|
Тема
|
British Passport
|
|
Автор | Mila (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.03.04 11:49 |
|
Omazhena sam za anglichanin ot 3 godini,no do sega nikoga ne sme zhiveli v England,zashtoto rabotata my nalaga da patuvame neprekasnato.Deteto ima British passport,no spored zakonite v GB,za da poluchi saprugata takav pasport triabva da e zhivjala 3 godini v GB.Za sega niama nikakvi izgledi da otidem tam.Vaprosat mi e:ima li niakakvo urezhdane na tova polozhenie,naprimer po davnost,sled navarshvane na opredelen broi godini ot nachaloto na braka ili drugi?
| |
Тема
|
Re: British Passport
[re: Mila]
|
|
Автор |
Honda (ентусиаст) |
Публикувано | 31.03.04 12:40 |
|
Мисля, че ще намерих отговор на въпросите си .
Има и телефони, на които можете да се обадите и да питате. Това ще е най-достоверната информация 
| |
Тема
|
[re: Honda]
|
|
Автор | Mila (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.03.04 13:07 |
|
Mnogo ti blagodaria za barzia otgovor.I predi sam preglezhdala informatziata na tozi adres,no ne namerih nishto za moeto polozhenie,ili mozhe bi ne sam namerila tochnoto miasto,na koeto go pishe.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Honda (ентусиаст) |
Публикувано | 31.03.04 13:19 |
|
По-скоро не си открила точното място. Там пада голямо ровене. За това ти предложих за по-бързо да им се обадите 
| |
Тема
|
[re: Honda]
|
|
Автор |
miravmbd (skuchaesta) |
Публикувано | 31.03.04 14:11 |
|
Мила,ако мъжът ти работи за BC евентуално,има начин ,но нямам време в момента да пища.сте ти отговора по късно ако е в Бритиш Кансил.Ако ли пък не..не знам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MoniT () |
Публикувано | 31.03.04 19:31 |
|
И аз съм в твоята позиция, но мисля, че няма възможност за получаване на паспорт. Ако случайно откриеш нещо, моля те, пусни ми лично съобщение! Мерси!
МониТ
| |
Тема
|
|
|
Автор |
BИ (Църна Маца) |
Публикувано | 02.04.04 01:44 |
|
Expat? :-) Има решение за това, и го пише на сайта на home office, който ти го е дал някой тук. Но трябва да прочетеш всичко там, за да го намериш.
Първо трябва да кандидатстваш за гражданство, и чак после за паспорт. Докато кандидатстваш, властите може да поискат да задържат бг паспорта ти докато обработват документите. През това време не знам как и дали можеш да пътуваш, но трябва да проучиш. По принцип би било добре ако съпругът ти обясни в писмо причините, поради които не можете да живеете в Англия, и това писмо да бъде приложено към документите ти за кандидатстване за гражданство. Наскоро въведоха и церемония, за която май трябва да се намираш в Англия, не знам може ли да се проведе в посолство някъде по света. Паспортът идва чак после след гражданството. Но ако не живееш в Англия, а имаш виза за неограничен престой (влизания), то не виждам какъв ти е проблема. Ако си прочела всичко на горния сайт, щеше да си си свалила апликейшън формата, да си я попълнила и изпратила заедно с писмо от съпруга ти, и вече да чакаш отговор 
Love is not a mood, but a dynamic way of being.
| |
|
да звънне в ''Home Office'' и да пита. Баси толкова ли е трудно???
| |
Тема
|
[re: BИ]
|
|
Автор |
miravmbd (skuchaesta) |
Публикувано | 02.04.04 12:23 |
|
Кансил е council -британски съвет.
Наи-добре е мъжете ви да се разтърчат и питат.Ако работят за правителствена организация може чрез нея да се кандидатства за паспорт без да си живял в Англия.Както беше случая с наши приятели.Но това е при условие че съпругат ще продължава да работи за нея и имате колега на мъжът ви,които ви познава от 3 год. и приятел който ви познава от повече,не е лесно,но не е и неизпълнимо
| |
|
|
|
|