Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:51 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема бг-гражданство?нови  
Автор nealivilla (непознат )
Публикувано24.04.08 14:41

Привет на вси4ки,

бихте ли ми посо4или една при4ина, която говори за и/или против въстановяване на бг-гражданство?

Тема Re: бг-гражданство?нови [re: nealivilla]  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано24.04.08 16:17

Ако имаш/ще имаш някакви бг пенсионни или имуштествено-поземлено-наследствени претенции например, то е по-добре да имаш и бг гражданство. ЕС законът е нявсякыде еднакыв, обаче не знам дали все пак всичко е толкова уеднаквено вече, та да тече в БГ сывсем гладко, и за да нямаш некви загуби, по добре си го вырни. Не губиш ништо.

п.с. Чух и за др. далавера...македонците, украинци и тн. се натискат за бг гражданство, демек с бг паспорт може да се сключват фиктивни бракове срешту мангизи. Тва е за по-ербапите от БГ.

Тема Re: бг-гражданство?нови [re: Nirvana_2]  
Публикувано24.04.08 19:57

>обаче не знам дали все пак всичко е толкова уеднаквено вече

...мъжът ми подари преди наколко месеца на баЩа ми kola и mu я зakara ли4но do вкъЩи. Направиха договор за прехвърляне (под форма на продажба), в последствие на която той трябваШе да подпиШе 4е е раzведен

(въпреки т4е сме от 16 години Щастливо женени), zаЩото по "европейско-български" zакони не можеШ да продадеШ колата си без разреШение (подпис)на жена си...дори и нотар беШе нали4ен ..

Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано25.04.08 00:18

Е, супер работа, нема що!
Изводът е, че щом при по-дребните нещта (подарък
на кола) се налагат такива усложнения, то да не говорим за по-едрите като наследства, покупко-продажби и тн.
Я си върни бг гражданството да ти е мирна главицата...Поне сега не е проблем...

Автор zuzi.muzi (bulgarialainen)
Публикувано25.04.08 01:22

За БГ гражданство.
Ако имаш каквито и да е имоти с БГ гражданство плащаш едни данъци,с чуждо гражданство..други.Освен това ,аз винаги мога да взема финландско гражданство но защо ми е,при положение,че за всеки имот в БГ примерно трябва да плащам данък и във Финландия/и то какви данъци,свят да ти се завие/...А нема нужда значи....

Тема Re: бг-гражданство?нови [re: zuzi.muzi]  
Публикувано25.04.08 10:12

Здравей,

би ли ми посо4ила едно Quelle зa подобна информаzия?!

Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано25.04.08 14:45

за всеки имот в БГ примерно трябва да плащам данък и във Финландия

сигурен ли си в това нещо, можеш ли да дадеш някакъв официален линк?

Не страшны дурные вести -
Мы в ответ бежим на месте.

Тема Re: бг-гражданство? [re: nealivilla]  
Публикувано25.04.08 19:56

Ами такъв е закона .Ако съм гражданин на Финландия,плащам данък определен от финландското законодателство за имот,който притежавам извън пределите на държавата/разбира се и в пределите/хах,празно нема...
Линк...отивам да търся и го пускам/само дано да има и на английски...
През това време можеш да питаш и Gerylin,със сигурност тя го знае,щот и тя финландска мома...

Публикувано25.04.08 21:56

Те ти тук,търси ,както виждаш има и на английски,дано намеришкаквото ти трябва,но съм сигурна,че 100% е така,поне за Финландия..

Ето и тук;т,15/само на финландски/

Редактирано от zuzi.muzi на 25.04.08 22:19.

Публикувано25.04.08 23:11

Докато се ровех тука,попаднах на нещо смешно.Значи,ако съм фин.гражданка и спечеля да кажем на ЛОТО или ТОТО по значителна сума пари,трябва за това да упомена в данъчната декларация,пълния размер на печалбата,за да ми се определи "данък"върху тия пари, или по финландски VERO,егати майтапа...,значи да платя на Финландия ,че съм играла в БГ на ТОТО и съм спечелила примерно 2000 лв. Е,

,мисля че всеки шЪ са съгласи:Това е тъпоооооо....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.