Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:05 09.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За гласуването на Б-ите живеещи в чужбинанови  
Автор Mr.NМодератор (The real)
Публикувано14.02.07 13:24

По повод решението на парламента да забрани на български граждани да гласуват за евродепутати ( повода за решениевто на парламента е да не могат турците да гласуват чрез т.н. изборен туризъм ) ако не са живяли поледните три месеца в България, какво мислите по този въпрос-трябва ли на всички българи в чужбина да се забрани да гласуват, или да има някакъв друг вид забрана която да важи примерно за местните избори само, или да има цялостна забрана-за местни избори, евродепутати, президент?

Тема Re: За гласуването на Б-ите живеещи в чужбинанови [re: Mr.N]  
Автор DLCl (може и по-добре)
Публикувано14.02.07 14:07

Подкрепям.
Евроструктурите не би следвало да се избират от хора, които не са заинтересовани. В този смисъл е все едно те от Анадола ли искат да гласуват или от САЩ, Канада, Япония и т.н. Отделно прочетох, че в прав текст един депутат е заявил, че приетият закон е изрично против автобусите на ДПС, с които станаха пословични. От време на време се налагат радикални действия и съответно се дават и жертви...

Относно парламентарните избори и изобщо избори от вътрешнополитически характер аз лично смятам, че трябва да се забрани на хората, притежаващи двойно гражданство да гласуват. Както на тях не им се гласува доверие да заемат отговорни постове и да служат в армията, така не следва да имат и право да гласуват и определят политиката на страната.

"No" simply means begin again at a higher level!

Автор ZainGadol (lubopiiiten)
Публикувано14.02.07 17:33

Най-после нещо хубаво да стане в БГ!Аз също полудявах,като чета в пресата за въпросните"автобуси"от Анадола...

Нека хората,които живеят в БГ да си гласуват и САМИ(доклкото е възможно)да определят кой да ги ръководи.... стига с тези манипулаций на ДПС!
А и в крайна сметка "НАС" Българите,които постоянно живеем в чужбина к'во ни касае ?Да се тревожи и му мисли този,който е там...
Може да не съм прав според някой.... само изказвам лично мнение...

[Машината обича ласка, грижливо ползване и смазка!]

Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано14.02.07 17:51

Безразлично ми е какво ще приемат. Не ме интересува чак толкова бъдещето на България, че да хукна да гласувам :)

Тема ЗA по принцип ... и за всички изборинови [re: Mr.N]  
Авторshushi (Нерегистриран)
Публикувано14.02.07 18:02

Не живееш повече от 6 месеца в България - нямаш право на глас.
Двойно гражданство - гласуваш където живееш повече от 6 м. в годината.

Аз не съм се прибирала 3 години в България. Скоро и няма да се. Нямам моралното право да определям кой да управлява хората живеещи там! Нито някой друг.

Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано14.02.07 20:37

Като допълнение към горното ми мнение, след като ме ощетяват от конституционни права за първите 3 месеца от пребиваването ми в България, да имат добрината да ме ощетят и от задължения :)

Например за първите 3 месеца в България да не трябва да спазвам никакви закони :Р

Авторfreebird (Нерегистриран)
Публикувано14.02.07 23:21

Ако във връзка с приемането в ЕС и по целесъобразност българският парламент отмени двойното гражданство и реши да се гласува само по местоживеене, аз ще приема това.

Тема Re: За гласуването на Б-ите живеещи в чужбинанови [re: freebird]  
Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано14.02.07 23:59

И как ще определят, кой е живял в България през последните 3 месеца? :)

Тема Re: За гласуването на Б-ите живеещи в чужбинанови [re: |]  
Авторfreebird (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 00:31

И аз това се чудя

Ще почнат пак едни фалшификации . Както препоръчват от правителството инспекторите да се правят, че не забелязват казаните за ракия, така и да не гледат кой къде е бил когато гласува.
Абе, дивотия - нито закони я оправят, нито правила, дано да не съм праваНо като гледам как от ден на ден се забатачва, почвам да губя кураж. Бтв, дефицитът по текущата сметка в платежния баланс стигна 16% срещу 13,8% преди година. Това значи, че в тази страна НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА, а те нека да ми говорят за икономически растеж.

Тема Re: За гласуването на Б-ите живеещи в чужбина [re: |]  
Авторpich (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 10:04

abe ti koi znae v koe selo si se zachukal...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.