Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:37 12.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Цивилизациянови  
Автор3дpaвko (Нерегистриран)
Публикувано07.08.07 04:26

Все пак интересно да се конкретизира до колко е българина цивилизован. Въпросът е, да се погледне национално.................

Тема Re: Цивилизациянови [re: 3дpaвko]  
Автор Koфтият (член)
Публикувано07.08.07 05:21

В национален мащаб - и да и не. Хем го влече към Европата и му се иска да се нареди 'барабат Петко с мъжете', хем си го опъва и към Ориента. Кеф му е да е в безпорядък, да тъне в гюбре, да краде до степен самоизяждане (канибализъм), да си ходи full time със свалени гащи, иначе казано кеф му е да е вечна подлога във външната си политика.
Та....това си е то българинът и цивилизацията му. Приема себе си за трудолюбив, но не се е огледал около себе си (по света) да види на какво се вика трудолюбива нация.

Тема какво разбираШ поднови [re: 3дpaвko]  
Автор Gerylin (Suomalainen)
Публикувано07.08.07 10:59

цивилизация...такива обЩи понятия не ми се дискутират
изясни се

Редактирано от Gerylin на 07.08.07 11:00.

Тема Честно казанонови [re: 3дpaвko]  
Автор Nirvana_2 (?x?)
Публикувано07.08.07 11:18

...ако престанете да се занимавата с България и българите и се отворите към света "цивилизовано", ще имате много по-приятни емоции в живота. Аз така правя от известно време и се чувствам много добре....

ROCK IS MY RELIGION

Тема Re: Цивилизациянови [re: Koфтият]  
АвторПътниk (Нерегистриран)
Публикувано07.08.07 12:49

Трудолюбие на българина не му липсва, виж, как бачкат по чужбините. Тарикатлъкът ни е прекалено голям.

Като ни плащат лошо, вместо да се махнем, ние почваме "да лъжем, че бачкаме". В момента в страната има цели браншове, където липсват добри кадри. Ама и работодателят е "терикат" вика си "аз давам еди колко си, никой няма да му даде повече"... и накрая наема некадърници, на които плаща по-малко, а те го лъжат, че бачкат. Бачкерите не са узряли да си ценят труда, а чорбаджиите не са узряли, че като плащат повече, парите пак ще се върнат при тях. За да "узреем" ни трябва време, но никой няма да ни го даде. Просто западните компании ще изядат местните тарикати, а бачкерите ще започнат да бачкат за тях... за половин идея повече пари, отколкото при нашенците.

Като стана дума за тарикатлък, и аз съм тарикат, да не си помислите нещо. Видях, че тук никой не оценява труда ми, колкото аз искам и заминах. Сега бачкам за испанските тарикати, които ме наемат, за да плащат по-малко. Вътрешното ми успокоение е, че така спомагам за узряването на родните чурбаджии и разлагам чуждия морал (уча ги на тарикатлък). И в крайна сметка не ми пука вече за нищо в България. Чакам да узрее... ако узрее. Ако ли не, какво пък - от мен бг-мафията не печели нищо, а моят задник е на по-топло място - да го духат.

А "цивилизацията" наистина е прекалено общо понятие. Първият признак на Цивилизация са Пътищата. Въжте ги какви са в България и разговорът се изчерпва. Държава на практика няма, има една прослойка, която се води, че уж управлява, а на практика ни управляват икономическите интереси на съвсем други хора. На този фон е много трудно да се упреква народа, че не е цивилизован. На практика народът няма избор. Освен да изтарикатява, чакайки. Ленинската теория за революция отдолу нагоре си е чиста глупост.

Тема Re: Цивилизациянови [re: Пътниk]  
Автор Koфтият (член)
Публикувано07.08.07 13:40

Здрасти пътник,
Слушай, добър отговор даваш, по мой вкус. Аз не обичам спам отговори 'да' , 'не', 'може би'.....и тн. Имам какво да кажа по отговора ти, но нямам време. Обаче пък ми се иска да вметна един пример за цивилизация ? Нека някой да каже какво действие ще се развие ако случката от клипа се случи на улица Ландос / Пловдив, да речем ?

