Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:02 24.04.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Малко инфо за Белгия  
Автор Mi6ka (сива на точки)
Публикувано01.02.05 11:28

Здравейте,
след около месец ни предстои преместване за около 6 месеца в Брюксел. Уточнявам, че ще пътуваме за там от Германия. Може ли някой да даде повече информация за районите в града, които са подходящи живеене на семейства - ние сме с бебе на 7 месеца. Също ни интересуват културни и увеселителни центрове, магазини и паркове, както и улеснен достъп до тях.
Всяко късче инфо ще бъде полезно, защото досега сме били за 2-3 дни там и беше невъзможно да съберем сериозни впечатления
Благодаря предварително!

Тема mi sia...нови [re: Mi6ka]  
Автор vazelindion (onzi bre!)
Публикувано02.02.05 00:42

raionite sa spored kintite..../kakto sigur i u /6vabia/.....
otnosno uveselitelni centrove..na 20km. ot Brukselat/E411-magistralata za Luksemburgat/ e Wavre ta tam ima "SIX FLAGS" ako ne6to ti govori..
ina4e na vsiako leti6te ima 150 stranici bezplaten katalog Belgium 2005 na 3-te oficialni za stranata ezici fracuzki,flemanski i 6vabski a sa6to i na engiliski.
ako ne minava6 prez leti6te na trumfalnata arka/staroto EXPO/ u centara e AUTOWORLD ta tam obiknovenno sa6to go ima tozi zi katalog.
kato cialo ako ima vazmoznosti/$/ moe se zabevliava6 ot sarce!
aree i USPEH/pa pitai o6te 6a ti kazvame ako trebe/

AKULATA MOZE DA TE NAPADNE SAMO AKO SI MOKAR!

Тема Re: Малко инфо за Белгиянови [re: Mi6ka]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 10:54

Barovcite jiveiat izvan Bruksel - nai got (i nai-skupo) e vav Waterloo i Tervuren. Moge bi nai-dobria kvartal v samia grad e Uccle (ne sluchaino BG posolstvo e tam :-) Kolkoto po se otiva kum centara, tolkovo po-murliavo stava ...

Тема Re: mi sia...нови [re: vazelindion]  
Публикувано02.02.05 12:16

Ейй, много мерси!
Това разходите според кинтите май много няма да ни бърка, защото фирмата ще поеме разходите за наема, което не значи, че автоматично ще ходим в района на баровците, естествено. Интересуват ме предимно добри транспортни връзки, както и един-два парка, че да не обикалям с количката по шосетата. Фирмата се намира в Diegem, така че може би трябва да е някъде в района /ако не е някой тотално скапан бизнес парк, разбира се/
Six Flags не ми говори нищо, аз бях ходила само до Атомиум и май един парк на нациите наблизо...
Разкажи още, моля те...
А за каталога - безценен си! Благодаря!

Тема Re: Малко инфо за Белгиянови [re: az]  
Публикувано02.02.05 12:18

Ние не сме от баровците
И на мен ми беше направило впечатление, че центърът е голямо стъргало, но може би квартал като Uccle... Близо ли е до Diegem? Знам района само по име, а също и че фирмата се намира там.

Тема Re: Малко инфо за Белгиянови [re: Mi6ka]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 15:53

Diegem e v industrialnata zona v severnata chast na Bruksel, blizo e do letishteto. Uccle e v ujnata chast. Blizo do Diegem sravnitelno svestni kvartali sa Evere i Woluve-te.
V Bxl ima dosta parkove, kadeto ima dobri uslovia za deca, nadiavam se da ste sviknali ot prestoia si v D s nalichieto na jeni i deca ot drugi rasi i veroipovedania, s razlichen ot nashia stil na oblichane :-)

eto karta na mestnostta (ne znam dali linka she e aktiven)
http://www.mapquest.com/maps/map.adp?ovi=1&zoom=5&mapdata=Fv4X765bNaa0TIXBskW1c0k9Az7wb3HWrloxVhP6Tnz5qZu7g2mIUdAdAO3%2f3vRi4bESKMYGi6MvG1Wa0WMmRT4t5IvGJchOojCUsZnKwfSYQYKvUhFdSNgqyUbKjBLz6eGJAe300WUH5DJcMiCgvIVKUVqxzrUB8JFzSefbRNp5FStZWQU3maTyI86LZeug8N6xliYz1AjNnTnGXsfbqC7%2f2Q%2bXho%2bidQkN3oAhC2bpskF6SihxtH6MclJPXXjCjDkvldaBoHr7S1HUihTRvRfqjuT7BOGR5EZXbK3fyj%2fhPgHVV3zcqBnfjTZXjeDubSp1MPlXekXAKbvXQGMQZM0uKY%2fCK3OMFPo1TMK84egLstYE7QwmTgpJaVXy1F2cqrwtAU%2fQ%2fYRlLlyQU%2bp0ZZEdUgo8rop7%2bCxzcVSgEV%2bUROiiMtmxH3QxQEYAZ4Wy59QJJEIwYVS14dGavzyVSA%3d%3d

Az na vashe miasto bih si tursil jilishte na sever ot Bxl - mejdu Machelen i Mechelen e dosta priatno - tova e vuv Flandria i ezika e podoben na nemskia. Zabavleniata i kulturnia jivot obache sa v Bxl. Savsem nablizo do Mechelen ima zoopark i park s ezero i gorichka - shte gi vidite v spravochnika, za koito spomenava drugia sanarodnik.

Тема kolega prav si ama propuska6...нови [re: az]  
Публикувано02.02.05 22:53

ne6to mnogo vazno u celiat Bruksel se 4uvat samoletite ot Zaventem/oti leti6teto na praktika e u grada/ demek ni6to barovsko za men niama ni u Ukalat pa da ne govorim za Tervuren i pa na sever-na mesta napravo si miri6e na kerosin...

