|
Тема
|
с испанска резиденция за Англия
|
|
Автор |
cinic (LCF) |
Публикувано | 09.04.04 18:14 |
|
Значи ситуацията е следната, имам от около година испанска резиденция,и реших да отида на гости при мои приятели в Лондон, та въпросът ми е някой знае ли дали сте ми е нужна виза за това, тъй като Англия не е в Шенген,но пък е в ЕС,и би трябвало да признава испанските документи за самоличност за общовалидни.В момента търся телефоните на английското посолство в Мадрид,за да ги попитам каква е процедурата, но ако някой тук знае ,ще му бъда много благодарен ако ми отговори.
Lost Causes Fighter
| |
Тема
|
Re: с испанска резиденция за Англия
[re: cinic]
|
|
Автор |
Nevena (приземих се) |
Публикувано | 09.04.04 19:13 |
|
да, нужна ти е виза.
Do I Need A UK Visa
You asked if a national of Bulgaria needs a visa to come to the UK as a visitor.
Yes, you need a visa or entry clearance.
Please see Guidance - Visitors for further information. Your sponsor, if you have one, may wish to see Guidance - Sponsors.
To apply for a visa you will need to complete forms VAF1 - Non-settlement.
In most cases, eligible dependants will also need visas/entry clearance. Any dependants under 16 years old, included on your passport, can be included on the same form, but those older will need to complete separate forms.
If you are applying as a visitor, or are a national of, or are normally and legally resident in Spain, please make your application to Madrid.
подробности
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jara (rozova) |
Публикувано | 10.04.04 02:25 |
|
да!
наш приятел преди две години си беше взел билет за Лондон от Мадрид като си беше резидент,но на летището го върнаха заради виза.
| |
Тема
|
[re: jara]
|
|
Автор | a taka (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.04.04 02:43 |
|
И какво излиза. Цяла Латинска америка, без Куба де, може да пътува без визи в UK , но не и ние. Големите им коалицанионни партньори дето сме само. Това се вика двойни стандарти.
| |
Тема
|
[re: jara]
|
|
Автор |
cinic (LCF) |
Публикувано | 10.04.04 15:32 |
|
Благодаря много за инфото, явно ще трябва пак да си припомням висенето пред посолствата за виза,а и Мадрид не ми е особенно близо. Май ще е по добре приятелите ми да ми дойдат на гости, и без тов вече идва време за плаж.
Lost Causes Fighter
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MiriamOO7 (Ruby Tuesday) |
Публикувано | 10.04.04 17:52 |
|
Погледни тая страница , все някое консулство може да ти се окаже наблизо и да ти свърши работа. Там има и линк към посолството им - пише интересни неща по въпроса с визите, всъщност така и не ми стана ясно само в Мадрид ли ги издават, но пише че може и по пощата да пратиш документи а те "нищо не обещават". 
| |
|
|
|
|