Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:00 09.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Има ли някой в зап Европа или Щатитенови  
Автор NikiFin (рекордьор)
Публикувано20.11.10 23:48

който си е купил недвижим имот без заем. Казват, че е невъзможно ама аз пак да си попитам

Тема Re:нови [re: NikiFin]  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано20.11.10 23:49

Има - една студентка в моя университет спечели от тотото и си купи апартамент.

Do what works or do what's right?

Тема Re: Има ли някой в зап Европа или Щатитенови [re: NikiFin]  
Автор Шишapkи (***)
Публикувано21.11.10 01:41

И що ше е невъзможно?

Автор KлинтъH (СилеН)
Публикувано21.11.10 09:20

Това е най-странния въпрос който съм виждал последните 5 години сигурно.

Аз не се сещам за нито една страна и фирма или оунър направо който ще ти откаже да му платиш кеш, тук в щатите дори могат да ти отстъпят в цената ако платиш кеш - директно и бързо.

Автор steinbock (рогата)
Публикувано21.11.10 10:40

Познавам един българин, който си купи апартамент без заем, но това беше възможно, само защото родителите му прододха някакви земи около Черноморието преди кризата.
А теб защо това те вълнува?

Автор Kumiko Yanaka (Her highness)
Публикувано21.11.10 16:34

Невъзможни не е .... по скоро е малко вероятно
да си купиш имот без заем

Това важи .... ако се опитваш със собствени сили да спестиш въпросната сума като се има предвид и цените на имотите, инфлацията и други странични фактори.

Но какво всъщност те мъчи толкова .... факта, че ще ти се налага да изплащаш лихви ли?
Обаче ако имаш достатъчно голям депозит и възнамеряваш да си изплатиш ипотеката по бързо от периода за който ти е отпусната ... можеш да си спестиш бая голяма сума всъщност
Аз точно така съм направила

If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.

Автор !Roxana! (Libertarian)
Публикувано21.11.10 18:48

Е, мафиотите от БълХария със сигурност се опитват още да изнасят пари в чужбина.

Нали знаеш, пари в кеш имат ограничение за пренос в чужбина, та щеш не щеш, минаваш през банка, а там оставяш понякога до 20 %, зависи от трансферите и откъде накъде трансферираш и при какви условия....

Затова любимото пране на мафиотите (мръсни гащи с дупка за задно ебане) се пере с имоти.

Това, което българина в БълХария не мое да разбере е че съществува въпроса какво ще прави в тая чужбина, СЛЕД като си купи имота там. Защото ако не знаеш езици, нямаш конвертируемо образование и солидна работа, после не можеш дори да си плащаш редовно данъците и сметките по същия този имот.

Та, погледнал се Илия, пак в тия

То не е само да си купиш имот в чужбина.....то това е само началото на нещо друго

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Тема АМИИИИ?!?нови [re: !Roxana!]  
Автор MitreШoпa (OнзиСъщия123итн)
Публикувано21.11.10 19:13

"...та щеш не щеш, минаваш през банка, а там оставяш понякога до 20 %, зависи от трансферите и откъде накъде трансферираш и при какви условия.... "

Рокси, да не би да имаш предвид 2% а не 20% такси за банкови преводи?

То вЕрно че Уестерн Юнион 'зимат към 7-8% за малки трансфери (до към 500 евро) 'ма на по големи суми тарифите им поевтиняват значително май.

THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.

Тема Re: АМИИИИ?!?нови [re: MitreШoпa]  
Автор !Roxana! (Libertarian)
Публикувано21.11.10 19:57

От България към запада трансферите вървят така, Митре.

Аз говоря за мафиоти и за български българи, които искат да купят имоти в чужбина, за която цел се налага, щеш не щеш, да трансферираш пари в тая посока.

Щом си в България, направи си труда и мини през първата банка, която ти е пред погледа, и ги попитай невинно колко ще ти удържат банкова комисиона за трансфер от около половин милион нещо си, каквото и да е, примерно.

Преди три години съм питала, различните банки ми даваха различни проценти, но се въртяха около 17-18%, нещо такова, включително за Райфайзен, която уж се има за стабилна австрийска банка, предлагаща изходни условия за такива трансфери.

Но в БълХария не останаха български банки със собствен беге капитал, дори БНБ е с основен капитал не помня откъде, но повече от 50% чуждестранен капитал...ако това ти говори нещо...в страната няма самостоятелна и автономна банкова политика, въпреки или може би поради валутния борд....знам ли? кой ми казва на мен? съдя по новини, по питаници по банки, и по собствен горчив опит....

Така или иначе, мафиотите имат достатъчно много пари, и им е много изгодно да си изперат парите само с 20% загуби или там някъде.

Всяко друго пране им взима от парите много по-скъпо.

Ако не ми вярваш, направи си едно търсене в нета за пране на пари и основните популярни и известни начини за пране.

Основно, за да се загубят следите на парите, се сменят собственици, банки, банкови акаунти, правят се трансфери, но винаги парите изтичат при първия трансфер извън страната. В самата страна източник трудно се перат пари, освен ако не почнеш да убиваш

Само в първите години след комунизма използваха мулета, това отдавна не се котира, знаеш ли какви проверки има по международните летища? а и нали се сещаш, как се събират и пренасят милиони в кеш, и то във валута.....като изчезнат маси пари от паричните потоци кеш...защото банките си знаят парите и емисиите...

Абе, не съм спец, ама ....като навръжеш едно-две и три, и имаш поне грубата картинка

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Тема Re:нови [re: !Roxana!]  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано21.11.10 20:25

А според теб каква е вероятността човек с нормална работа да спести пари за жилище в Западна Европа (и за колко време), за да си го купи в брой без заем?
Защото според някои хора е много лесно.

Do what works or do what's right?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.