Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:47 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема България ми става все по-чужда.  
Автор Timewind (минаващ)
Публикувано22.12.07 04:23

Преди няколко седмици се прибрах от България. Казвам "прибрах ОТ", защото за мен си беше истинско мъчение единият месец, който прекарах в Родината.
Не си го представях в интерес на истината, моето дългоочаквано завръщане в БГ по този начин - мислех, че ще има сантименталности, сълзи, треска и вълнение, че виждам родната земя, отново , а то ... сиво безразличие.
Още от летището ме посрещна някакъв таксиджия, облечен в анцунг и чоплещ слънчоглед. "Закъде, ще пътува момчето?", казвам: "Централна автогара", той вика: "Ок, за 40 кинта ще те метна дотам". После другите като го усетиха, че ми иска много пари, веднага почнаха да се надпреварват да свалят колкото се може повече.
Наложи ми се да отида и до КАТ, да си платя една стара глоба. Сума време чаках на гишето, накрая като ми дойде реда, онази ме погледа накриво, все едно съм й отнел девствеността без съгласието й. Хвърли ми там един формуляр да попълвам, аз без да искам допуснах грешка, поисках й нов лист, ако може да ми даде, а тя ми казва със заплашителен тон: "Давам ти втори и последен формуляр, много внимавай този път дали ще сгрешиш, ааа, не се научихте!"

Ей такива свинщини в Булгаристан. Та, искам да попитам, онези от вас, които си живеят в чужбина и си ходят от време на време в БГ-то, дразнят ли се от тия неща, защото тук където живея, никога не съм получавал такова отношение, в каквато и обществена институция да отида. Едно време в БГ не ми правиха сякаш впечатление тези неща, но сега ме карат да се чувствам като пийс ъф шит.
Тъжното обаче е, че БГ ми е все по-чужда и все по-малко ми липсва. И с вас ли е така?!

Тема Re: България ми става все по-чужда. [re: Timewind]  
Автор ganadark (Прелитаща)
Публикувано22.12.07 04:31

Мен като ме обземе мазохистичния период се отбивам там и много доволна оставам .

Редактирано от ganadark на 22.12.07 04:32.

Тема Re: България ми става все по-чужда. [re: ganadark]  
АвторKиko (Нерегистриран)
Публикувано22.12.07 05:41

Гано ма, още ли не си умрела?

Тема Re: България ми става все по-чужда. [re: Kиko]  
АвторKaлин (Нерегистриран)
Публикувано22.12.07 05:52

Бе щеше да е убаоо да а тъй копеле, ма треа да забърша първо една маса, че тиа свини голема бълвоч праат

АвторKиko (Нерегистриран)
Публикувано22.12.07 17:20

ОК, снощи малко избухнах и си изпуснах нервите когато ти прочетох темата, та затова наистина май е по-добре, че Мистер Ен ми е изтрил отговорите. Благодара му за което.

Сега ти отговарам по същество.

Наистина аз съм Патриот, Майка България е моята Родина и нема да толерирам разни посерковци като тебе, отишли некъде да мият чинии или да коват палета за по 5 Евро на час да плюват по България!

Ти си един кифладжия, който се мисли за лорд.

Проблема ти е, че отиваш във Бг със нагласата, че там ше си биг шат, но след като те метнат на неколко пъти във калта, защото българите не понасят некой смешник да им се прави на оборотен баровец решаваш, че поблема ти е във България и във това колко лоши били българите. Грешна тактика.

Мислиш си, че като смениш за левове мизерните ти 100-200 Евро и вече си тарикат, но забравяш, че България вече е член на Евросъюза, а във Евросъюза сичко е супер скъпо. Затова Евросъюза затъва финансово. Но това е друга тема.

Аз например си хода поне 3 пъти във годината в България, но хода със бая мангизи и си плащам насекъде. Затова съм винаги добре дошъл насекъде и хората ме уважават. Защото нема такова нещо като безплатен обед - $$$ отвара вратите във този свет. Докато не го разбереш ше си останеш лузер.

Да се върнеме например на сцената във която таксиметраджията ти бил поискал 40 лева да те закара. Ако бех на твое место щех да му фърла 50 лева, да го изгледам сериозно и леко предизвикателно и да му кажа "мерси". Нещата щеха да поемат друг, позитивен за мене ракурс и да се превърна в уинера на ситуацията, а не във лузерът - като теб!

Катаджийката например те е сджвакала, защото те е помислила за ретардиран смотаняк, който не може да попълни един формуляр.

Може още да се напише по темата, но спирам дотука. Ше хода за кисело зеле, защото поляците май нема да работат във неделя, а във понеделник е Бъдни Вечер и ше права сърми.

Лек ден и Весела Коледа!

Автор Жe (бивша асдф)
Публикувано22.12.07 20:49

А къде живеете, ако не е тайна?

Автор Фиш (вече спокойна)
Публикувано22.12.07 21:17

Единственото, за което искам да те помоля е да не наричаш България Булгаристан-твърде грозно е!
Ако толкова отдавна живееш извън България, би трябвало да си придобил съзнанието на гражданин, част от общество.Така че таксиджията можеше елегантно да отсвириш, но служителката в КАТ трябваше да бъде запитана за името й и да пуснеш оплакване срещу нея.
Бъди сигурен,че сигурно липсваш само на роднините си и на най-близките си приятели...Просто сигурно си се родил на грешното място, което си успял да смениш в последствие...и за щастие си имал избор!

Мисли за хубавите неща, които си преживял и които ти предстоят!
Бъди здрав!

Хубав е и този ден, в който нищо не се случва...

Тема Re: България ми става все по-чужда. [re: Фиш]  
Автор ZainGadol (lubopiiiten)
Публикувано22.12.07 22:09

Бъди сигурен,че сигурно липсваш само на роднините си и на най-близките си приятели...Просто сигурно си се родил на грешното място, което си успял да смениш в последствие...и за щастие си имал избор!

Мисли за хубавите неща, които си преживял и които ти предстоят!
Бъди здрав!
-Браво ФИШ Много добре и 100% истина!

["How much do you want for all of them?" ]

Тема Re: България ми става все по-чужда. [re: Kиko]  
Автор Timewind (минаващ)
Публикувано22.12.07 23:20

Кико, ти си типичен пример за средностатистическият упаднал емигрант, който работи за 5 евро на час и си мисли, че и другите са като него. Затова като си отидеш в БГ даваш 50 кинта на таксиджията с анцунга, щото нали трябва да убедиш приятелите си, че много печелиш във Варшава и си голямата работа. То ти кога ли си получавал добро обслужване, тъй че таксидижята, че е облечен с анцуг и че пуши в колата не те притеснява особено.
За катаджийката, допуснах техническа грешка докато преписвах едни цифри, затова поисках нов формуляр. Но виж ти, няма да имаш моя проблем, ако изпаднеш в подобна ситуация, щото постинга ти изобилства с правописни, пунктуационни и лексикални грешки. Пример: "във Евросъюза", "Аз си хода", Щех да му фърла"

Спокойно, тя катаджийката е с твоя интелектуален багаж, няма да й направят впечатление грешките ти. Важното е, че си патриот и че като седнеш на маса лесно се палиш.
Жив и здрав бъди и Весели празници!

Автор Cлънчacaл (FDI )
Публикувано22.12.07 23:31

right in the bulls' eye

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.