|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
|
Тема
|
ot problemite ne se biaga......
|
|
| Автор |
ssgestapo (her) |
| Публикувано | 05.01.05 23:27 |
|
|
Az misla che ot problemite ne se biaga. Ne triabva da napuskame rodinata zashtoto e zle! Triabva sami da si a opravim a ne da chakame Amerikancite ili Evropeiskia Sajus, ako ne sme nie koi drug?Az sam optimist misla che shte se opravim se niakoga i kogato se varnat imigrantite ot chozbina neka da zabravat che tova im e rodiha. Ne moze tezi koito sa tuka da se borjat a tezi koito sa v chozbina da si sedjat. eto edin primer: Dvama voinika se borjat v edna voina edinia izbiagva drugia se bori i pecheli voinata.... e nemoze izbiagalija da se varne i da digne pobednoto zname. Neche vi obizdam bulgaria v chozbina ama e nahalno.  
Samo s krav moze da zavartim tezkoto kolelo na istoriata!!!
| |
|
Тема
|
Re: ot problemite ne se biaga......
[re: ssgestapo]
|
|
| Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
| Публикувано | 06.01.05 00:07 |
|
|
dobre!!!
Ха сега кат' си такъв патриотин/ка, пропиши на кирилица да те видим, Ъ?
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
|
Тема
|
Re: ot problemite ne se biaga......
|
|
| Автор | aa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.01.05 01:18 |
|
|
uvajavam tvoeto mnenie no moeto e razlichno
| |
|
Тема
|
Превод- От проблемите не се бяга
|
|
| Автор |
*pearl (в короната) |
| Публикувано | 06.01.05 01:46 |
|
|
мен щото не ми се спи , ето го превода
Аз мисля че от проблемите не се бяга. Не трябва да напускаме родината защото е зле! Трябва сами да си я оправим а не да чакаме Американците или Европейския Съюз, ако не сме ние кой друг?Аз съм оптимист мисля че ще се оправим се някога и когато се върнат имигрантите от чужбина нека да забрават че това им е родина. Не може тези които са тука да се борят а тези които са в чужбина да си седят. ето един пример: Двама войника се борят в една война единия избягва другия се бори и печели войната.... е неможе избягалия да се върне и да дигне победното знаме. Не че ви обиждам българи в чужбина ама е нахално.
Само с кръв може да завъртим тежкото колело на историята!!!
не се притеснявай- рядко емигрант се е засилил да се връща . особено ако е в уредена дъжрава, стъпал си е на краката, има добра работа и спокоен живот. само за 3 седмици му омръзва да стои в България- били сме се опалквали, били сме намръщени , пътищата били лоши , транспорта бил лош / имало само един самолет София- Варна и то по никое време , а пътуването с автобус било кошмарно / и какво ли не още. Слуша озадаен как се живее с 200 лв на месец / а той е изхарчи поне 3-4000 лв за краткия си престой / и от ден на ден все по-малко говори за живота си в новата си родина / защото му става ясно че ние в България не живеем а преживяваме броейки стотинките си и сме изтормозени / ... и търси тези си някогашни приятели който са му горе-долу на нивото - на който им е весело и могат да си позволят да посещават места които не са за човек работещ на заплата ..... Заминавайки казва ' ще се оправите / не ще се оправим / един ден , то за кратко време не става ' и ...до там.....
Сега ще ме нападнат за кой ли път... но това е истината...аз я виждам..... срещала съм се в човеци емигрирали преди години и сега се появяват за месец през лятото да си починат в България....
и аз мисля като теб. не можеш да гледаш отстрани, а след това да се наредиш с първите и да искаш да ти постелят червения килим.. всеки сам решава как и къде да живее живота си.... но трябва да приеме че ако е напуснал България отношението към него и наследниците му след време ще е различно....
Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък . Редактирано от *pearl на 06.01.05 02:01.
| |
|
Тема
|
Re: Превод- От проблемите не се бяга
[re: *pearl]
|
|
| Автор |
пeпo (регистриран) |
| Публикувано | 06.01.05 03:44 |
|
|
хм, ето един случай, в който както се казва преводът е по-добър от оригинала. Ама като се има предвид, какъв е оригинала, не може да се счита че това е комплимент. Докато за оригинала бихме могли да предположим че е писан от неграмотен средношколник - плод на образователна реформа в момент на алкохолно (или друго) опиянение и по тази причина е най-логично да се игнорира, твоя "превод" пък и последващата разширителна рецензия-обяснение би могла да се тълкува като лично ангажиране с забележително обърканата му, опростенческа и ретроградна теза.
Все пак ако се опитам да видя ценното зрънце, дори и в тази мозъчна плява, то е че се вижда кой прокарва разделителни линии, кой охулва безпричинно, кой проектира собствените си мисловни модели от времето късния брежневизъм (посрещане с червени килими) върху хора, които практически не познава и които не са давали повод (пусни един сърч в клуба и ми изброй примерно оплаквания за пътищата или междуградските автобуси в БГ).
P.S. и един личен въпрос, ако искаш, може да не отговаряш: Наистина ли заплатата ти е 200 лева? Щото примерно аз така като се замисля за хората, които са ми близки, роднини и приятели в БГ, лесно мога да изброя такива на които доходите надхвърлят 1000 лв. месечно и направо не се сещам са работещ човек с 200 лева.
това, което е било вече няма да го бъде
| |
|
Тема
|
[re: пeпo]
|
|
| Автор | Eтнo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.01.05 10:24 |
|
|
Че по-голями мрънкяла от емигрантите има ли?!
Искат от България,а какво и дават?! Лесно е да избягаш, трудно е да останеш и да се пребориш!
| |
|
Тема
|
[re: Eтнo]
|
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
| Публикувано | 06.01.05 11:15 |
|
|
Толкова е трудно, че преборването го оставят за по-нататък някъде в светлото бъдеще. Засега си остават на фаза оплакване от живота и плюене на емигрантите. Тези двете последните дейности са толкова трудни, че за друго не остава време.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
|
Тема
|
Един-
[re: Eдин]
|
|
| Автор | 3лoбap (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.01.05 11:34 |
|
|
ПАЛЯЧО!
| |
|
Тема
|
Re: Един-
[re: 3лoбap]
|
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
| Публикувано | 06.01.05 11:38 |
|
|
Подходящ прякор си си избрал специално за случая 
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
|
Тема
|
[re: Eтнo]
|
|
| Автор |
dma (irq) |
| Публикувано | 06.01.05 11:46 |
|
|
Troll alert!

There's no place like 127.0.0.1
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
|
|
|