|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Стаж в Хага
|
|
Автор |
Metodia (методична) |
Публикувано | 19.08.04 19:56 |
|
Здравейте!
Приеха ме на петмесечен стаж в Международния наказателен съд в Хага, Холандия. Ще имам стипендия, 1000 евро на месец, а периодът на стажа е 15 ноември 2004 - 15 април 2005. Най-големият ми проблем в момента е, че съдът не предлага никакви квартири, а и няма много време/възможност да съдейства за намирането им. Наемите в Хага като размер вероятно са ви ясни, а агенциите за недвижими имоти директно те режат, ако търсиш нещо под 500 евро, без да смятаме комисионните в размер един месечен наем, които в светлината на петмесечния ми престой ми идват ама много нанагорно...
Писала съм на всевъзможни приятели и познати за идеи къде мога да живея, но те засега явно са по отпуски и не отговарят... Та, както съм си още объркана и леко ошашкана, да ви питам и вас откъде "може да изскочи заекът". Мерси предварително за всякакви идеи!
И още нещо: от стипендията ще ми правят задължителни удръжки за здравна застраховка - колко може да е това?
Ще преживея ли въобще с тези 1000 евро там?
Мерси много!
| |
|
Честито
Надникни в другата холандска тема тук, дадоха светкавично куп полезни съвети на един студент.
Имаше и регистрирани там, ако се регистрираш питай направо с бележки, защото понякога темите се...разводняват с тъпички постинги
Хм...значи тук ли трябва да покажа колко съм остроумен...а'ре няма нужда...
| |
|
пепо тия дни се връща от Бг, той е спеца по наемите .
за здравната осигуровка на студенти някъде четох, 11 ми беше давал линк, но да не те объркам/върти ми се нещо около 50 евро месечно/.
успех със стажа

"Всичко, което не е записано, като че ли не се е случило."
Иво Андрич
| |
|
straxotno 4estito!ne se 6a6kai-vsi4ko 6te bade nared! za kvartira li4no ne moga da ti pomogna ,no ima saitove v neta za tova,no mai e nai -dobre da se tarsi na miasto....vsa6tnost zavisi,da ne te obarkavam.moiat savet e -za da ti stignat parite i da jivee6 dobre,si nameri kvartira,malko po-goliama,estestveno malko po-skapa,no vatre mojete da se razpredelite po staite,niakolko studentki(naprimer po dve v staia)i da delite naema i toka.taka praviat pove4eto v 4ujbina.e,tova e samo savet.podgotvi se da dade6 pone edin naem napred kato kaparo, i estetveno vseki sledva6t naem se predpla6ta,taka 4e do tuk stavat dva-dobre e da otide6 s izvestna suma v Xolandia!stranno 4e kato ti osiguriavat rabota.pone ne se naemat sas zada4ata da ti nameriat kvartira?uspex
| |
|
Много мерси за поздравленията и съветите на всички отговорили!
Ей сега ще се заема да понапиша няколко бележки на стационираните в Холандия!
Мерси още веднъж!
| |
Тема
|
Re: Стаж в Хага
[re: Metodia]
|
|
Автор | Mina (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.08.04 02:07 |
|
Ima njakolko stranizi v internet koito mojesh da razgledash.
www.marktplaats.nl - tuk shte vidish che ima objavi za kakvo li ne. Shte namerish tam Woningen te huur. Izberi si grad i shte se pojavjat objavi s telefoni i emaili na sobstvenizite. Proverjavai redovno i mojesh da se svarjesh s njakoi ot tjah. Uspeh!
Drugijat variant e www.viavia.nl tova e sedmichen vesnik v koito mojesh da slagash objavi BEZPLATNO! Razgledai go i nego i tarsi pak Woningen te huur.
Ima i oshte edin. www.kamernet.nl tam se plashta 7.50 evro za da mojesh da otgovorish na 10 choveka.
MNOGO USPEH:):):) Dano po-skoro si namerish neshto.
Az imam priateli v Haga i ako chuja neshto shte ti pisha
| |
Тема
|
спеца...
[re: Пaлмиpa]
|
|
Автор |
пeпo (без титла) |
Публикувано | 22.08.04 15:36 |
|
това аз ли бе?!? хо хо ... ха
Дишайте дълбоко, Вие сте развълнуванa!
| |
Тема
|
Re: спеца...
[re: пeпo]
|
|
Автор |
Пaлмиpa (лейс) |
Публикувано | 22.08.04 15:38 |
|
дишам дълбоко, не съм развълнувана, ти бе, да  .
как пътувахте
Иво Андрич
| |
Тема
|
найш ли къв майтап...
[re: Пaлмиpa]
|
|
Автор |
пeпo (без титла) |
Публикувано | 22.08.04 15:49 |
|
... имам писмо че съм си изкарал и останалите елементи на NT2 -то, егати, пък аз съм си зле.
Живи сме, пак си купих диня в SCG, в H ме снимаха със 183 km/h и ми разиграваха театро докато си патих 50 Е без квитанция за гяволука - Европа, Европа
Дишайте дълбоко, Вие сте развълнуванa!
| |
Тема
|
Re: найш ли къв майтап...
[re: пeпo]
|
|
Автор |
Пaлмиpa (лейс) |
Публикувано | 22.08.04 16:21 |
|
честито за елементите на NT2-то
благородно ти завиждам
пепо, с коя кола видгна 183 км? ?
да беше искал и фотото поне, да документираш събитието 
аз пък съм адски доволна, щото шоф. ми книжката е валидна тук
има някакъв документ според който Бг книжките стават валидни .
баси кефа
Иво Андрич
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|