Тема six flags...нови [re: Mi6ka]  
Публикувано02.02.05 23:04

e edna ot golemite verigi/kolkoto disney land/ima go po celia svet...
ina4e s kola za 1-2 casa si u PARADISO/ima go u kataloga/ star manastir s vsekvi zivotni i rastenia ribi bezkraini barove i restoranti i t.n.
ima i safari parkove..
no kato cialo na Belgiata i e nai cenoto e ce si u centara na dalaverata: Paris e na 3 casa,London na 35min. s aviona,Amsterdam na 2 casa,Luxembourg na 2 casa,Aachen/6vabsko/ na 120 km. i t.n.
ot Charleroi pak s RYANAIR za 50 evro za dvama ste u portogalsko ,ispansko,italiansko ,irlandsko i vsekvi si takviz meraci...

Тема Re: mi sia...нови [re: vazelindion]  
АвторPi6ka (Нерегистриран)
Публикувано02.02.05 23:38

6 flags ne raboti po tova vreme na godinata i na bebeto niama da mu e interesno tam

Тема Re: kolega prav si ama propuska6...нови [re: vazelindion]  
Публикувано02.02.05 23:54

Ти па, недей така, направо ме отврати в аванс.
Кажи нещо хубаво, иначе защо ще си там, освен че фъркаш наоколо. Посипи малко захарче...

Тема Re: Малко инфо за Белгиянови [re: az]  
Публикувано03.02.05 00:00

Е, жив/а да си! Много съм ти признателна!
За парковете с шалварите и забрадките си прав, но досега не сме си пречили. Дано да е така и занапред.
Разгледах и картата, а каталогът, за който Вазелинчо спомена, ще пристигне вдругиден. Четиво за уикенда. По-добре, отколкото Media Markt

Тема Re: kolega silno preuvelichavash ...нови [re: vazelindion]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано03.02.05 10:58

verno e, che nad Bxl ima samoleti, no ne sum saglasen, che te prechat na normalnia jivot (e, s izkliuchenie na niakolko raiona v neposredstvena blzost do letishteto, raportagite za koito prisustvat chesto v novinite glavno poradi nekoi specifichni vutreshno-politicheski saobrajenia :-)

pa ako sakash, moeme da prodajim konstruktivnio ton na diskusiata i u nekoe simpa kruchme u bruk-seloto :-)

Тема Re: kolega prav si ama propuska6...нови [re: Mi6ka]  
Автор dma (irq)
Публикувано03.02.05 14:49

Не се шашкай. Ако случайно ти дотегне нещо в Брюксел, скачаш за два дни до Люксембург и после звука на самолетите прелитащи над Брюксел ще ти се струва като най-хубавата симфония сътворена от човека .

There's no place like 127.0.0.1

Тема po navik...нови [re: az]  
Публикувано03.02.05 21:03

gi otbiram tumbata u meksikanskio u Ovarizito/vtoria sled deleizito/ pada se u levo-25 evro na 4ovek i patom vse e na korem....vina biri midi mravki i vse de du6ata ti iska.
sia oba4e ima nekva zi pauza oti mnoo dela sa sabraha za var6ene ama mart 6a svikame pak 4etata!

Тема ako o6te ne ste gotovi...нови [re: Mi6ka]  
Публикувано03.02.05 21:07

s kvartirata kazi da vi naso4a kam edna vremenna dalavera dokato se okopitite...
v Evere BRUSSELS BUSINESS FLATS-dobri ceni nema predplata i garancia-pa i 4istiat i perat v cenata..
ako ti trebe INFO kazi 6a ti obrisuvam v podrobnosti...

Тема Re: ako o6te ne ste gotovi...нови [re: vazelindion]  
Авторda (Нерегистриран)
Публикувано05.02.05 14:38

Kazi neshto poveche za tezi kvartiri !

Тема ti pak ot de se vze??нови [re: da]  
Публикувано05.02.05 16:18

0kolo hiliadarka s garazna kletka v podzemen otoplen parking..2/3 chambreta..
na Henry Dunant 40-ima 3 vhoda blok. sega ofica se premesti/pone do minalata godina/ na chaussee de Leuven v u4astaka m/u padova i pica hut/deto e samo za take away/ot diasno po posoka centara!ima nova zgrada to4no s/u FORTIS i tam na 1-via etaz biaha..

Тема Re: po navik...нови [re: vazelindion]  
Автор Mumko (Човек)
Публикувано08.02.05 01:57

Здравейте, според мен най подходящата част за живот с не много голям бюджет е хубавата част на Андерлехт близо до 14,15 изход на ринга, няма араби (араби има и във ватерлоо знаете) цените са доста поносими 600-700 еуро за 2 стаи с хол , има много магазини в квартала и найстина красиви паркове , от там до Diegem сте за 10 мин с кола и до центъра пак за толкова ,ние също си мислима да се местим там.
МИТКО

Тема Re: ako o6te ne ste gotovi...нови [re: vazelindion]  
Публикувано10.02.05 00:30

Съжалявам за късния отговор, няколко дни отсъствах от къщи.
Правилно си предположил, не сме готови! Това ще е работа на фирмата, от нас се искаше да посочим евентуално квартал и основни изисквания като за семейство. Мисля, че те работят с фирми от типа на Brussels Business Flats.
Впрочем погледнах им сайта - наистина имат много приятни апартаменти!

Тема Re: po navik...нови [re: Mumko]  
Публикувано10.02.05 00:32

Митко, аз на арабите почти вече им свикнах - тук те вече са мнозинство. Но ще пратя любимия до въпросния квартал да му хвърли едно око. А пък за красивите паркове - ще черпя!
Благодаря ти!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.