Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:07 07.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема критична маса - виновни ли сме?нови  
Автор DarkSideМодератор (of the moon)
Публикувано13.08.10 12:09

“Всяка промяна има нужда от критична маса от хора, които да я подкрепят активно. У нас през последните 20 г. много от тези, които искат промяна, решиха да сменят страната, в която живеят, а не да променят страната, в която са родени. Страх ме е, че сме изгубили критичната маса от хора, които искат промяна и са готови да участват в нея.”

(от интервю на Иван Кръстев)

виновни ли сме, според вас?

Тема Re: критична маса - виновни ли сме?нови [re: DarkSide]  
Автор steinbock (рогата)
Публикувано13.08.10 12:54

Не сме виновни естествено. Имам само един живот и искам да си го живея по начин, който на мен ми харесва. За съжаление и с критична маса хора за някои промени са необходими поколения - за промяната на мисленето например. Така че - C'est la vie

Тема Re: критична маса - виновни ли сме?нови [re: steinbock]  
Публикувано13.08.10 13:07

аз се позамислих над тези думи ... по-логично е да се приеме, че сред изнеслите се в чужбина се наблюдава горе-долу същото процентно съотношение на умни, инициативни и образовани хора, което е характерно по принцип за българското население, тоест не се е изнесъл цветът на нацията, а само една механична част нея, и процентното съотношение на искащи и можещи промяната, къмто неискащите и неможещите, трябва да се е запазило в БГ. Или поне несъществено да се е променило в резултат на емиграцията.

Тема Re: критична маса - виновни ли сме?нови [re: steinbock]  
Автор KлинтъH (СилеН)
Публикувано13.08.10 13:20

Много хубаво казано.

Автор БapбapeлaМодератор (петата стихия)
Публикувано13.08.10 14:42

Не виждам никой от емигриралите да е виновен. Когато на човек не му осигури държавата условия, в които да работи и живее нормално, то той има пълното право да я смени с друга държава.

Човек плаща данъци на държавата, за да му осигури тя условията.

Не е случайно ,че Световната банка вече ще управлява сама парите които ни дава.

Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

Автор ARlZE (shallowgrave)
Публикувано13.08.10 15:08

Не , според мен емигрантите нямат вина за нищо. Даже Българската държава би трябвало да им се извини, че е създала или толерирала условията, довели до решението им да напуснат страната. Освен това Българската държава трябва и да им благодари, че помагат на бедставащите си родители или други близки роднини.

Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything.

G. K. Chesterton

Тема Re: критична маса - виновни ли сме? [re: DarkSide]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано13.08.10 15:27

Логично е да се предположи че изнеслите се са по инициативни, по предприемчиви, по склонни да рискуват и по нетърпими към простотиите.
Така че промяна в генофонда има, но живота е такъв какъвто е. И има свобода на придвижване. Преселение на народите е имало и ще има. Така че - да променили сте с поведението си генофонда на страната, но чак пък вина ....

Bеer? Mоre?

Тема Re: критична маса - виновни ли сме?нови [re: bira_more]  
Публикувано13.08.10 15:37

не е баш така, щот има огромни маси неориентирани простодушни люде, залъгани с благи обещания от разни значително по-безскрупулни тарикати и работещи черна работа в чужбина за жълти стотинки ... въпросните тарикати нямат нищо против те се наредят за сметка прецакване на останалите и това че тях ги няма в родината би трябвало да балансира изнасянето на хората с потенциал да променят нещата към по-добро

Редактирано от DarkSide на 13.08.10 15:37.

Автор MitreШoпa (OнзиСъщия123итн)
Публикувано13.08.10 15:56

Според мойта община ОЩЕ съм виновен, за всичко - водят ме невъзвръщенец

(в личния картон на баща ми).

П.С. Кой е Иван Кръстев?

THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.

Тема Re: критична маса - виновни ли сме? [re: DarkSide]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано13.08.10 15:58

Всеки който поеме риска да се премести по условие е по инициативен / предприемчив. Това в никакъв случай не означава че не може да е бунак.

Така или иначе - мисля че имаме категорично консенсус че вида няма и не може да има.

Bеer? Mоre?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.