Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:50 04.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Предлагат ми работа в Израелнови  
Автор nikola_chilev (непознат )
Публикувано13.10.09 18:06

Здравейте, на всички, които работят, живеят, са били и още са в Израел. Казвам се Никола Чилев. Предлагат ми работа в Израел (в град по избор - Тел Авив или Йерусалим), като лекар с английски език, с работна седмица 6 дни, общо 50 работни часа и заплащане между 2500 - 3000 Евро, с подсигурено жилище и храна и трудов договор. Очакват отговор от мен, но нямам никаква представа как се живее в Израел и в тези два града.
От материалите в Интернет, попадам все на разни военни и религиозни конфликти.
Ако е възможно за малка ориентация по проблема, който възникна пред мен ще бъда благодарен на всички отзовали се.
Да подавам ли последни документи или не? Колебая се, поради незнанието ми на това, което се случва в тази страна. Тези средства ще бъдат ли достатъчни. Да очаквам ли някакви специални режими и изненади?

Тема Re: Предлагат ми работа в Израелнови [re: nikola_chilev]  
Автор GONE (минаващ)
Публикувано15.10.09 04:25

zdarwei
az ne jiveia w izrael no da te orientiram leko - ima edin ZainGadol tuk koito e jivial (a mislia che i wse oshte jiwee tam - ne znam w koi grad) probwai da mu pishesh na lichni ili na e-maila mu koito e w negowia profil:

kasmet

Тема Re: Предлагат ми работа в Израелнови [re: GONE]  
Публикувано17.10.09 09:07

Благодаря ти, Gone!
А как е там, моля те, сподели някакви впечатления!
Ще се свържа и с другия профил.

Автор OнзиCъщия123ит.н. (ex marxist)
Публикувано17.10.09 16:11

В Израел съм над 40 г и предполагам че ще мога да ти отговоря и на непопитаните тук въпроси, на бележка. Само добави още няколко допълнителни данни като например възраст, семейно положение, възраст на децата и професия на съпругата. А, и в коя точно болница ти предлагат работа. Не че има проблем да се добереш до нея (имат си свой уреден транспорт и от дупки) но има специфични разлики. И разбира се позицията ти - има ОГРОМНА разлика между шеф/зам на отделение и нает лекар специалист. Но поне след пребиваване тук CVто ти е коренно различно, в положителния смисъл. Дигай си темата докато и WASERRMAN се включи, той е минал твоя път като лекар тук и мнението му е ценно.

По принцип реалния живот в Израел е коренно различен от впечатленията придобити от сензационните новини от (българските) медии. Мойто (субективно) мнение - динамична западноевропейска държава ама разположена в Близкия изток. В замяна на това с уникален климат и куп други...уникалности.

Имай предвид че заплатите/хонорарите тук са цитирани БРУТО, от тях се сваля ПРОГРЕСИВЕН данък и соц' осигуровки. След като ми изпратиш гореспоменатите данни ще мога да ти кажа с точност то +/- $50 колко ти е нетото. МНОГО важно е дали спомената сума е заплата (тогава работодателя участва в удръжките) или тотален платеж. И дали ти свалят нещо за осигурената квартира (наета на свободен пазар).

Първи отговори на въпросите ти: Предпочети Тел Авив пред Йерусалим. Тел Авив е метрополитан, към 10/20 км куп градчета които ги разделя една улица или 500 м' междуградско шосе, и близо до морето. Малко по скъп от Йерусалим но си струва. Климата е по кофти (влажен, в Йерусалим е по сухо) но това извън болницата/къщи.

НЯМА НИКАКВИ РЕЖИМИ!!! Е, съобразявай се с по религиозните и не плюскай сандвич шунка със сирене пред тях по КИПУР. Изненади - пълно. Предимно защото Израел е различен от представата ти от медиите.

П.С. "Заин Гадол" (кус'ахто и на ник'а му, после ще загрееш защо пиша това) е нашенец живеещ в Йерусалим и е в чат с нещата в свещенния град. Предполагам че ще се включи. Потърси Васермана, той май ще има какво да допълни.

I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!

Тема Re: Предлагат ми работа в Израелнови [re: OнзиCъщия123ит.н.]  
Публикувано18.10.09 19:06

Здравей, OнзиCъщия123ит.н.!
благодаря за отговора!
Т.к. в момента нямам възможност, след 2-3 дни ще мога да дам по-пълни отговори на въпросите ти. Ще се свържа и тогава с Васерман, както ми препоръчваш!
Поздрави!

Автор OнзиCъщия123ит.н. (ex marxist)
Публикувано19.10.09 01:07

Няма проблем. В което мога да ти помогна с информация - ще ти помогна. Вассерман много рядко се вества тук, но той е ценен източник на инфо_ работил е като лекар няколко години в "Хадаса Ейн Керем" в Йерусалим, до преди година май. Професионално' свързаната информация - САМО от него.

Йерусалимеца "Заин Гадол" си е локален ерусалимски патриот (в психиатрията има отдавна понятие "Йерусалимски синдром", надникни в Гугъл) но е готин пич и реалист. И е паралия, не гаст' арбайтер броящ жълтите с'тинки, твоя черга човек.

Аз съм отдавна израелец (що годе разбиращ/пишещ български) та съм доста субективен но в замяна на това добре ориентиран в дребните детайли. Като например данъчните/социални удържания, цените на дом' помощничките (лелки дето ти чистят апартамента до аптекарска хигиена), цените на разни услуги (телефони, кабелни ТВ, Интернет, доставка на продукти до в къщи чрез телефон/нет), ресторанти, места за пазаруване и т.н. и т.н.

Та колкото повече инфо дадеш толкоз повече инфо ще получиш обратно от мен, на лични бележки за предпочитане. Иначе съм писал не малко в клуба преди години къде е за предпочитане да си прекарваш уикендите/ваканциите - според състава на семейството, малки деца са доминантен фактор в това.

I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!

Автор ZainGadol ( Брутален )
Публикувано19.10.09 09:25

Здрасти, няма грижи и аз съм насреща! К'вито питанки имаш...и със каквото мога,ще помогна.

["How much do you want for all of them?" ]

Публикувано21.10.09 13:47

И така, днес ми пристигнаха някои от отговорите, което се разминава малко с първоначалните условия и това ме притеснява. Та ето какви са условията:
- 7200 шекела (около 1450 евро), а не обявените 3000 евро; това е брутната сума
- отделно има допълнителни дежурства 4-5 по 180 Евро едното
- апартаментът е безплатен (още не могат да уточнят консумативите вътре - ако може да ми обясните как се плаща ток, вода, газ и пр.)
- храната също е безплатна
- няма да пътувам и живея с деца; заминавам аз
Първоначалният ми договор е за 2 години.
За чуждоезиково обучение (иврит) нищо не се споменава. Вероятно е предвидено, но...

Та това са ми засега първоначалните вести - вашите впечатления?

Редактирано от nikola_chilev на 21.10.09 15:22.

Автор ZainGadol ( Брутален )
Публикувано21.10.09 17:35

Аха..ясно. С 2 думи мога да ти кажа,че офертата e"куца" Изобщо не скачай на този вариант! Чух,че тук (Ерусалим) във Адаса въпросните "безплатни" квартири са тип "общежития". Освен това тази заплата е смешна... Ако след такси оставаха поне 12000 шекела е друго. (Имам предвид "смешна" за лекар заплата)

["How much do you want for all of them?" ]

Тема Re: Предлагат ми работа в Израелнови [re: ZainGadol]  
Публикувано21.10.09 20:01

Ясно! Разбрах те! Значи, ще я откажа! Благодаря ти!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.