|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Има ли някой в зап Европа или Щатите
|
|
Автор |
NikiFin (рекордьор) |
Публикувано | 20.11.10 23:48 |
|
който си е купил недвижим имот без заем. Казват, че е невъзможно ама аз пак да си попитам
| |
|
Има - една студентка в моя университет спечели от тотото и си купи апартамент.
Do what works or do what's right?
| |
Тема
|
Re: Има ли някой в зап Европа или Щатите
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
Шишapkи (***) |
Публикувано | 21.11.10 01:41 |
|
И що ше е невъзможно?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
KлинтъH (СилеН) |
Публикувано | 21.11.10 09:20 |
|
Това е най-странния въпрос който съм виждал последните 5 години сигурно.
Аз не се сещам за нито една страна и фирма или оунър направо който ще ти откаже да му платиш кеш, тук в щатите дори могат да ти отстъпят в цената ако платиш кеш - директно и бързо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
steinbock (рогата) |
Публикувано | 21.11.10 10:40 |
|
Познавам един българин, който си купи апартамент без заем, но това беше възможно, само защото родителите му прододха някакви земи около Черноморието преди кризата.
А теб защо това те вълнува?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kumiko Yanaka (Her highness) |
Публикувано | 21.11.10 16:34 |
|
Невъзможни не е .... по скоро е малко вероятно
да си купиш имот без заем
Това важи .... ако се опитваш със собствени сили да спестиш въпросната сума като се има предвид и цените на имотите, инфлацията и други странични фактори.
Но какво всъщност те мъчи толкова .... факта, че ще ти се налага да изплащаш лихви ли?
Обаче ако имаш достатъчно голям депозит и възнамеряваш да си изплатиш ипотеката по бързо от периода за който ти е отпусната ... можеш да си спестиш бая голяма сума всъщност
Аз точно така съм направила
If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
!Roxana! (Libertarian) |
Публикувано | 21.11.10 18:48 |
|
Е, мафиотите от БълХария със сигурност се опитват още да изнасят пари в чужбина.
Нали знаеш, пари в кеш имат ограничение за пренос в чужбина, та щеш не щеш, минаваш през банка, а там оставяш понякога до 20 %, зависи от трансферите и откъде накъде трансферираш и при какви условия....
Затова любимото пране на мафиотите (мръсни гащи с дупка за задно ебане) се пере с имоти.
Това, което българина в БълХария не мое да разбере е че съществува въпроса какво ще прави в тая чужбина, СЛЕД като си купи имота там. Защото ако не знаеш езици, нямаш конвертируемо образование и солидна работа, после не можеш дори да си плащаш редовно данъците и сметките по същия този имот.
Та, погледнал се Илия, пак в тия
То не е само да си купиш имот в чужбина.....то това е само началото на нещо друго
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
"...та щеш не щеш, минаваш през банка, а там оставяш понякога до 20 %, зависи от трансферите и откъде накъде трансферираш и при какви условия.... "
Рокси, да не би да имаш предвид 2% а не 20% такси за банкови преводи?То вЕрно че Уестерн Юнион 'зимат към 7-8% за малки трансфери (до към 500 евро) 'ма на по големи суми тарифите им поевтиняват значително май.
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
| |
|
От България към запада трансферите вървят така, Митре.
Аз говоря за мафиоти и за български българи, които искат да купят имоти в чужбина, за която цел се налага, щеш не щеш, да трансферираш пари в тая посока.
Щом си в България, направи си труда и мини през първата банка, която ти е пред погледа, и ги попитай невинно колко ще ти удържат банкова комисиона за трансфер от около половин милион нещо си, каквото и да е, примерно.
Преди три години съм питала, различните банки ми даваха различни проценти, но се въртяха около 17-18%, нещо такова, включително за Райфайзен, която уж се има за стабилна австрийска банка, предлагаща изходни условия за такива трансфери.
Но в БълХария не останаха български банки със собствен беге капитал, дори БНБ е с основен капитал не помня откъде, но повече от 50% чуждестранен капитал...ако това ти говори нещо...в страната няма самостоятелна и автономна банкова политика, въпреки или може би поради валутния борд....знам ли? кой ми казва на мен? съдя по новини, по питаници по банки, и по собствен горчив опит....
Така или иначе, мафиотите имат достатъчно много пари, и им е много изгодно да си изперат парите само с 20% загуби или там някъде.
Всяко друго пране им взима от парите много по-скъпо.
Ако не ми вярваш, направи си едно търсене в нета за пране на пари и основните популярни и известни начини за пране.
Основно, за да се загубят следите на парите, се сменят собственици, банки, банкови акаунти, правят се трансфери, но винаги парите изтичат при първия трансфер извън страната. В самата страна източник трудно се перат пари, освен ако не почнеш да убиваш
Само в първите години след комунизма използваха мулета, това отдавна не се котира, знаеш ли какви проверки има по международните летища? а и нали се сещаш, как се събират и пренасят милиони в кеш, и то във валута.....като изчезнат маси пари от паричните потоци кеш...защото банките си знаят парите и емисиите...
Абе, не съм спец, ама ....като навръжеш едно-две и три, и имаш поне грубата картинка
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
А според теб каква е вероятността човек с нормална работа да спести пари за жилище в Западна Европа (и за колко време), за да си го купи в брой без заем?
Защото според някои хора е много лесно.
Do what works or do what's right?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|