| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     А в БГ кога ще бъде така? 
 | 

|  
| Автор | 
Ognen_Demon () |  
| Публикувано | 13.12.10 06:43 |  
             |  
           | 

Привет. Смятам няма нужда от коментари. Видеото (общо 2мин) снимах аз, от балкона преди няколко дни. Писал съм пояснителни субтитри, че е нощно видео с обикновена камера, може да не се довиждат някои неща.

А в БГ кога ще стане така? 

|   |  

| 

|  
           | 

Ами много готино, за съжаление при нас въобще няма снегорини, за това ни е тежък живота.
 Аз пък ще се включа с 2 снимки новогодишни малко, може и повече.

Весели празници до всички краища на света....Цунки

П.П:Човек, аз пътувам след 10тина дни като ни пуснат отпуска тук към Торонто да си прекарам празниците със семейството,
 та ако ти се излиза да свиркаш на бележки

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: А в БГ кога ще бъде така? 
[re: KлинтъH]
 | 

|  
| Автор | 
KлинтъH (СилеН) |  
| Публикувано | 13.12.10 07:53 |  
             |  
           | 

Хайде и от стадиона на Giants - Чудех се уикенда къде да обикалям пеш в този град.

|   |  

| 

|  
           | 

И да отговоря по темата.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: колко е хубаво 
[re: KлинтъH]
 | 

|  
| Автор | 
dymo (ЛЮБОВИПАКЛЮБOВ) |  
| Публикувано | 13.12.10 09:36 |  
             |  
           | 

аз не мога да си представя Коледа и Нова година в топла географска ширина и преди и сега все съм на студеничко

а за по горният клип, страхотен 

|   |  

| 

|  
           | 

мерси че си си направил труда. Хубаво е да, дори в Дания не се престарават толкова май. Та сметай кога този полезен навик ще стигне до БГ

|   |  

| 

|  
           | 

Мдам... разкошна гледка!Браво за видеото и бъдете здрави!
 А относно "питанката".. еми да го кажа по "нашенски".. :Когато на к*ра ми поникне нокът баце... тогава!
  "How much do you want for all of them?"

|   |  

| 

|  
           | 

Искам да ти кажа, че тази нощ в София падна първият по-сериозен за годината сняг и тази сутрин положението е абсолютно нормално. Явно бат` Бойко сериозно е тропал по масата, защото снегорините обикалят от петък, а във всички подлези служители от чистотата чакат положението да стане по-сериозно, за да реагират веднага.
 Стигнах си до работа съвсем нормално, за разлика от миналата година, когато пътят от центъра до летището ми отне два часа. 
 Така че можело... 

|   |  

| 

|  
           | 

Според мен нЕма да е скоро, освен ако нещо не се измени в народопсихологията. Като аутсайдер може би греша. Но баш като на аутсайдер  на мен ми правят впечатление неща с които хората тук (в София) май са свикнали. 

Едва ли снегопочистването е подходящия пример, не познавам правилата кой (държава, община, жители) къде точно трябва да чисти, какво да прави със снега (И ЛЕДЕНИТЕ ШУШУЛКИ) и т.н. и т.п. Ще дам други 2-3 примера за сравнение между България и чужденециите в които живеем.

1. Тротоар в сравнително добър квартал (Хиподрума) в сравнително добро място (срещу Била). Почти до всяко кръстовище има по 1 - 2 остатъка от метални тръби стърчащи към 5-10 см над тротоара. Предполагам че навремето са били или стълб за пътни знаци или част от парапети, окрадени от циганите. Обаче остатъците са си там вече години и НИКОЙ (нито община, нито някой ядосан/загрижен/пострадал от спъване местен жител) не е причинил тези препятствия да изчезнат. Питах работещите в близки магазини - не ви ли пречат тези неща, не се ли обадихте на общината? Гледат ме като ЕТ, извънземен, и дигат рамене като нищо незнаещи. А хората се препъват ли препъват, пЦуят под мусак или гласно и...така вече май години.

Не знам по ваШте чужденеции как е, в мойта хората съдят общините че са се препънали в клатеща се/липсваща плочка. И ако се окаже че общината е получила сигнал но не е оправила нещата в нормален срок (ПОД седмица, малце в бранжа съм та знам прецедентите) съдиите отсъждат яки обезщетения и глоби.  А, а стърчащи препяствия като гореспоменатите просто нЕма!!! 

2. ПАК тротоар(+ пешеходна пътека), ПАК в Хиподрума. От както ги помня всички стари дупки са си там, добавиха се няколко нови.  Защото колите паркират на тротоар който е правен само за пешеходци. А в дупките се събира кал която си я носим в къщи. Питам комшиите: Вие сте 86 семейства, плащате годишно към 24000 лв данъци, кога напоследък  общината е ремонтирала нещо около блока? 

Отговор: Ами май никога от както е построен блока, само кърпят асфалта по улицата. 

Питам: Е майната ви, що не напишете десетина писма, чрез адвокат, в духа "Ако не ни ремонтирате тратоара сами ще го направим с парите които ви плащаме като данъци?" Па после викнете медиите да отразят ремонта който правите директно с вашите пари и елиминирате пътьом крадците и далаверите със скалъпени търгове?

Отговор: .....

THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.

Редактирано от MitreШoпa на 13.12.10 10:51. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: А в БГ кога ще бъде така? 
[re: MitreШoпa]
 | 

|  
| Автор | 
!Roxana! (Libertarian) |  
| Публикувано | 13.12.10 10:59 |  
             |  
           | 

Едно от най-най-първите неща, които ми извадиха очите, когато за пръв път излязох от страната да отида в други страни беше, че хаха, там си имат плочки по тротоарите и канализационните им шахти са си покрити и безопасни.

Циганите окрадоха и обраха всичко, и общините, и държавата са още безпомощни.

А ако искаш да ти отбият пари от общината, нема да стане, щото нема да изпуснат кокала толкова лесно. Ще те влачат като враг на народа от съдилище в съдилище, ако ще да си павирал целия град, за да си вземат налозите.

И без да съм питала, ти го казвам.

А никой адвокат нема да ти напише току така писмо. Ще те таксуват по 100 лв на час или нещо такова, и тогава ще ти го напишат.

Така са се увълчили хората и са толкова станали врагове на себе си..... и не могат да се видят отстрани колко са жалки в това зъбене и простотия, и газене на човещината.

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство. 

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |