Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:47 09.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Летища и пътницинови  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано22.12.10 12:53

Една чудесна и забавна статия от "Монитор"

Със сигурност някои ще се познаят в описанието. Ставала съм свидетел на подобни случки като описаните и ми е било много смешно

П.П. Уичи, тази статия ми напомни на теб и нещо, което беше написала преди по темата

Do what works or do what's right?

Тема Re: Летища и пътницинови [re: Bиливap]  
Автор steinbock (рогата)
Публикувано22.12.10 16:28

Много елементарна статия. Авторът сигурно се е родил на летище и научен

Малко на избиване на комплекси намирисва...

А и некомпетентна - Или може би някой иска да каже, че му харесва на берлинското летище?

Кое берлинско летище? До преди 2-3 години имаше 3!!! Сега са само 2.

Редактирано от steinbock на 22.12.10 16:33.

Тема НЕ КУПУВАМ ТОЗИ ЛИГАВ П'Р' па ако щенови [re: Bиливap]  
Автор MitreШoпa (OнзиСъщия123итн)
Публикувано22.12.10 16:47

да се разчуе!!!

П.С. Освен този цитат: "...Хората щяха да се избият още докато самолетът се движеше. Когато след 15-ина минути спря на ръкав и вратите се отвориха, рижа женска глава надникна в салона и бодро заяви: „Добър ден, тук съм да събера пътниците за Лос Анджелис. Очакваме ви, заповядайте, моля.”

И овцете, като продължаваха да се блъскат, ритат и удрят с багажите, последваха организираната от „България ер” посрещачка, която щеше веднага да ги качи на следващия им полет..."

П.П.С. И още няколко свързани с т.н. "народопЦихология".

П.П.П.С. Някой изобщо прочете ли повече от веднъж следния пасаж, ама изречение след изречение, и ако не разбрал за к'о ста'а дума да е попитал някой "от бранжа"?!?

:

"...Категорията 3А на софийското летище позволява кацане при хоризонтална видимост от 200 м и вертикална от 15 м. При това за кацане при такива условия и машината, и екипажът трябва да отговарят на определени условия – техническа пригодност на самолета, както и доказани умения на екипажа. Ако едно от тези условия не е налице, самолетът няма да кацне на това летище...."

Един намек: Как диспечерите знаят за "доказаните умения на персонала"?!?Дори и преди година диспечера да е бачкал като такъв на военно летище и "да е свалял" военни пилоти (които имат към смешните 20-30 летателни часа годишно тези дни) и да познава лично военния пилот минал в гражданската авиация има "клинч"- На нов пилот в гражданска авиация не му дават да е "капитан" няколко години. Аде де?!?

THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.

Автор witch777 ()
Публикувано22.12.10 20:03

с бългериа еър не летя, струват ми се смотани и несигурни. другото е булшит (говеждо лайно)...пътниците трябвало сами да се организират...аз да не съм дружинната ръководителка на 4а клас, та ше организирам тълпа овси...

Тема Re:нови [re: steinbock]  
Публикувано22.12.10 20:30

Не знам за кое летище в Берлин става дума, но описанието от поведението на много българи по летищата и в самолетите, определено съвпада с обективната истина поне и според моя опит да летя с тази компания, че и с други, в които полети са били предимно българи. Сравнено с поведението на тукашните пътници например ... въпросните, за които се пише в статията са просто като хванати в гората.

Тема Re:нови [re: MitreШoпa]  
Публикувано22.12.10 20:33

Аз не гледам опитите за ПиАр, а правдивото описание на поведението на много сънародници в полет и на летищата

Автор Muskat (оптиМис(т)ка)
Публикувано22.12.10 20:34

Фактите обаче говорят друго

Нямам представа как изглежда и е оборудвам новия терминал в София, защото пътувам до там с нискобюджетните Germanwings( дъщерна фирма на Луфтханза), а самолетите им кацат на стария терминал. За там без коментар при всичкото ми уважение към труда на работещите - от най-нисшия персонал до кулата. WCто се надушва дори от единствения бар на втория етаж...
Липсва Defibrillator, който е вече задължителен за всички места, където е струпана голяма маса от хора.
Нека редовно летят през „Шарл дьо Гол” в Париж да видят що е грозота.
Тук вече онемях
Аеропорт дьо Рьоси, както го наричат французите, е като "обетована земя" за хората, придвижващи се с инвалидни колички. Има три терминала, като само този за европейските полети е с 6 сгради.
За тази компания „България ер” не бях чувала, сигурно не я допускат до нашето летище

Тема Re:нови [re: witch777]  
Публикувано22.12.10 20:35

Не ти да ги организираш, те сами трябва да се организират и не е много трудно да се постигне - просто всеки трябва да се държи културно и да следва инструкциите. Което май за някои е въпрос на чест да не правят

Тема Re:нови [re: Muskat]  
Публикувано22.12.10 20:40

Без да им адвокатствам, то и те не могат да правят чудеса, но вярвам, че се стараят.
Но хорския манталитет трудно се променя

Тема Панделиева, кажи 'Бееее'!нови [re: Bиливap]  
Автор Dolce De Leche (Delicious)
Публикувано22.12.10 21:35

Блазе ти, Виливар, че си ставала свидетелка на подбни случки. Аз никога не съм присъствала на подобни изпълнения. Никой не ми е правил смях, за да не са ми скучни пътуванията. Мъка!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.