Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:29 11.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ!нови  
Автор irini ()
Публикувано29.09.10 04:26

Когато слушам определени песни, си припомням колко много съм българка. За мен подобни песни са:

А вашите песни, които ви карат да не забравяте, че произхождате от България, кои са?

Забравих да прибавя това, което е класика и което е в душите на всички нас:

Редактирано от irini на 29.09.10 05:02.

Тема Re: Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ!нови [re: irini]  
Автор irini ()
Публикувано29.09.10 05:15

Да добавя и това:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=EPkcw3fvCJc&feature=related]

и това:

И ТОВА :

Редактирано от irini на 29.09.10 06:54.

Тема Re: Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ! [re: irini]  
Автор KakMapa (живот си кара)
Публикувано29.09.10 06:23

супер тема! благодаря ти!!!!!!!!!
доста от твоите се припокриват... точно тази сутрин на път за работа си слушах бг песни- предимно на васил найденов.

оф, толкова много имам и сега преди лягане не ща да ги мисля всички, че няма да заспя, но ето няколко:

тази песен () я чух за първи път преди 2-3 години тук от една приятелка българка. оплака ми се, че баща й едно време й я пускал като приспивна песничка и тя се чувства емоционално натоварена, така да се каже, че е слушала такава леко депресарска песен като дете. ;)) има лека пропаганда за по-добри грижи за здравето :)

баба ми почина тази пролет и мило ми напомня за нея, защото тя си я пееше често и със заразителен ентусиазъм. :)

много от тези песни са от времето на родителите ми (май всички!) и доста често като ги слушам си мисля какво ли е било когато те са били млади..

ще поспра вече, че трябва да се спи, а и да остане нещо и за другите.

благодаря ти, че пусна такава положителна тема (особено след тия смъртни наказания ;) и не на последно място- да живее youtube.

_______

Тема Re:нови [re: irini]  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано29.09.10 08:11

Българска народна музика, но не изпълнена от чалгаджии, а от автентични изпълнители.

Do what works or do what's right?

Автор ZainGadol ( Брутален )
Публикувано29.09.10 08:46

Малеее... докато пия кафе,ще пиша.Тая тема е разркоша! Поздравлеия...
-Та зачи:ликове не ми се ровят,но почвам:
От БГ музиката някои неща от народна (НЕ ЧАЛГА!!!) скоро чух ето това и замалко да ревна... :
Между другото със сина на Паша Христова (лека и пръс) Милен сме отрасли заедно... и ми е съсед в Борово.
Щурците,Сигнал,ФСБ,Тангра,Дияна Експрес,Васил Найденов, някои неща на Тоника СВ...Кристина Димитрова (и тя комшийка)
Лили Иванова..тя е "класика-евър грийн"..скоро гледах едно изпълнение заедно със Васил Найденов (стари ми приятелю.. заедно за пръв път на сцената по случай раздаване на някакви награди беше...а концерта и в Париж така и неможах да го намеря из торентите да го сваля)
Харесват ми и отделни песни на това поколение музиканти,които се появиха след 90/те... ,но тях не ги познавам много.. ако нашуми нещо няма как да не го чуя... Например разни рок и поп бендове от рода на Хиподил и Подуене Блус Бенд...
Абе де/що е Българско си ми харесва... дори и да чуя някоя гнойна простотия било то чалга,или боза си ме кефи... нали си е "наше"... БЪЛГАРСКО!!!!

"How much do you want for all of them?"

Тема Re: Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ!нови [re: ZainGadol]  
Автор MitreШoпa (OнзиСъщия123итн)
Публикувано29.09.10 09:17

"...Абе де/що е Българско си ми харесва... дори и да чуя някоя гнойна простотия било то чалга,или боза си ме кефи... нали си е "наше"... БЪЛГАРСКО!!!..."

Мойто гардже мо'е да е най чорлавото и неспретнато ама си е най готиното, 'щот си е МОЙТО гардже, ам?

THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.

Автор БapбapeлaМодератор (петата стихия)
Публикувано29.09.10 10:07

Не песена,a това мисля че означава много за всеки

Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

Тема Re: Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ!нови [re: Бapбapeлa]  
Публикувано29.09.10 10:10

Хм... и не само. А това:

?

Тема Re: Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ!нови [re: MitreШoпa]  
Публикувано29.09.10 10:14

Така де...

Тема Re: Песни, които означават за вас ... БЪЛГАРИЯ!нови [re: ZainGadol]  
Автор БapбapeлaМодератор (петата стихия)
Публикувано29.09.10 10:17

разбира се задължително.

за мен това е БЪЛГАРИЯ. Всичко друго след това е ...фон през столетието.

Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.