Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:21 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Една добра дума за...нови  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано07.12.10 21:43

българския мъж да кажем

В постовете се прокрадват къде по-явно, къде по-прикрито обвинения към българския мъж - разплут, лигав, некадърен и т.н. Някакси ми се струва задължително да се възпротивя и да се опитам да поизтрия помръкналия му образ
Да кажем по една добра дума за бащите ни, братятата ни, съпрузите, бившите гаджета, братовчедите, децата на приятелите ни, въобще за мъжете от 90 до 9 години.
За мен българи са и тези клубари, които са избрали да живеят на друго място. С респект към Митрето, с приятелски чувства към Дарки, Заина, Ксинга, Клинтънчето и Круизърчето. Други няма да изброявам, защото не са писали скоро.
Та, ваш ред е да си спомните за някой българин, когото уважавате и обичате.

Тема Re: Една добра дума за...нови [re: Фиши]  
Автор !Roxana! (Libertarian)
Публикувано07.12.10 21:48

Тези, за които мога да кажа не само една, а много добри думи, са в миналото и са друго поколение, други хора са, от железо.

Няма такива вече, а много ми се иска да има, ама нема!

Не съм видяла в последните 20 години мъж от мойто поколение и след това, да се мери със старите поколения, които помнеха войната и следвоенните години....

Сега, какво да лъжа, това е положението. Говорим за България и за бг мъже, нали?

Щото мога много да говоря за италианци, испанци, германци, швейцарци, британци, французи, китайци, и каквито още си избереш, по желание, да не правя твърде дълъг списъка.

Това е положението!

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Редактирано от !Roxana! на 07.12.10 21:49.

Тема Re:нови [re: Фиши]  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано07.12.10 21:53

Добри думи за добрите хора винаги ще се намерят, Фиши

За другите ... за тях няма

Do what works or do what's right?

Публикувано07.12.10 21:59

Ами много е тъжно, нали?

Ето, скандали стават, ама бг мъжа не става по-свестен, нищо че толкова хора са така загрижени да го защитят като изчезващ подвид.

А може би точно затова.

Много е болна истината, нали? че съвременните поколения бг мъже не стават за нищо, че и за войници не стават даже, та отмениха редовната войнишка служба.

Само циганета останаха, а бг мъжете се дадоха и се предадоха, еми какво толкова да говорим и да обсъждаме, то те сами са се предали.

А че разни лелки и мами ги защитават по интернет и им градят измислена висока репутация, то и тоя балон ще гръмне, както имотния

Публикувано07.12.10 22:37

Фиш, ти имаш ли идея колко е видима деградацията на бг мъжете особено като излезнеш в чужбина и видиш това-онова.

Може да ти е много мъчно, и не само на тебе, но колкото и да рипате, фактите са факти, и такива са фактите.

А че особено злобни лелки из дир и не само из дир превъзнасят една измислена репутация, за да си оправдаят собствените грешки и провалени животи, това не е моя грешка, аз гледам фактите.

Фактите са, че страната не може да разчита на населението си от поплювковци.

Фактите са, че правителството е слабо, а народа е още по-слаб, а това не става ако всеки индивид е силен и добре обучен, образован и трениран.

Сега, аз толкова пъти съм го казвала, липсва критичната маса да направи положителна промяна, а това на езика на физиката и математиката значи, че огромната маса хора са боклуци.

Ми да, разбирам какво значи това....че и политиците заговориха за това и го проумяха.

Що не моеш да си отвориш очите, не мога аз да разбера. Защо такъв инат, сакън да не се видят фактите, че населението стана боклучаво.

Еле мъжете, пази боже да си имаш работа с бг мъж. Имам предвид, живял живота си в страната и с типичния балкански манталитет, оня типичен мачо по бай ганювския маниер, който е масовото явление. Още го наричат балкански синдром, балкански тъмен субект и прочие.

Автор Muskat (оптиМис(т)ка)
Публикувано07.12.10 22:42

Прегръдка за хубавите думи

Да са ни живи и мъжките рожби, и да не забравят корените си

Тема Re: Една добра дума за... [re: !Roxana!]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано07.12.10 22:45

Рокси, извикай си чувството за хумор, моля те

Но каквото и да пишеш тук, каквото и да ти се е случило с някакъв български тюфлек, не можеш да си представиш какви пичове има. Около мен.
Темата ми е една добра дума, а не дитирамби, все пак

Тема Re: Една добра дума за... [re: Фиши]  
Публикувано07.12.10 22:49

Готините бг пичове, които АЗ познавам, ДО ЕДИН се изнесоха от страната навън.

Ама схващаш ли какво значи до един. Имам огромна колекция от колеги, приятели, познати и адски близки хора навсякъде другаде по света, все са българи де

но...

НЕ ЖИВЕЯТ ВЕчЕ В БЪЛГАРИЯ

Тема Re: Една добра дума за... [re: Muskat]  
Публикувано07.12.10 22:51

Мускат, от колко години не си пребивавала в България за повече от 10 години?

Какво си видяла ти от последните 20 години в България? колко време ти се събира да си живяла календарно в България за последните 20 години?

Тема Re: Една добра дума за... [re: Фиши]  
Автор Petkana_Divata ()
Публикувано07.12.10 22:52

Мъжете в моя род винаги са си отивали от този свят сравнително рано. За разлика от жените. Не зная, дали едното е свързано с другото.

Затова добрите думи, които мога да кажа за дядовците си, са плод на преразказ, а не на лични впечатления. Не помня дядовците си.
Господ ми даде само 16 години, през които да опозная баща си. Той бе пич до мозъка на костите си, най-добрият приятел, когото съм имала някога. Малко време бяхме заедно, не можах да го видя, как реагира в ситуации, които сервирах на майка си години по-късно. Може и да го идеализирам. Факт е обаче, че го изпрати целия град, което ме кара да мисля, че е бил стойност не само за мене.
Брат ми. Хм. Галеникът на рода. Усещала съм в детството си различно отношение към него и това ме е правило ревнива. В крайна сметка обаче фактът, че останах малко встрани от общото внимание, ми направи услуга. Научих се на самостоятелност и май му дължа благодарност за това. Той пък случи на съпруга, която го обгрижва до ден днешен. Странен е. Германия го промени допълнително. Обичам го много, зная, че той мене също, но нямаме много общи теми.
Бивши съпрузи и гаджета... Струва ли си да ги коментираме? За да са бивши, значи е имало причина.
Приятели.
Всъщност, най-милите ми думи са за тях.
Ради, кръстникът на дъщеря ми, който буквално я изхрани до първата й година и без когото щеше да ми е изключително трудно да продължа да следвам и да издържа финансово. От години живее в ЮАР. Бог да те благослови, Ради!
Стойко, първият ми шеф, който в онези мегадивашки сивоикономически години назначи на трудов договор бременна в шестия месец студентка и с този акт си навлече титаничния гняв на т.нар. ХОЛДИНГ, но мъжки удържа. Загина на писта "Ястребец 2", за да предпази дъщеря си. Бог да те прости, Стойко.
Професор Младен Младенов, моят учител, който ми даде хляба в ръцете. Бог да прости и него.
Венци, Камен, Росен, Боби, бойната ми група. Хора, които в момента са в близкото ми обкръжение, които не виждам всеки ден, но зная, че винаги и по всяко време мога да потърся, ако имам нужда. Те знаят същото за мен. Да са живи и здрави и много щастливи. Дай Боже на всеки такива приятели.

П.П. Колкото до Митрето - ще остана безмълвна сега, за да не излезе, че се подмазвам. Мисля, че той е наясно и без думи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.