Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:41 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOT  
Автор gery_8O (непознат )
Публикувано10.02.10 01:54

Отново се видя, че в България ценим всичко друго, но не и родните си достижения. Българин взе reddot, а тук никой не беше чувал името му - Валентин Водев!

http://thehome.eu/news/people/796-valentin-vodev-ron-arad-red-dot-award.html

Ако имате подобни фрапиращи случаи, споделете ги.

Тема Re: Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOTнови [re: gery_8O]  
Автор Cruiser ( don ramone)
Публикувано10.02.10 04:29

Вальо е хит в дизайнерските среди в Англия и Австрия не от вчера. В Австрия неговото студио е сред 20-те водещи студия в мебелния дизайн на страната.

Много готино и естествено момче, правих интервю с него след като проектът му Biquatro се класира за финалния кръг на RedDot в Хонконг през ноември. Питах го в края на интервюто дали го е осенявала някога гениална дизайнерска идея в тоалетната и той отговори, че тоалетната е сериозен генератор на идеи, защото съвсем нормално е те да те спохождат там, където се чувстваш "най-освободен". После се хилихме, че това си е готово заглавие за интервюто.

Интересното е, че идеята на велосипеда Biquattro е толкова гениално проста и силна същевременно, че само за няколко месеца след премиерата й изминава пътя до световния дизайнерски приз RedDot. Това направо си граничи със сензацията.

Ето откъса от интервюто му за представянето на този проект, там той споменава и за реакцията на израелския дизайнер Рон Арад, който е един от 5-те топ дизайнера в света в момента :

"Представих този проект за първи път в Кралския колеж в Лондон през юни и там се посрещна много положително. С него лично се запознаха световноизвестният дизайнер от Израел - Рон Арад и Джонатан Айв – главният дизайнер на Apple (днес всички знаем неговите продукти като iPhone и iPod, например). Рон Арад дори се качи на велосипеда и го подкара по коридорите на колежа. Накрая охраната го настигна и учтиво го помоли да не създава суматоха сред присъстващите на изложението гости, които през това време си пиеха шампанското."

Автор NikiFin (стар клубар)
Публикувано10.02.10 09:56

Не съм чула ни за Валентин, ни за Рон Арад, ни за реддот. Няма как да знам за всички кадърни българи по света, защото и да искам нямам физ възможност да съм информирана за всичко. Да не говорим и че не ме интересуват неща, които нямат нищо общо с моя живот.
Най малко пък мога да се гордея с Валентин. Има много кадърни българи, със сигурност и ти не си чул за много от тях. Не знаеш дали някъде някой твой сънародник не твори в момента нещо гениално, няма как просто.
Радвам се за човека и толкова. Пък ако имам възможност и ми се наложи д аползвам изобретението щ се възползвам от шанса

Тема Re: Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOTнови [re: Cruiser]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано10.02.10 23:02

Бреееех, тоз кралски колеж

Автор tenete ()
Публикувано10.02.10 23:09

Неизвестен на мен.
Прочетох статията, която си добавил, но не ми направи особено впечатление - електрически велосипеди се продават почти навсякъде по супермаркетите по света и на доста ниски цени от години. От статията не разбрах с какво се различава велосипеда, който е конструиран от нашия сънародник, от останалите. Моля за пояснение

Тема Re: Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOTнови [re: tenete]  
Автор OнзиCъщия123ит.н. (ex marxist)
Публикувано10.02.10 23:27

То и Гучи на първи поглед не се различава от "кучИ' марка" копията ама разбирачите твърдят иначе. А клиентите/купувачите плащат за "малката разлика". А клиента винаги е прав, нали?

I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!

Тема Re: Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOTнови [re: Фиш]  
Публикувано11.02.10 01:21

брех

Тема Re: Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOTнови [re: tenete]  
Публикувано11.02.10 01:30

Задните му две гуми са конструирани така че да са долепени една до друга и да не убиват скоростта му и маневреността му при градско движение.
Когато отидеш някъде да напазаруваш обаче, те се отделят една от друга и се разгъва една складова част, която побира колкото багажник на малка кола. В този момент, като се натовари и натежи, велосипедът може да превключи на режим "електропед". А иначе конструкцията му е много лека (20 кг. тегло, мисля че беше), малък е и е идеален за пренос на какви ли не товари в градски условия.

Тема Re: Неизвестен в България роден дизайнер взе REDDOTнови [re: Cruiser]  
Автор tenete ()
Публикувано11.02.10 09:42

О, тогава си струва и би облекчил много градското движение през лятото. Много хора използват кола за да се придвижват до работното си място само заради багажника. Имаш ли представа кога влиза това чудо в масово производство и колко горе долу ще струва?

Тема Абе тинови [re: tenete]  
Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано11.02.10 11:15

Интелектуалната собственост не я ли зачиташ?!

Да си представим сега как човека ще построи фабрика, или велосипедите ще бъдат произвеждани в съществуваща фабрика

Надявам се да имаш рационални подбуди за въпроса

by himbeer

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.