|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | >> (покажи всички)
Тема
|
Стара тема дигната от изтрещялата мангалка
|
|
Автор |
pesho.konia (старши) |
Публикувано | 06.01.10 07:22 |
|
Зачетох се в некъв форум на американци и норвежци на тема сравнение на живота на двете места. Оказа се, че в Америка било светлинни години по-добре, особено ако си пръфешънъл на голяма заплата. За недъгави, тъпи и мързеливи е по-добре в Норвегия. При това Норвегия е една от най-богатите европейски държави.
Също четох един репорт на Голдмън Сакс. Тия тарикати предвиждат почти по 4.5% растеж на американската икономика във всяка от следващите 2 години. Американските имигранти трябва да се стягаме сериозно да хванем влака.
Редактирано от MитpeШoпa на 01.03.11 11:25.
| |
|
Не става с влак, Пеше. Ти, като един мой колега, италианец. Къде, като му казах че обмислят сроителство на мост на Беринговия проток, каза че това ще е прекрасно. Ще може да си ходи с колата в отпуска до Италия. Става, разкошна идея, само да не го изядат вълците в Сибир.......
| |
|
Не можеш да сравняваш двете държави
Имат различно устройство, различни социални особености и традиции.
Да, тук се полагат грижи за хората в неравностойно положение и не е рядкост да видиш инвалиди, които работят например зад бюро, като учители, дори продавачи в магазин.
И под инвалиди нямам предвид само хора, които са в инвалидна количка.
Нещо, което мен много ме радва.
От друга страна населението се разглезва по много начини като се разчита, че хората сами ще се контролират и няма да злоупотребяват.
Да, ама се видя, че се злоупотребява с тази толерантност, така че лично аз очаквам затягане на контрола в много скоро време :)
Има пари, защото има нефт.
Като свърши, ще стане интересно :)
Ще се учудя, ако в САЩ има реален растеж в следващите години, но да видим
Do what works or do what's right?
| |
|
растежът зависи много повече от този който го измерва, отколкото от икономическата реалност
| |
|
лъжат ли мама им масонска?
| |
|
Не лъжат, просто манипулират. Дарки го е казал точно
Кон, Норвегия не е най-богатата европейска държава. Просто е малка страна с нефтени залежи, за жалост вече добивите им тръгнаха надолу а хич не ги бива ни в инвестиции (затриха $90млрд само за една година, 1/4 от спестените от продажба на нефт пари) ни в развиване на собствената им икономика. Трябва да се прави разлика между държава с приличен (нефтен, по-късно преименуван на пенсионен) фонд като Норвегия и държава която си поддържа поданиците - например Германия. В първата поданиците нямат никаква полза от натрупаните във фонда пари, втората пък е социална до немай-къде.
ПП: Допълнителен "бонус" е пословичната норвежка глупост - решиха да не се присъединяват към ЕУ под предлог че нефта ги прави богати ... сега имат безумни данъци, както и мита при внос от ЕУ в съчетание с недъгава промишленост (което пък налага вноса на какво ли не). Хората там определено не са богати, шаде шаде Но за сметка на това всичко им излиза солено. "Висок стандарт" по норвежки хихихихи
| |
|
Аз се бъзиках. На сериозно да дискутирам разни конспиративни теории без каквато и да е тежест като цело из ън инсълт ту май интелиджънс.
И аз това казва, че в Норвегия е доста по-зле от Америка от икономическа гледна точка, ако си пръфешънъл.
| |
|
Не ми се вярва това за щатите ама де да видим
| |
|
Бравос, най-накрая ти дойде акъла да си стойш на Д-ъто
Хващай някоя готина мадама за гадже и живота ще ти стане доста по-розов и с доста по-малко спестявания, който и без това се чудиш какво да ги правиш
| |
|
гадже за $50 на час примерно ще му отрезви разбърканите мисли
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | >> (покажи всички)
|
|
|