Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:35 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Даниянови  
Автор Frenger (She)
Публикувано21.04.10 16:26

моля,споделяйте ако имате инфо за там..всичко ми е интересно :

дали ще се оправям само с шведски?
кола или колело ? транспортът как е?
как са датчаните като цяло..дружелюбни ли са?знам ,че са много красива нация поне

храната?
цените?
кой е най добрият избор на мобилен оператор?
какво интересно бихте казали за Копенхаген като цяло ...

бях само на летището и нямам много впечатления оттам..само че с моя шведски разбирам около 60% от написаното по табелите и 40% от говора им...трябва да уча повече,знам..ма сега ме мързи и съм на друга вълна

ако Никифин не възразява искам да я адд-на във ФБ,за да си имам поне един "троянски кон" наместо
айде след около няколко месеца, живот и здраве, давам банкет по повод напускането на този ужасен HeLLsinki ,нямам търпение да се махна .Бог да помага дотогава да издържим
Фиш и Виливар да стягат куфарите за гости

Тема Re:нови [re: Frenger]  
Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано04.04.10 12:04

Никифин е там, ама тя май не минава вече от тук, но можеш да я питаш на лична бележка или в Българи в Европа.

Helsingfors е на норвежки, както и на шведски мисля

Защо Дания? Там ли ще се местиш? Стокхолм отпадна ли? Или само си проучваш? Гледай колко въпроси зададох и аз.
Аз и преди ти казах - езикът е кошмарен. Не знам с шведския колко ще ти е полезно да разбираш датчаните, тъй като тези две държави най-малко се разбират говоримо от скандинавските, но ако научиш норвежки, ще ти е много по-лесно да разбираш шведски и датски
Куфарите ще ги стегнем много бързо, не се притеснявай Ще си направим една среща по женски там, а ти (или Никифин) ще сте ни гид

Do what works or do what's right?

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор Frenger (She)
Публикувано04.04.10 12:55

там ме разпредели ректорът..въпреки ,че бях посочила стокхолм за номер 1 и две желана дестинация..чак 3тото ми желание е уважил,но това е разбираемо,понеже конкуренцията от нашия университет за Швеция е много голяма.някои дори останаха без места

както и да е ,поне ще си взема автограф от

,може даже някой курс да запиша,в който той преподава...много ми харесва гледната му точка по повод глобалното затопляне.

езикът знам че е кошмарен,той просто звучи ужасяващо и ме притеснява ,че няма опция да НЕ го изучаваме..отсега се готвя психически..струва ми се по ужасен и от финския дори..

Автор Bиливap (Counselor)
Публикувано04.04.10 13:16

На мен финския ми се струва по-ужасен от датския, но това го казвам, защото знам норвежки, тоест датския не ми е съвсем чужд

Така че е относително. Ако го учиш с желание, ще го научиш. На датския страшното за мен е смахнатото произношение. С това ако се пребориш, другото е лесно :)

Do what works or do what's right?

Тема Re: Даниянови [re: Frenger]  
Автор XищниK (СилеН)
Публикувано04.04.10 14:52

Хора как живеете и отивате в страна в която другите хора ви смятат за по-малко хора?

Тема Re: Даниянови [re: Frenger]  
Автор XищниK (СилеН)
Публикувано04.04.10 14:54

Поне и университите ви да бяха университети, я погледнете от Топ 20 в света колко европейски уни-та има, точно 2, при това в Англия, която си е едно изключение и троянският кон на америка в европа

П.П:Фрингер, идвай в Калифорния да учиш,
все трябва да си чувала за Баркли, Станфорд, УКЛА... и други от топ 10

Редактирано от XищниK на 04.04.10 14:55.

Тема университети...нови [re: XищниK]  
Автор Frenger (She)
Публикувано04.04.10 16:05

ахаха хайде да не вадя статистиката с най добрите образователни системи в света ,че смътно си спомням Дания я водеше май ..

освен това в днешно време е относително къде учиш,понеже има хонорувани професори,които преподават в чужди университети.тук идват лектори от едни от най добрите европейски уч.заведения : Хайделберг,Барселона,Берлин,Лондон..сега другия месец идва от Пенсилвания лектор...моят адвайзор бе мин. седмица на работно посещение в Калифорния

така

Редактирано от Frenger на 04.04.10 17:35.

Тема Re:нови [re: XищниK]  
Автор Frenger (She)
Публикувано04.04.10 16:21

бегай,какво говориш

Редактирано от Frenger на 04.04.10 17:38.

Тема Re: университети... [re: Frenger]  
Автор XищниK (СилеН)
Публикувано04.04.10 17:48

О покажи ми ще се радвам, мен университетите ме интересуват,

Междудругото европа никаква я няма(ако не броиме Англия)

Автор XищниK (СилеН)
Публикувано04.04.10 17:50

е защо го изтри сега, това жените нямате твърдо мнение и не си заставате зад позицията.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.