги може да ми драснеш една ЛБ

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Автор !Roxana! (Libertarian)
Публикувано18.01.11 01:04

Персонално към авторката.

Аз не вярвам в конвенционалната медицина. Досега колкото пъти са ме лекували, толкова пъти почти ме загробваха.

Престанах да плащам в България, от две години не съм плащала и не мисля повече да плащам. Мисля да си уредя декларация някаква се искала, когато и ако се върна скоро там, ако не, ще помоля баща ми (той има пълномощно от мое име) да подаде декларацията и да ми уреди административно отсъствието от страната.

От няколко години се лекувам изключително с алтернативна медицина. Дотук проблеми не съм имала, и оправиха всички батаци на българската конвенционална медицина, създавани през целия ми живот в България.

Алтернативната медицина не е евтина, но си заслужава. Мен ме вдигнаха с няколко сеанса, но ми трябваха години, за да стигна до правилните за мен хора.

Според мен, когато мериш колко ти е важно здравето, не трябва да мериш парите, а други неща.

Не съм сигурна, че си оня тип, дето мое да поеме нестандартни съвети. На мен точно такива съвети ми спасиха живота на няколко пъти. Ама де да те знам тебе, шса хванеш за буквата и за администрацията и отиде ми съвета на кино и на театър.

На твое место, ако мога да си го позволя, ще плащам и в двете системи, и отгоре на всичко ще търся алтернативна медицина. Когато иде реч за здравето ти, парите не са важни.

А защо те съветвам така, ами горчив опит. парен каша духа, знаеш.....ей така, запуши дупките къде си требе, и се погрижи за себе си....

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Автор Dolce De Leche (Delicious)
Публикувано18.01.11 05:05

Трудно се дава съвет въз основа на оскъдна информация.
За мен е странно как е възможно да си застрахована за целия Декември при условие, че започваш работа на 15-ти. Ако застраховката е през работодателя, тя не влиза ли в сила от първия ти работен ден?

Тема Re: trqbva li da plashtam?нови [re: !Roxana!]  
Автор witch777 ()
Публикувано22.01.11 18:26

Аз те разбирам и адски много ти симпатизирам, на практика имаме почти еднакви разбирания, макар изразени с различни думи...досега съм се въздържала да се свързвам с теб, или да искам да се свържем...знам как и двете сме параноични по въпроса, но ако си промениш мнението, винаги може да ми драснеш една ЛБ

като поживееш тук още 3-4 години ще ти се изяснят още много неща за нашите мили сънародници в англия. опасно е да допускаш близо до себе си който и да било. 99% са душевно уродливи злобни завистливи лицемерни подли селски изроди, дошли от утайката от българия. докато могат да те използват за нещо ще се преструват умело на приятели, но във всеки един момент зад гърба ти ще те оплюват и ще кроят планове как да ти забият но ножа в гърба. дори и да нямат кой знае каква материална изгода пак биха ти го забили, ей така за спорта. после ще злорадстват и даже ще се хвалят.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.