Тема Re: Цивилизациянови [re: Koфтият]  
Публикувано07.08.07 14:18

То е ясно, какво ще стане - облак перушина и няколко петна по пътя.

Но и тук крушката си има опашка.

За да не съм голословен, започвам с една обществена тайна. Знаеш ли защо в София не стартират камерите за наблюдение на пътищата? Предполагам се досещаш - всичко е готово, като хардуер и софтуер. Проблемтъ е, че "картичките" при тази система отиват директно при шафиора и няма кой да му зададе многозначителния въпрос "са к'во ше прайм". Всичко е готово, всичко е изградено, монтирано и тествано. Но глобите ще минават от една сметка в друга, без да минат през ръцете на катаджията. А той, вервай ми, редовно си плаща членския внос на който трябва и така системата на КАТ е корумпирана до най-големия началник, както и да му е там името. Той на свой ред си плаща (по някакъв начин) на който трябва в политическия ешелон и на родния шафиор не му остава нищо друго, освен да се впише някак си в системата. Ако го хванат ще кихне, ако не хванат е метър. И няма начин да не започнеш и ти да се ръгаш у калабалъка, не си ли нахален, никой няма да ти даде път. Не претичаш ли улицата, никой няма да ти спре на пътеката. Не кихнеш ли на чиновника, той ще ти намери 1000 причини да не пусне в 9-та глуха.

Манталитет? Не - битие-->съзнание. Същите шафиори не смеят да си помислят да изхвърлят фас на пътя в чужбина. Спират на пътеките, дават предимство дори на коли без такова... Просто у нас музиката е такава, че щеш не щеш, то си те избива на кючек. А музиката я пускат едни други хора... ама да не се повтарям.

Тема Re: Цивилизациянови [re: Пътниk]  
Автор buena_mala (минаващ)
Публикувано07.08.07 14:37

Манталитет? Не - битие-->съзнание. Същите шафиори не смеят да си помислят да изхвърлят фас на пътя в чужбина. Спират на пътеките, дават предимство дори на коли без такова... Просто у нас музиката е такава, че щеш не щеш, то си те избива на кючек. А музиката я пускат едни други хора... ама да не се повтарям.

Ама ти наистина ли живееш в Испания?Сериозно ли не си виждал как си изхвърлят фасовете на пътя.То4но преди два дни видях как един си изхвърля цялото съдържание на пепелника на улицата...

На пешеходна пътека спират когато им е кеф.

Дават предимство на коли без такова,щото им го отнемат без да се церемонят.

Тукашната музика наистина ли ти харесва

...за мен е също толкова противна и еднотипна както българските кю4еци(пфу...4ак ме е гнус да я напиша тази дума)

Тема Re: Цивилизация [re: 3дpaвko]  
Автор Misty (user friendly)
Публикувано07.08.07 14:45

всеки българин отговаря за себе си.

невъзможно е да се прави подобен анализ.

---

- Луксозни имоти в България и чужбина.

Тема Re: Цивилизациянови [re: buena_mala]  
Публикувано07.08.07 14:50

Си, гуапа, наистина. И това, което казваш наистина е така - хвърлят боклуци по улиците и на пода в заведението, колкото им е кеф. Но запален фас, изхвърлен през прозореца още не съм видял, а се съмнявам, че и ти си видяла. Запаленият фас може да предизвика пожар и глобата е 1500 евро. За фас на пода няма глоба, затова ги има. Като казвам "музиката" нямам пред вид буквално музиката, а начинът на поведение, като цяло. Тоест, има ли реални глоби, има спазване на правилата. Няма ли глоби, все едно няма правила.

Фактът, че и ти си там, според мен е достатъчно показателна оценка за мнението ти за Испания. Ако пък имаш различно от ДОБРО мнение за Испания и въпреки това живееш там, значи и ти си "мъченичка".

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.