Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:30 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Тема Кой вариант предпочитате?нови  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано20.09.08 17:12

Че хората си правят един на друг мърсотии не е нищо ново и го има навсякыде по света. Разликата е само в начина.

Два примера: в южна Европа и в частност Балканите и БГ се предпочита директната конфронтация (разправа, повишаване на тон, обиди, налитане на бой и др. подобни ескалации и тн.)

В Западна Европа, напр. Германия се предпочита задкулисната игра : донос, разпространяване на слухове, мобинг, пращане на анонимни писма и тн. Предполагам, че това е свырзано с вызпитанието на католическата цырква в страх а също и с запазването на хубавия имидж.

Ако выoбште може да става дума за "предпочитания" ;) - то на мен лично този вараиант ми по-допада, поне фасадата си остава "любезна"....

п.с. Темата не ме засяга лично (и слава богу ;-), просто беше тема на дискусия с познати тука, та ми стана интересно какво мисли по-широката публика по выпроса...

Тема Re: Кой вариант предпочитате?нови [re: Nirvana_2]  
Автор Pride and Prejudice ()
Публикувано20.09.08 17:55

Този въпрос се върти отдавна в мен .В някои ситуации ми се иска да е като в южна Европа, но пък понякога си отдъхвам ,че е така задкулисно ...

Тема Re:нови [re: Nirvana_2]  
Автор Bиливap (the lawmaker)
Публикувано20.09.08 19:44

Не съм почитателка на мръсните игрички и хората, които ги играят.
Дали директно или задкулисно, еднакво гнусно ми е.

Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.

Автор nealivilla (kosmo)
Публикувано20.09.08 21:29

Привет Nirvanke,

за мен бих казала 4е предпо4итам директната конфронтация (разправа може би не е то4ната дума, интензивна дискусия с аргументи е OK, повишаване на тон в определени слу4аи е също OK, стигне ли се до обиди, напускам терена защoто не са мои води, или както в последно време забелязвам развивам един сaрказмус.........заради който по късно искрено съжeлявам.

Dиректната конфронтация е за мен важна дотолкова 4е спомага за поддържане на вътрешния ми баланс, а и между другото е също на4ин за освобождаване на негативна енергия............. nach dem Motto so bleiben Sie gesund!

Mъжът ми например е от втория typ хора ......и той като теб би предпо4eл да си разрeши проблемите по "Die feine englische Art!" тоест: emotionslos

Редактирано от nealivilla на 20.09.08 22:02.

Автор NikiFin (старо куче)
Публикувано20.09.08 22:09

Преди действах задкулисно. Сега карам направо през просото. Не знам кой вариант е по добрия. Зависи от случая и хората, с които се конфронтираш.

Тема О,йееее...нови [re: Nirvana_2]  
Автор ZainGadol (lubopiiiten)
Публикувано21.09.08 01:11

мене си ми харесва първия вариант...(все пак и Аз съм представител на балканската част.

) Директна конфронтация и зависи от ситуацията...Биг мама скендъл и викове,крясъци,кръшни псувни/епитети и звучни шамари гарнирани с юмруци!Абе направо оня лаф:"Че те прАим целия у кръв"!
Харесвам и "К" номерата,но повече "нашенския" стил!

["How much do you want for all of them?" ]

Автор Muskat (орехче)
Публикувано21.09.08 09:58

Хм,интересна дилема!
На първо четене,съвсем спонтанно с кафето,

бих предпочела първия вариант,т.е. право куме в очите,макар и да zнам,че от гледна точка на немския манталитет, би се иzтълкувало като ординерно.
Вторият вариант Ще ме иzвади от психическо равновесие и Ще ме направи иzли6но подоzрителна,т.е. zад всяка усмивка или прегръдка,Ще ви виждам острието на Брут или просто като един Ганъо Ще се питам "тоя пък кво ми се маzни"
Намирам темата ти zа провокираЩа(в добрия смисъл),тъй като насочи мислите ми и kъм словестната им култура.Напр.англичани,американци,zападноевроп. на въпроса"Как си?",идва zадължителното"Добре,благодаря".Скритият подтекст е а) не бих желал да те натоварвам с проблемите си или б)помогни си сам,zа да ти помогне и Господ.А може би има и друго тълкуване
Приятна неделя

Цивилизацията е пътят на човека от пещерата до атомното скривалище

Тема Re: Кой вариант предпочитате? [re: Nirvana_2]  
Автор buena_mala (член)
Публикувано21.09.08 16:22

Аз тук не виждам 2 варианта за правене на мръсотия

1-ви пример на това му казвам скандал.

2-ри пример .Съгласна ,правене на мръсотия ,но това е част от играта наречена конкуренция и е нещо напълно нормално не само за Западна Европа.
Който умее това изкуство печели,който не- губи всичко ,не само имиджа си

Автор пишмaн-rъpkиня (σπ )
Публикувано24.09.08 12:27

Като типична представителка на нацията си и живееща също в балканска страна, изпадах често в конфронтация, решаваща се по нашия директен стил. За някои от случаите бях споделяла и тук

След това, което ми се случи на 21 ноември м.г. и живот на ръба в продължение на 7 месеца "ту би ор нот ту би", разбрах колко е малък живота и колкото и да си млад трябва да го живееш сякаш утре няма да те има ...
Следствието е избягвам всякакви конфликти, разчитам повече на третият вариант - дипломатичната измъкване без негативни последици и за двете страни.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.