|
Тема
|
Търся "албанска"връзка
|
|
Автор |
Cтapинap (ентусиаст) |
Публикувано | 18.11.07 16:01 |
|
Търся връзка с българин/българка/живеещ/а/ в гр.Шкодра ,Албания.
Нищо ангажиращо, освен желанието ми да получа възможно най-пълна информация за тамошната църква /или манастир/ Св.Св.Сергий и Бакх в околностите на града.
| |
Тема
|
Re: Търся "албанска"връзка
[re: Cтapинap]
|
|
Автор | ммм (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.11.07 20:59 |
|
Абе те там местните не са ли с македонско самосъзнание? Поне в Македония казват, че тия в Шкодра били македонско малцинство. Интересно какво мислят по въпроса самите жители...
| |
Тема
|
[re: ммм]
|
|
Автор |
Charlemagne (Grenadier) |
Публикувано | 22.11.07 11:38 |
|
Българи в Албания са единствено Гораните, а те са мюсюлмани. Македонците им натякват и на тях, че са македонци, но гораните са мюсюлмани преди всичко и не вярвам да се вържат на глупостите им.
А къде ги видя тези българи-християни в Албания.
П.С. Между другото на мен доста ми се ходи на екскурзия до Албания, но не знам как стоят нещата с тур-операторите има ли въобще пакети за там
Avec tes camarades europeens
Sous Le Signe SS
TU VAINCRAS!
| |
Тема
|
[re: Charlemagne]
|
|
Автор | ммм (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.07 18:47 |
|
Само съм чувал за българи (по-скоро македонци) християни - от другата страна на Охридското езеро са.
Иначе гораните са интересни мелези. Прав си че са мюсюлмани, и говорят български (да кажем днешен македонски, по-точно). Имам един такъв колега, от когото научих много интересни неща. Той е от Ореховац (днешна Сърбия, и е или в Косово, или близо до Косово). Той ми каза, че българският език (обърни внимание: той го нарича български, а не македонски), им е останал от цар Симеон, както и името на града. Този индивид говори и албански, и ми каза че албанците смятат македонците за чисти българи. С мен говори на сръбски, ама веднъж го чух как говори с брат си - все едно слушаш наши селяни от пиринско. Язък само че са мюсюлмани...
| |
Тема
|
[re: Cтapинap]
|
|
Автор | MG (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.07 20:27 |
|
as moga da ti pedloza vraska s amerikanets zivest tam. no ima charge connection- kill him. deal?
| |
|
|
|
|