Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:58 12.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема за бг "роднините"...нови  
Автор portokalena ()
Публикувано26.05.08 13:38

искам мнение да ми кажете дали съм права: аз живея от 10 години във франция.брат ми отскоро има приятелка, която не работи, или по то4но казано работи отвреме навреме.По4ти живее у нас на гърба на майка ми, когата са там.Имаме роднини на морето, водиха я и там, спане, ядене и пиене гратис на корем и тя много и хареса.
Кореспондираме си, и ми каза 4е се гласи да си изкара морето при наШите роднини и 4е много и се идвало във Франция...
Да, аз живея тук, но с много жертви, в смисъл, все оЩе не мога да си позволя собствено жилиЩе, предполагам знаете как е, пък и нямам никакво намерени е да каня когото и да било, освен майка ми.
Питам как да постъпя, не 4е не знам, но да не съм рязка и невъзпитана.Правя го само заради майка ми да не я нараня 4е се държа лоШо, както казва тя, и 4е сам прекалено рязка с хората.
Съвети??

Тема Re: за бг "роднините"...нови [re: portokalena]  
Автор 1919 (Marchela)
Публикувано26.05.08 14:03

Правиш един списък - квартира, режийни транспорт и ориентирваш момата колко парички трябва да има за да гостува във Франция, с уговорката че в твоята квартира това неможе да стане поради местни особености /хазаи, собственици на имота, полицейски разпоредби - набеди някого/. И завършваш с "Ще се радвам да се видим и ще ви разведа ако имам време. Много целувки от мен" примерно....
Мисля, че рано или късно ще те набедят за лоша, ако си по борбена от тях и колкото по-рано толкова по-спокойно. За съжаление човек не си избира роднините, а кръвната връзка с братя и сестри е по 2-ра линия, значи неговата приятелка не ти е никаква.

Тема проблем(и)нови [re: portokalena]  
Автор eFFeXX (ronin)
Публикувано26.05.08 14:47

Ако смяташ че е използвачка, запознай брат ти с друга мома.

Ако проблемът е у теб .. т.е. не можеш да си позволиш брат ти и приятелката му да ти погостуват 4-5 дена - намери си друга, по-добре платена, работа.

Ако въобще не ти се виждат гости - българското в теб е изчезнало - смени си името, не си давай адреса и телефона на роднините и се прави че не си от тази държава.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia!

Автор Kyмиko Янaka (Her highness)
Публикувано26.05.08 14:57

направо се чудя къде ви е акъла на всичките роднини

Някаква кифла се самопоканва наляво надясно а вие всички пристъпвате на пръсти около нея сакън някой да не каже, че се държите лошо .

Аз ти предлагам за да не си рязка с хората .... да я настаниш в пет звезден хотел, да си и безплатен екскурзовод, да и платиш сметката за Рум сървис-а и да и дадеш джобни за да може да си напазарува.
Ей така всички роднини ще са доволни

Според мен не си достатъчно рязка иначе нямаше да ти се качват на главата ... а и невъзпитанието е у тези които не чакат покана, не питат дали е удобно/възможно да дойдат а се канят сами.

На един познат в Австрия жена му /Чехкиня/ така нахрани наглата му сестра използвачка без да и мигне окото. И си беше права, тя може да му е сестра но когато прекаляваш с гостоприемството и щедроста на хората всичко си има граници.

If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.

Тема Re: проблем(и)нови [re: eFFeXX]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано26.05.08 14:58

Ако въобще не ти се виждат гости - българското в теб е изчезнало - ...

това пък откъде го измисли, че "българското в теб" означава задължение за посрещане на гости в дома си?

You raise the blade, you make the change
You re-arrange me 'till I'm sane.

Тема Re: проблем(и)нови [re: eFFeXX]  
Автор Kyмиko Янaka (Her highness)
Публикувано26.05.08 15:01

а бре Ефексчо

те гостите които искаме да виждаме си ги каниме сами .... ама когато те си се канят нищо "Българско" няма в мен признавам си хехе

тамън се сетих сега
нали си Българин и аз се връщам след седмица .... Какво ще кажеш да отседна у вас. За ядене, пиене, разходки и развлечения ще разчитам на вас /да си вземеш отпуска, че аз не обичам да седя сама и някой трябва да ми прислужва/.

If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.

Редактирано от Kyмиko Янaka на 26.05.08 15:06.

Тема Re: проблем(и)нови [re: DarkSide]  
Автор eFFeXX (ronin)
Публикувано26.05.08 15:29

ами хич не съм го измислил - това си е чисто твоя щуротия,

и съвсем не означава задължение !!!

т.е. гостоприемството (особено към брат ти) никога и никъде не се разглежда като досадно задължение, освен ако нямаш сериозно психично отклонение

...познай какво ти се е случило

Автор БapбapeлaМодератор (петата стихия)
Публикувано26.05.08 15:32

не си длъжна да я посрещаш за твоя сметка - освен ако не ти е майка, баща, сестра, брат. макар че те едва ли ще искат да се треснат на главата ти по такъв начин . ти сама си решила , че можеш да посрещнеш само майка си . тук такива да чакат на роднини да им осигурят спането, храната и развлеченията и да им висят на главата са все още доста .

като й се идва да дойде .какъв й е проблема . визи - няма . само ще я питат какво ще прави във Франция и къде ще спи. направи й резервация в хотел и я уведоми за цените . то хубаво така- покани ме щото много ми се идва, плати ми пътни, дневни, квартирни и т.н.

хич да не ти пука каква ще те изкарат . кажи че не можеш да поемеш такива разходи за твоя сметка , на работа си и можеш да отделиш време само да я разведеш насам натам / и то ако имаш време разбира се/ .

ама че хора. където ходя сама не искам да съм в чужда къща и на нечия издръжка и да имам роднини или познати и спя по хотели. тази девойка хем не работи, хем няма пари да се издържа , хем й се ходи . айде моля.

Съдбата помага на смелите , страхливите ги отказва.

Тема Re: проблем(и)нови [re: Kyмиko Янaka]  
Автор eFFeXX (ronin)
Публикувано26.05.08 15:32

Какво ще кажеш да отседна у вас. За ядене, пиене, разходки и развлечения ще разчитам на вас /да си вземеш отпуска, че аз не обичам да седя сама и някой трябва да ми прислужва/.

до толкова ли не искат да те видят роднините ти ? ... и/или не можеш да си позволиш цените в България ???

Тема телепатия ??!!нови [re: Бapбapeлa]  
Автор eFFeXX (ronin)
Публикувано26.05.08 15:36

а ти от къде разбра, че момата иска да и поемат разходите по пътуването и пребиваването ?? ... или вече успя да говориш с нея ??

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.